ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Εφημερίες «πολέμου» στα νοσοκομεία – Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η πανδημία καλπάζει, προκαλώντας ανησυχία, στο μικροσκόπιο μπαίνει η κατάσταση του συστήματος υγείας και συγκεκριμένα των νοσοκομείων, αφού ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται καθημερινά.

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η πανδημία καλπάζει, προκαλώντας ανησυχία, στο μικροσκόπιο μπαίνει η κατάσταση του συστήματος υγείας και συγκεκριμένα των νοσοκομείων, αφού ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται καθημερινά.

Και επίσημο το… μπαμ του Αλαφούζου
Και επίσημο το… μπαμ του Αλαφούζου 50.869 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήδη τα όσα λένε γιατροί και νοσηλευτές προσιδιάζουν σε σκηνές Νοεμβρίου 2020, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, ενώ οι επιστήμονες προχωρούν σε ζοφερές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας.

Εφημερίες πολέμου

Σε αυτό το πλαίσιο, οι γιατροί περιγράφουν δραματικές σκηνές στα νοσοκομεία της χώρας. «Έχουμε αναπτύξει κρεβάτια COVID στους διαδρόμους» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός. «Η εφημερία μας ακόμα τρέχει μέχρι τις 8 το πρωί, έχουν κάνει 27 εισαγωγές περιστατικών COVID και πάνω από 30 άλλων περιστατικών. Έχουμε δύο διασωληνωμένους ήδη».

«Με την αύξηση των περιστατικών έχουμε προχωρήσει ήδη σε αναδιάταξη των περιστατικών στις κλινικές μειώθηκαν οι κλινικές που περιθάλπουν non COVID περιστατικά αυξήθηκαν αυτές με COVID», τόνισε ο κ. Κομνός.

«Και στο Ιπποκράτειο κάθε εφημερία είναι ένας πόλεμος όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης. Όπως εξήγησε, «στην προηγούμενη εφημερία ήρθαν για εξέταση 160 ασθενείς και εισήχθησαν οι 80, άρα πάμε στο 40% με 50% εισάγονται για νοσηλεία. «Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι θα διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας, κάθε μέρα χειροτερεύει η εικόνα», υπογράμμισε ο κ. Τζελέπης.

Άνοιξε, πρόσθεσε, και άλλη κλινική στην προηγούμενη εφημερία για να καλύψει τα περιστατικά. «Δεν φτάνει το προσωπικό, το λέω κατηγορηματικά δεν ενισχύθηκε, γίνονται ενισχύσεις από αλλά τμήματα, που σημαίνει ότι τα άλλα τμήματα αποδυναμώνονται», ανέφερε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας ασθενής με κορωνοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο πέθανε κατά τη διάρκεια της εφημερίας, χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική.

Πηγή: Ethnos.gr

Πατέρας Αντώνιος: Ποιον φωτογραφίζει ότι κρύβεται πίσω απ’ τις εις βάρος του καταγγελίες
Πατέρας Αντώνιος: Ποιον φωτογραφίζει ότι κρύβεται πίσω απ’ τις εις βάρος του καταγγελίες 20.141 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close