ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μόσιαλος: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας– Έσχατο μέτρο τα Lockdown»

Την άποψή του ότι οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος χαρακτήρισε την εφαρμογή των lockdown ως έσχατο μέτρο ενώ μεταξύ άλλων έκανε λόγο για εφαρμογή ηπιότερων μέτρων.

Μόσιαλος: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας– Έσχατο μέτρο τα Lockdown» | panathinaikos24.gr

Την άποψή του ότι οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος χαρακτήρισε την εφαρμογή των lockdown ως έσχατο μέτρο ενώ μεταξύ άλλων έκανε λόγο για εφαρμογή ηπιότερων μέτρων.

Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία 1.260.758 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας, το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά από Θεσσαλία και βορειότερα, μολονότι πίεση υπάρχει και στα νότια, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.

«Το λοκντάουν ή τα τοπικά λοκντάουν είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα ηπιότερα μέτρα» διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, ή αλλαγή της σύστασης των μέτρων, όπως να αλλάξει το ωράριο των δημοσιών υπαλλήλων ώστε να μην συνωστίζονται την ιδία ώρα στα ΜΜΜ, να γίνουν συστάσεις στους υπερήλικες να μειώσουν στο μίνιμουμ τις συναναστροφές τους, ή η επαναφορά μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς χρειάζεται να είναι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Έδωσε έμφαση στην τρίτη δόση, και στους εμβολιασμούς των άνω των 50 ετών. Όπως ανέφερε οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος βαριά αφού έχει κάνει την τρίτη δόση είναι ελάχιστες, μεταξύ 0 και 2 με 3%, ενώ οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος είναι απειροελάχιστες.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Πλούσια Live στατιστικά και αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές! |+21 «Με αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση και με την προϋπόθεση να μην έχουμε ακόμα πιο επικίνδυνη παραλλαγή από τη Δέλτα, δίνω όμως μικρές πιθανότητες για πιο επικίνδυνη παραλλαγή. Ο μίσος πληθυσμός του πλανήτη, 1 στους 2 έχουν εμβολιαστεί» τόνισε.

Πηγή: skai.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close