ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οπωσδήποτε νίκη και αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ (20:00, ΕΡΤ3, PANATHINAKOS24) για την 7η αγωνιστική της basket league και θέλει επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την Ούνιξ Καζάν.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Οπωσδήποτε νίκη και αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ (20:00, ΕΡΤ3, PANATHINAKOS24) για την 7η αγωνιστική της basket league και θέλει επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την Ούνιξ Καζάν.

Οι πράσινοι παρουσιάζονται προβληματικοί με κακό πρόσωπο στην Ευρώπη, αλλά και μια ήττα στην Ελλάδα, αυτή από τον Άρη. Από εκείνο το σημείο και μετά το τριφύλλι έχει ένα σερί τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα, το οποίο και θέλει να διευρύνει.

Στις τελευταίες 41 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι έχουν 4ο νίκες, ενώ η τελευταία ήττα τους από την Ένωση ήταν 25 χρόνια πριν.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.402 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κείμενο του ΕΣΑΚΕ

Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι το 146ο μεταξύ των δύο ομάδων από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες, αφού μετράει 104 έναντι 41 της ΑΕΚ. Στα ματς στα οποία οι «πράσινοι» ήταν γηπεδούχοι, σημείωσαν 64 νίκες ενώ ο Δικέφαλος είχε 10 διπλά.

Ειδικότερα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει 61 νίκες έναντι 18 της ΑΕΚ, έχοντας κάνει το 40/41 ως γηπεδούχος.

Η τελευταία από τις 10 εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ και η μοναδική της στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος χάνεται 25 χρόνια πίσω. Ήταν στις 3 Νοεμβρίου 1996 όταν είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 94-77 (Οικονόμου 22, Ντίνκινς 16 – Αλεξάντερ 23, Έντουαρντς 21). Από τότε οι «πράσινοι» σημείωσαν 34 διαδοχικές νίκες ως, τυπικά ή ουσιαστικά, γηπεδούχοι.

Στην περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν συνολικά έξι φορές στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League αφού οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν και στα ημιτελικά των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στην κανονική περίοδο και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς με σκορ 3-1.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

* Ιστορική χροιά θα έχει ο αγώνας του Σαββάτου για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Με αυτόν θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα συμπληρώσει τους 1.700 από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο απολογισμός του από το 1963-64 στο Πρωτάθλημα είναι 1.383 νίκες και 316 ήττες.

+ Στα πρώτα πέντε παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκτέλεσε με ποσοστό καλύτερο κατά 14,8% από τους αντιπάλους του στα δίποντα (62,8% έναντι 48%).

– Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκτέλεσε ως τώρα με ποσοστό χαμηλότερο κατά 7,3% στα τρίποντα σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε (23,6% έναντι 30,9%).

Αναλυτικά το σημερινό (13/11) πρόγραμμα : 17:00 Ιωνικός Νίκαιας – Προμηθέας (ΕΡΤ 3) 17:00 Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο (ΕΡΤ Sports) 20:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (ΕΡΤ 3)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.