ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Νιάς και η ανάγκη για σέντερ φορ

Η μεταγραφική κουβέντα στον Παναθηναϊκό άνοιξε για τα καλά και οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Νιάς και η ανάγκη για σέντερ φορ

Ξεκίνησε η μεταγραφική συζήτηση στον Παναθηναϊκό η οποία αφορά κυρίως την αναζήτηση ενός χαφ. Για να υπάρχει εναλλακτική στους Αλεξανδρόπουλο και Ρούμπεν αλλά και για να μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να δοκιμάσει ο Σέρβος σχήμα με τρία χαφ σε κάποια ματς. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη σε ορισμένα παιχνίδια, όπως που φάνηκε στο πρόσφατο με τον ΠΑΟΚ. Η τριάδα των Κουρτιτς, Εσιτι και Μπίσεσβαρ κυριάρχησε στον άξονα έναντι της δυάδας Αλεξανδροπουλου – Ρούμπεν. Και φάνηκε στις ανάσες και στα τρεξίματα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού όπου και κρίθηκε ο νικητής.

Η περίπτωση του Σέιχ Νιας μοιάζει εξαιρετική. Κι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να την κάνει, θα πρέπει να το επιχειρήσει. Ο Σενεγαλέζος μπορεί να αγωνιστεί χαφ, μπορεί να αγωνιστεί και στόπερ. Έχει προοπτική, έδειξε καλά στοιχεία, μπορεί να εξελιχθεί και να εξελίξει το παιχνίδι του. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν περνάνε απαρατήρητες.

Η μία κουβέντα για τον χαφ έχει ανοίξει αλλά σύντομα είναι πιθανό να ανοίξει και μία δεύτερη. Που θα αφορά την απόκτηση ενός επιθετικού διαφορετικού τύπου απ αυτούς που ο Παναθηναϊκός έχει. Πιο σκόρερ, περισσότερο κυνικό μέσα στην περιοχή. Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην περιοχή του αντιπάλου και αν δεν ήταν το καλό… φεγγάρι του Καρλίτος ίσως να είχε χάσει κι άλλους βαθμούς. Ο Γιοβάνοβιτς έχει βρει τον τρόπο ώστε να έρθει η μπάλα κοντά στο αντίπαλο τέρμα και όσο ο καιρός περνάει θα βρίσκει κι άλλους. Αλλά για να έρθουν οι βαθμοί χρειάζονται τα γκολ. Και για να έρθουν τα γκολ χρειάζεται γκολτζης.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για τους εξτρέμ; Κι εδώ φαίνεται να υπάρχει σκέψη για απόκτηση ποδοσφαιριστή αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στο συμβόλαιο του Χατζηγιοβάνη και στην απόδοση του Παλάσιος ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να αποδώσει βάσει όσων χρημάτων σπαταλήθηκαν για την απόκτησή του.

Αν ο Αργεντινός ανεβάσει στροφές και ο Χατζηγιοβανης ανανεώσει έως τον Γενάρη, ο Γιοβάνοβιτς είναι καλυμμένος από τις επιλογές που θα έχει τουλάχιστον σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας. Βεβαίως, επειδή είναι πιθανό να αδειάσουν θέσεις (Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό), είναι και πιθανό να υπάρξει ενίσχυση. Αλλά τα βασικά ζητήματα του Παναθηναϊκού είναι αλλού. Πρώτα πρέπει να λύσει αυτά και μετά να δει τα «μπαλώματα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.