ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Διορία έως το τέλος της εβδομάδας για να βρεθούν 100 ιδιώτες παθολόγοι και πνευμονολόγοι, αλλιώς επίταξη

Περίπου 3 με 4 ημέρες προθεσμία έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των ιατρών για να βρεθούν περίπου 100 ιδιώτες γιατροί παθολόγοι και πνευμονολόγοι για να καλυφθούν τα κενά ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος που στενάζουν από κρούσματα Covid-19 αλλά και από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Κορωνοϊός: Διορία έως το τέλος της εβδομάδας για να βρεθούν 100 ιδιώτες παθολόγοι και πνευμονολόγοι, αλλιώς επίταξη | panathinaikos24.gr

Στην περίπτωση που δεν βρεθούν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει διαμηνύσει ότι θα ακολουθήσει επίταξη. Κάτι που είχε γίνει και στις αρχές του χρόνου από τον τότε υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κλάδο.

Συναγερμός για τον νέο μύκητα Candida Auris: Ξεκίνησε να σκοτώνει και στην Ελλάδα
Συναγερμός για τον νέο μύκητα Candida Auris: Ξεκίνησε να σκοτώνει και στην Ελλάδα 34.507 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το υπουργείο Υγείας έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ, ενώ ψηφίστηκε και η σχετική τροπολογία που προβλέπει τις αμοιβές όσων εργασθούν σε εφημερίες του ΕΣΥ για να καλυφθούν οι ανάγκες από τα αυξημένα περιστατικά covid που καταγράφονται καθημερινά πλέον σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά σε αυτά της Βόρειας Ελλάδος.

Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με όλους τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ώστε να επιτευχθεί μέσα από διάλογο μία συνεννόηση για το ζήτημα.

Οι αμοιβές

Σε ότι αφορά στις αμοιβές όσων ιδιωτών γιατρών εργασθούν στο ΕΣΥ, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για ενεργό εφημεριακή απασχόληση, θα αμείβονται με το ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά εφημερία.

Ταυτόχρονα παλαιότερη ρύθμιση προέβλεπε ότι οι μηνιαίες αποδοχές είναι 2000 ευρώ (αφορολόγητα).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όσοι ιδιώτες γιατροί είχαν εργασθεί στην προηγούμενη επίταξη στα δημόσια νοσοκομεία, είχαν πληρωθεί με καθυστέρηση μηνών, ενώ ορισμένοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τα νοσοκομεία στα οποία παρείχαν υπηρεσίες.

Πηγή: Ethnos.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close