ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός, «κατάφερε» να χάσει και από τη Ζαλγκίρις

Ολο και πιο χαμηλά ο Παναθηναϊκός που... ανέστησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, γνωρίζοντας νέα ήττα στην Ευρωλίγκα με σκορ 76-69. Στο 2-8 έπεσε το πράσινο ρεκόρ για το τριφύλλι που παραπαίει. Μόνο ο Μέικον ξεχώρισε στη σημερινή αναμέτρηση.

Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός, «κατάφερε» να χάσει και από τη Ζαλγκίρις

Ολο και πιο χαμηλά ο Παναθηναϊκός που… ανέστησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, γνωρίζοντας νέα ήττα στην Ευρωλίγκα με σκορ 76-69. Στο 2-8 έπεσε το πράσινο ρεκόρ για το τριφύλλι που παραπαίει. Μόνο ο Μέικον ξεχώρισε στη σημερινή αναμέτρηση.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά και προηγήθηκε 0-4 με πόντους από τον Μέικον. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι πράσινοι χάνοντας εύκολα καλάθια και έχοντας κακή άμυνα είδαν τη Ζαλγκίρις να αντιδρά και να βάζει 9 σερί πόντους για το 9-4. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ισοφάρισαν σε 9-9, χάρη σε έμμεσο τρίποντο του Παπαπέτρου και σε κάρφωμα του Γουάιτ, έπειτα από κλέψιμο του Αμερικανού. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Παναθηναϊκό να έχει κακά τελειώματα και να μην μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η συνέχεια ήταν ανάλογη. Η Ζαλγκίρις διατηρούσε το προβάδισμα, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη επιθετικά. Στα 6 λεπτά πριν από το τέλος, η διαφορά πήγε στου 11 (28-17). Με τρίποντο και φάουλ του Μέικον το τριφύλλι μείωσε σε 34-28, αλλά είχε ακόμα δρόμο μπροστά του για να διεκδικήσει πράγματα στο παιχνίδι. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 43-37.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.579 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τριφύλλι έψαχνε οπωσδήποτε αντίδραση με καλύτερες επιλογές στην επίθεση και πιο “σκληρές” άμυνες. Το σκορ έπειτα από τρια λεπτά στην 3η περίοδο ήταν 51-45. Η κατάσταση μόνο καλά δεν εξελισσόταν. Οι πράσινοι έπαιζαν κακό μπάσκετ, απέναντι, μάλιστα, σε μια ομάδα μετριότατη. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 60-52.

Η διαφορά μειώθηκε σε 60-57, αλλά η Ζαλγκίρις έβγαλε ξανά αντίδραση για το 67-57. Η διαφορά πάλι ξέφυγε και ο Παναθηναϊκός έδειχνε κακό πρόσωπο. Με τρίποντο του Κασελάκη το σκορ έγινε 67-60 και στη συνέχεια ο Μέικον με τρεις βολές έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους. Ο Παπαγιάννης μείωσε στους δυο πόντους, αλλά η Ζαλγκίρις με τρίποντο έκανε το 70-65. Ο Γκιφάι με δυο βολές έκανε το 72-67 και ο Μέικον ξανά με δυο βολές μείωσε στο 72-68. Ολα αυτά δυο λεπτά πριν από το τέλος του ματς.

Ωστόσο, μετά το επιθετικό ριμπάουντ ο Σαντ Ρος χρεώθηκε με βήματα. Ο Ουλάνοβας έκανε το 74-67 κι ενώ απέμενε 1,5 λεπτό. Η επόμενη επίθεση χάθηκε δίχως να γίνει σουτ και το τριφύλλι ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά με 76-69 από τη Ζαλγκίρις, την οποία… ανέστησε, αφού έκανε την πρώτη της νίκη έπειτα από 10 αγώνες στην Ευρωλίγκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...