ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πρίφτης: «Ίδια νοοτροπία και στα επόμενα ματς» (Vid)

Στην απόδοση που είχαν οι παίκτες του στάθηκε μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Πρίφτης.

Πρίφτης: «Ίδια νοοτροπία και στα επόμενα ματς» (Vid)

Ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στην ομαδικότητα που έδειξαν οι παίκτες του, ενώ μιλώντας για τις κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και τις ήττες στην Ευρωλίγκα επεσήμανε πως προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό και δεν ηρεμεί όταν βλέπει την ομάδα να μην παίζει καλά.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως θα πρέπει όλοι στην ομάδα να δείξουν ίδια νοοτροπία και στα επόμενα ματς που ακολουθούν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του «τριφυλλιού»:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε ωραίο παιχνίδι και είχαμε ομαδικότητα. Κάποιες στιγμές παίξαμε και καλές άμυνες. Είχαμε καλή νοοτροπία και πρέπει κάποια πράγματα να τα μεταφέρουμε και στα επόμενα ματς που έρχονται.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.621 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έρχονται 8-10 μέρες δύσκολες και θα πρέπει να πάμε με σωστή νοοτροπία. Να υπογραμμίσω την παρουσία του κόσμου που μετά από την ήττα από την Ούνικς έδωσε και πάλι το παρών. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και είναι βοήθεια». 

Γιατί δεν έπαιξε ο Μαντζούκας: «Ο Μαντζούκας ήταν άρρωστος τις τελευταίες μέρες και σήμερα ήρθε πρώτη φορά στο γήπεδο. Αν ήταν καλά ο Αβδάλας θα ήταν αυτός στην 12αδα, γιατί είχε ένα τραυματισμό στο ματς του εφηβικού και δεν μπορούσε να παίξει». 

Για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο για τον Φέρελ: «Εξήγησα και προχθές γιατί δεν το έβαλα. Η αντίπαλη ομάδα είχε ψηλά σχήματα και επέλεξα τον Μποχωρίδη. Είναι εκτός της Ελλάδας λόγω των περιορισμών των ξένων και θα δούμε».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Μαντζούκα:«Ήταν άρρωστος 4-5 ημέρες. Σήμερα ήρθε στο γήπεδο. Αν ο Νεοκλής ήταν καλά, θα βρίσκονταν εκείνος στην 12άδα. Είχε έναν τραυματισμό από το εφηβικό και για να μην κατέβουμε με 11 παίκτες μπήκε στην 12άδα. Όμως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί».

Για τον Φέρελ και το αν θα μπει στην Basket League:«Υπάρχει ο περιορισμός των έξι ξένων. Θα δούμε».

Για το διαφορετικό πρόσωπό του Παναθηναϊκού από τα ματς της Euroleague σε αυτά της Basket League:«Ο νούμερο 1 λόγος είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να χτίσουμε νοοτροπία και συμπεριφορά. Όταν ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση, ταχύτητα, κόντρα, επαφές και να εκτελούμε με ποιότητα. Δεν είναι απλό. Υπάρχει διαφορά επιπέδου των παιχνιδιών. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι καλά τα αποτελέσματα αλλά είναι δεδομένο ότι προσπαθούμε.

Γίνονται αυτά και σε άλλες ομάδες της Euroleague με μεγαλύτερες επενδύσεις. Όταν κάποιος μας αξιολογεί θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του και τα δεδομένα. Κανείς δεν κοιμάται ήσυχος με αυτές τις κακές εμφανίσεις. Ούτε οι παίκτες, ούτε εγώ. Προσπαθούμε».

Για την πίεση«Η πίεση είναι 80% εσωτερική. Δική μας. Θα θέλαμε να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Προφανώς και θα υπάρχουν φωνές που μας κριτικάρουν και είναι δυσαρεστημένοι από εμάς. Όμως είναι λογικό. Και το καταλαβαίνουμε. Να ξέρει ότι ο κόσμος ότι δεν έχουμε ήσυχο ύπνο. Μας καίει και μας απασχολεί. Είμαστε πολλές ώρες εδώ κάθε μέρα αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για τον Πέρι: «Μακάρι να σταθεροποιηθεί και απέναντι σε σκληρότερους αντιπάλους. Έχει καλά στοιχεία αλλά πρέπει να σταθεροποιηθεί. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Τον χρειαζόμαστε».

Νίκες στην διαβολοβδομάδα και ήττα στο ΣΕΦ ή νίκη στο ΣΕΦ και ήττες στην «διαβολοβδομάδα»; «Όπως τα φέρει ο Θεός. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Να κάνουμε ότι καλύτερο όσο είμαστε υγιείς. Να νικάμε τον εαυτό μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.