ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Διορία έως το τέλος της εβδομάδας για να βρεθούν 100 ιδιώτες παθολόγοι και πνευμονολόγοι, αλλιώς επίταξη

Περίπου 3 με 4 ημέρες προθεσμία έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών για να βρεθούν περίπου 100 ιδιώτες γιατροί παθολόγοι και πνευμονολόγοι για να καλυφθούν τα κενά ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος που στενάζουν από κρούσματα Covid-19 αλλά και από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Κορωνοϊός: Διορία έως το τέλος της εβδομάδας για να βρεθούν 100 ιδιώτες παθολόγοι και πνευμονολόγοι, αλλιώς επίταξη

Στην περίπτωση που δεν βρεθούν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει διαμηνύσει ότι θα ακολουθήσει επίταξη. Κάτι που είχε γίνει και στις αρχές του χρόνου από τον τότε υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κλάδο.

Το υπουργείο Υγείας έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ, ενώ ψηφίστηκε και η σχετική τροπολογία που προβλέπει τις αμοιβές όσων εργασθούν σε εφημερίες του ΕΣΥ για να καλυφθούν οι ανάγκες από τα αυξημένα περιστατικά covid που καταγράφονται καθημερινά πλέον σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά σε αυτά της Βόρειας Ελλάδος.

Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με όλους τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ώστε να επιτευχθεί μέσα από διάλογο μία συνεννόηση για το ζήτημα.

Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics)
Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics) 4.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αμοιβές

Σε ότι αφορά στις αμοιβές όσων ιδιωτών γιατρών εργασθούν στο ΕΣΥ, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για ενεργό εφημεριακή απασχόληση, θα αμείβονται με το ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά εφημερία.

Ταυτόχρονα παλαιότερη ρύθμιση προέβλεπε ότι οι μηνιαίες αποδοχές είναι 2000 ευρώ (αφορολόγητα).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όσοι ιδιώτες γιατροί είχαν εργασθεί στην προηγούμενη επίταξη στα δημόσια νοσοκομεία, είχαν πληρωθεί με καθυστέρηση μηνών, ενώ ορισμένοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τα νοσοκομεία στα οποία παρείχαν υπηρεσίες.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...