ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Να δούμε και τον Βιτάλ σε θέση «10»

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Βιτάλ, που τελευταία δε δείχνει το ίδιο πρόσωπο και αναρωτιέται αν χρειάζεται να έρθει πιο «μέσα» στο γήπεδο.

Να δούμε και τον Βιτάλ σε θέση «10»

Μία κουβέντα που γίνεται τελευταία για τον Παναθηναϊκό αφορά τον Ματέους Βιτάλ. Και όχι άδικα. Ο Βραζιλιάνος είχε την πιο εντυπωσιακή εκκίνηση από κάθε άλλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού. Αφησε υποσχέσεις για ουσία και θέαμα. Για ζογκλερικά, γκολ, ασίστ, ενέργειες που ξεσηκώνουν την εξέδρα. Έκανε τα media να αντιληφθούν γιατί έχει μπει ρήτρα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του. Αλλά το τελευταίο διάστημα η απόδοσή του προκαλεί απορίες. Ο Βιτάλ δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο μέσα σε ένα βράδυ. Απλά ποδόσφαιρο παίζουν και οι άλλοι.

Οι αντίπαλοι πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν ένα πράγμα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό. Πως θέλει να πάρει πολλά πράγματα από τα άκρα του. Και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως δεν υπήρξε έως σήμερα ένα plan b, ίσως γιατί ο Γιοβάνοβιτς επιμένει να παίζει με δύο χαφ απέναντι σε αντιπάλους που έχουν τρία.

Όπως έκανε και με τον ΠΑΟΚ: Αλεξανδρόπουλος – Ρούμπεν vs Εσίτι – Κούρτιτς – Μπίσεσβαρ. Μοιραία η μπάλα πηγαίνει στην άκρη. Μετά από 2-3 αγώνες οι αντίπαλοι άρχισαν να απομονώνουν τον Βιτάλ, να τον στέλνουν πάνω στη γραμμή έχοντας δίπλα του 2-3 ποδοσφαιριστές, να του κλείνουν τους χώρους. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε τον Βραζιλιάνο ολοένα και χειρότερο τις τελευταίες Κυριακές.

Ο Βιτάλ ήρθε στον Παναθηναϊκό ως επιθετικό χαφ. Ως “δεκάρι”. Εχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του έως σήμερα. Εκεί αρχικά προοριζόταν από τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος όμως ξεκίνησε με την επιλογή του Λούντκβιστ, του βγήκε στη συνέχεια ο Καρλίτος και οι πρώτες εμφανίσεις του Βιτάλ στην άκρη τον έκαναν να τον καθιερώσει εκεί.

Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε τον Βραζιλιάνο πιο μέσα στο γήπεδο. Να τον δούμε να παίζει στον άξονα, να αντιληφθούμε τι μπορεί να προσφέρει εκεί και επιθετικά και σαν βοήθεια στους Αλεξανδρόπουλο – Ρούμπεν που σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος και στο τέλος θα «σκάσουν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...