ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μήπως είναι προτιμότερο να συζητήσει με τον Βιγιαφάνιες τη λύση του συμβολαίου του;

Αν στον Παναθηναϊκό πιστεύουν αυτό που και ο κόσμος βλέπει, πως ο Βίγια δεν θα δώσει κάτι ξεχωριστό πια στην ομάδα, ίσως είναι καλύτερα να χωρίσουν τους δρόμους τους. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Μήπως είναι προτιμότερο να συζητήσει με τον Βιγιαφάνιες τη λύση του συμβολαίου του;

Σε συζητήσεις για να τα βρουν εξωδικαστικά είναι ο Παναθηναϊκός με τον Βιγιαφάνιες. Σε μια ιστορία που αποτελεί… παγκόσμια πρωτοτυπία, να βλέπουμε δηλαδή μια ΠΑΕ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με έναν ποδοσφαιριστή που όχι μόνο βρίσκεται στο ρόστερ, αλλά υπολογίζεται κανονικά κιόλας. Και αγωνίζεται. Συνέβη αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός ήθελε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Από τη στιγμή που υπάρχει εσωτερικός κανονινσμός και στην ομάδα θεώρησαν πως ο Βίγια έκανε κάτι πολύ βαρύ (κατηγορείται ότι χτύπησε τον Χατζηγιοβάνη), αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο. Ο παίκτης επέλεξε από την πλευρά του να μην το δεχτεί, θεωρώντας το υπερβολικό και ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό όλο το θέμα στην ΕΠΟ ως όφειλε βάσει κανονισμών, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έχανε την υπόθεση.

Η υπόθεση πήρε αναβολή και πλέον θα περιμένουμε να δούμε αν Παναθηναϊκός και Βιγιαφάνιες θα βρουν μια λύση στις κουβέντες που ήδη κάνουν ή θα… ξεκατινιαστούν σε δικαστήρια, τη στιγμή που βρίσκονται στην ίδια πλευρά! Δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό για να πω την αλήθεια.

Στις κουβέντες που θα κάνουν πάντως για το πρόστιμο ας κάνουν και μια ειλικρινή κουβέντα για το μέλλον της σχέσης τους. Μιας σχέση που έχει περάσει από χίλια κύμματα εδώ και κοντά 1,5 χρόνο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Βιγιαφάνιες ήρθε στην Ελλάδα, έπειτα από εκείνο το σήριαλ ημερών με την ομάδα του Μεξικού, κανείς δεν γνώριζε πότε θα παίξει. Άλλοι έλεγαν πως ο Αργεντινός… κουβαλούσε πρόβλημα τραυματισμού μαζί του, άλλοι – από το περιβάλλον του παίκτη – ισχυρίζονταν πως το πρόβλημα μεγάλωσε κατά την παρουσία του εδώ. Συν το χρόνω ο Βιγιαφάνιες επέστρεψε, αλλά κανείς δεν έχει δει στο γήπεδο τον ποδοσφαιριστή που βλέπαμε στην πρώτη του θητεία. Θέλετε γιατί ο Μπόλονι τον έβαζε σε λάθος θέση; Θέλετε γιατί ο ίδιος ο παίκτης στράβωσε από την πρώτη στιγμή με τον Μπόλονι; Θέλετε γιατί χάθηκε κι αυτός στη γενικότερη τραγική εικόνα της περσινής ομάδας; Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος αναρωτιόταν αν είναι ο ίδιος ο Βιγιαφάνιες αυτός που ήρθε ή κάποιος… δίδυμος αδερφός του.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.286 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι εκεί που λες πως η περσινή σεζόν πρέπει να σβηστεί από τον πράσινο χάρτη και να κάνουν όλοι μια νέα αρχή, ήρθε η ιστορία του Αυγούστου και το επεισόδιο με τον Χατζηγιοβάνη. Που κάποιοι… ορκίζονται πως ο Αργεντινός τον χτύπησε, εξ ου και το πρόστιμο – μαμούθ που φέρνει τώρα τη δικαστική ιστορία.

Ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και η νέα σεζόν, ο Βίγια όταν μπήκε στο γήπεδο συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις και επί Γιοβάνοβιτς, ο οποίος προσπαθεί να του βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Για να μην είμαστε άδικοι και με τον ΟΦΗ και με τον ΠΑΟΚ ο Αργεντινός προσπάθησε και λίγο έλειψε απέναντι στους Κρητικούςη να κάνει τη διαφορά. Με την κάθετη πάσα στον Καρλίτος, που για εκατοστά ήταν οφσάιντ.

Όμως 1-2 καλά ματς σε 1,5 χρόνο δεν λένε κάτι. Αν στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι ο Βιγιαφάνιες δεν έχει να δώσει κάτι άλλο και δεν πρόκειται να δείξει βελτίωση (έχει μπει πλέον και στα 30), ίσως η συζήτηση να πρέπει να ξεφύγει από το πρόστιμο και να αγγίζει την ενδεχόμενη πώληση ή τη λήξη ενός συμβολαίου πανάκριβου. Δεν νομίζω πως θα στεναχωρηθεί και κανείς σε περίπτωση που σε δύο μήνες ο Αργεντινός δεν βρίσκεται στο ρόστερ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.