ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Προδόθηκε από λάθη και στημένα, βυθίζεται στη βαθμολογία

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η αδυναμία του στις στημένες φάσεις του κόστισε ακριβά, με τον δικέφαλο να επικρατεί 3-1 και το τριφύλλι να μένει γι' ακόμα ένα εντός έδρας ματς χωρίς νικηφόρο αποτέλεσμα.

Προδόθηκε από λάθη και στημένα, βυθίζεται στη βαθμολογία

Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε κάτω από τα δοκάρια να είναι ο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά να βρίσκονταν οι Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ και Κώτσιρας. Στο κέντρο ήταν οι Πέρεθ και  Αλεξανδρόπουλος. Στα αριστερά ο Παλάσιος, στα δεξιά ο Βιτάλ και ο Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος και με την «καυτή» έδρα σύμμαχό του να πνίξει τον ΠΑΟΚ, τον έβαλε στην περιοχή του, ωστόσο στην πρώτη καλή στιγμή του δικεφάλου και μετά από λάθος του Βιτάλ στη μεσαία γραμμή, ο Ζίβκοβιτς στο 13’, έγινε κάτοχος της μπάλας, γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Άκπομ που ακολουθούσε τη φάση, παραβίασε την εστία του Μπρινιόλι για το 0-1.

Οι «πράσινοι» σοκαρισμένοι από την εξέλιξη του ματς και το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, προσπάθησαν να ισορροπήσουν και η σέντρα του Παλάσιος βρήκε τον Ιωαννίδη στο 22’, αλλά η κεφαλιά του νεαρού φορ πέρασε ψηλά άουτ.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.109 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ΠΑΟΚ πρέσαρε ψηλά, δημιουργούσε πρόβλημα στο «χτίσιμο» παιχνιδιού που προσπαθούσαν να κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και σε μια φάση από το πουθενά στο 27’, ο Τέιλορ βρέθηκε στον άξονα με τη μπάλα στα πόδια του και αφού πέρασε στον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός χαφ απείλησε δις με τον Βέλεθ να απομακρύνει. Σε μια φάση που σήκωσε συζήτηση και να ελέγχεται από το VAR για πέναλτι.

Στο 32’ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε από τα αριστερά, η γλυκιά σέντρα του Χουάνκαρ στο κέντρο της μικρής περιοχής βρήκε τον αφύλακτο Παλάσιος, αλλά ο τρόπος που μπήκε στη φάση ο Αργεντινός χαφ, δεν στάθηκε ικανός να απειλήσει τον Πασχαλάκη

Στο 37’ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς μετά το λάθος του Εσίτι που γύρισε τη μπάλα παρακινδυνευμένα στον Πασχαλάκη, με τον Ιωαννίδη να μην προλαβαίνει να πλασάρει και στην κόντρα ο ΠΑΟΚ βρήκε φάση, αλλά ο Χουάνκαρ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Άκπομ που είχε «οπλίσει» προς την εστία του Μπρινιόλι.

Το ματς στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους απέκτησε ζωντάνια, αλλά οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Έπρεπε να φτάσουμε στο 43’ για να αισθανθούν τα καρέ του ΠΑΟΚ πίεση από τον Παναθηναϊκό, με τον Χουάνκαρ να επωφελείται αλλά και τις δύο φορές που προσπάθησε να πλασάρει έκανε «τσαφ», με την άμυνα του δικεφάλου να απομακρύνει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Τέιλορ, αλλά η φάση ελέγχθηκε στο VAR χωρίς να υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά μετά το στημένο του Χουάνκαρ, ο Καρλίτος πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπίσεσβαρ έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ κατέληξε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή από στημένο. Ωστόσο η εκτέλεση του Καρλίτος κατέληξε ψηλά άουτ από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 48’ μετά από λάθος κόψιμο του Ρούμπεν, ο Μούργκ πήρε την μπάλα έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά όταν πάσαρε στον Μπίσεσβαρ δίπλα του, ήταν αργά με τον Μπρινιόλι να βγαίνει χαμηλά στα πόδια και να μαζεύει.

Στο 53’ ο Σάρλια πήρε ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά το γέμισμα του Παλάσιος, αλλά ο Πασχαλάκης βγήκε ψηλά και μάζεψε. Ένα λεπτό αργότερα (54’) ο Μούργκ βρήκε χώρο δοκίμασε το δυνατό αριστερό σουτ, με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ. Ο Αυστριακός χαφ του ΠΑΟΚ ήτα πολύ καλός βρήκε άλλη μια καλή ευκαιρία να απειλήσει τον Μπρινιόλι στο 55’ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια. Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο πεντάλεπτο, έμοιαζε ασύνδετος, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται αλλά να μην απειλεί. Ότι έψαχνε ο Παναθηναϊκός το βρήκε ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Μαουρίσιο να σκοράρει για το 1-1, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, μετά την έξοχη πάσα του Καρλίτος.

Στο 63’ ο Άκπομ θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά, αλλά η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι, μετά την σέντρα του Ροντρίγκο. Στο 73’ η εξαιρετική σέντρα του Χατζηγιοβάνη, βρήκε τον Μαουρίσιο αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγα χιλιοστά άουτ.

Στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει τα ηνία του αγώνα, πίεζε για το γκολ νίκης, αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Άκπομ είχε σπουδαία στιγμή να σκοράρει, αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε την κλάση του και μπλόκαρε τη μπάλα, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζίβκοβιτς.

Στο 80’ και πάλι ο Μπρινιόλι έδειξε τα ρεφλέξ του, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και απέκρουσε το «πονηρό» σουτ του Ζίβκοβιτς. Στο 83’ έγινε η φάση του αγώνα και θα σηκώσει αρκετή συζήτηση, με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει χαμηλά τον Μιχαηλίδη και μετά από εξέταση του VAR, ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Κούρτιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Μετά την επίτευξη του τέρματος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν προκλητικά με την εξέδρα να εκρήγνυται, αλλά άμεσα τα πνεύματα να ηρεμούν.

Στο 89’ ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα, αλλά ο επερχόμενος Παλάσιος στο δεύτερο δοκάρι, δεν μπόρεσε να σκοράρει, με πόδι αμυντικού να παρεμβάλλεται και να απομακρύνει. Στο 95’ ο Χατζηγιοβάνης, εκτέλεσε ωραία το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ μετά από παρέμβαση παικτών του ΠΑΟΚ. Τελευταία φάση στον αγώνα σημειώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τον Τέιλορ και τον Κούρτιτς να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα για το 1-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος (Μαουρίσιο 58’), Ρούμπεν, Βιτάλ (Χατζηγιοβάνης 58’), Παλάσιος, Καρλίτος (Μακέντα 78’), Ιωαννίδης (Βιγιαφάνιες 66’).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μιχαϊλίδης, Τέϊλορ, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο 33’), Βαρέλα, Μουργκ (Ελ Καντουρί 70’), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Κούρτιτς, Άκπομ (Σφιντέρσκι 90’).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...