ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έχασε το ντέρμπι και τον Σένκεφελντ

Δυο γκολ του Κοσίδη στο 70' και του Γιούση στις καθυστερήσεις, στάθηκαν αρκετά για την ΑΕΚ Β' να επικρατήσει του Παναθηναϊκού Β' στο «Απ. Νικολαΐδης» στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2. Ανησυχία στο «πράσινο» στρατόπεδο για το διάστημα απουσίας του Μπαρτ Σένκεφελντ που υπέστη διάστρεμμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Έχασε το ντέρμπι και τον Σένκεφελντ

Δυο γκολ του Κοσίδη στο 70′ και του Γιούση στις καθυστερήσεις (90+6′), στάθηκαν αρκετά για την ΑΕΚ Β’ να επικρατήσει του Παναθηναϊκού Β’ στο «Απ. Νικολαΐδης», στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2. Ανησυχία στο «πράσινο» στρατόπεδο για το διάστημα απουσίας του Μπαρτ Σένκεφελντ που υπέστη διάστρεμμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση, ήρθε στο 3ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του Θεοχάρη, με τον Γιούση να παίρνει τη μπάλα στα πόδια του, αλλά το σουτ που δοκίμασε κόντρα σε σώμα αμυντικού και έφυγε κόρνερ. Η αναμέτρηση ήταν ένα τεστ event για τον Μπαρτ Σένκεφελντ που αγωνίζεται μετά τον περασμένο Μάϊο και την επέμβαση που πραγματοποίησε. Ο Ολλανδός συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και θεωρήθηκε σκόπιμο να πάρει χρόνο συμμετοχής στην σημερινή αναμέτρηση για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό.

Οι «πράσινοι» είχαν κατοχή μπάλας, προσπαθούσαν με παράλληλες και μικρές πάσες να διασπάσουν με υπομονή τη μεσαία γραμμή της Ένωσης.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.348 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 14’ ο Παναθηναϊκός είχε μια πολύ καλή στιγμή, με την ατομική ενέργεια του Βαγιαννίδη από τη δεξιά πτέρυγα πέρασε με «ποδιά» τον αντίπαλο αμυντικό, πάτησε περιοχή αλλά το γύρισμα του βρήκε σε αμυντικό. Μια φάση που ξεκίνησε από εξαιρετική αμυντική ενέργεια του Σένκεφελντ, που δείχνει να πιστεύει στα πόδια του, κάτι άκρως θετικό για παίκτη με μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους. Το ματς δεν είχε φάσεις, ωστόσο η εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν εμφανώς πιο πειστική.

Το μεγάλο πρόβλημα για το «τριφύλλι» ήταν ο τραυματισμός του Σένκεφελντ που αποχώρησε από την αναμέτρηση με τον πονοκέφαλο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αυξάνεται, καθώς ο Ολλανδός είχε αρχίσει να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και κρίθηκε σκόπιμο να πάρει λεπτά συμμετοχής στο ντέρμπι κόντρα στην Ένωση. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, όμως το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, καθώς οι δύο ομάδες στα εναπομείναντα λεπτά δεν απείλησαν τις δύο εστίες.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες είχαν την ίδια εικόνα όπως στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή μπάλας, με την ΑΕΚ να προσπαθεί απειλήσει μετά από αντεπιθέσεις χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κάτι επικίνδυνο για τα καρέ του Ξενόπουλου. Η σέντρα του Ενγκμπακοτό πέρασε άουτ στο 56’ σε ξαφνική αντεπίθεση των παικτών του «τριφυλλιού».

Στο 65’ οι «πράσινοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ενγκμπακοτό πέρασε αριστερά στον Τσιριγώτη, αλλά ο νεαρός άσος του «τριφυλλιού» δεν βρήκε στόχο, καθώς το σουτ που δοκίμασε κόντρα σε σώματα και έφυγε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Γέφτιτς δοκίμασε να απειλήσει από απόσταση αλλά χωρίς να ανησυχεί τον Ξενόπουλο.

Στο 70’ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση, όταν ο Μπακάκης έκλεψε τη μπάλα έκανε την ατομική ενέργεια και με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Κοσίδη που πλάσαρε εύστοχα τον Ξενόπουλο για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα, η Ένωση παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν μετά το λάθος του Καρβούνη, ο Μυστακόπουλος πήρε τη μπάλα, πλάσαρε αλλά ο Ξενόπουλος έδειξε ετοιμότητα και αποσόβησε την σίγουρη παραβίαση της εστίας του.

Ο ρυθμός στο τελευταίο διάστημα έπεσε, οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά χωρίς να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τον εξαιρετικά δραστήριο Γιώργο Βαγιαννίδη, χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος για τα καρέ της Ένωσης.

Στο φινάλε του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε 2-3 καλές ευκαιρίες να απειλήσει για την ισοφάριση, αλλά κάτι η ολιγωρία του Ματσαδέ κάτι η ικανότητα των παικτών της ΑΕΚ, έδωσαν τέλος στο ματς αφού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχαν και 2ο τέρμα με «δράστη» τον Γιούση.

Έτσι οι «πράσινοι» συνέχισαν με ήττα την εμπειρία της Super League 2, με το ίδιο σκορ μάλιστα, όπως και στο αντίστοιχο ματς της πρεμιέρας.

Παναθηναϊκός Β’ (Γ. Βονόρτας): Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (36᾽ Αντωνίου), Ενγκμπακοτό (83᾽ Τουρκοχωρίτης), Σιδεράς, Θεοχάρης (83᾽ Ρόμπι), Σέχου, Καρβούνης, Μαρτίνης, Τσιριγώτης (83᾽ Ματσαδές), Ηλιάδης (65᾽ Κούτσιας).

ΑΕΚ Β’ (Σ. Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Μπούσης (76᾽ Αρβανίτης), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Μπακάκης, Μπάμπης (68’ Μουστακόπουλος), Σαμπανάτζοβιτς, Γέβτιτς (76᾽ Γκαρσία), Γιούσης, Ραντόνια (87’ Σταμούλης), Κοσίδης (87᾽ Ιατρούδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...