Μπάσκετ

Αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός, «κατάφερε» να χάσει και από τη Ζαλγκίρις

Ολο και πιο χαμηλά ο Παναθηναϊκός που... ανέστησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, γνωρίζοντας νέα ήττα στην Ευρωλίγκα με σκορ 76-69. Στο 2-8 έπεσε το πράσινο ρεκόρ για το τριφύλλι που παραπαίει. Μόνο ο Μέικον ξεχώρισε στη σημερινή αναμέτρηση.

Ολο και πιο χαμηλά ο Παναθηναϊκός που… ανέστησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, γνωρίζοντας νέα ήττα στην Ευρωλίγκα με σκορ 76-69. Στο 2-8 έπεσε το πράσινο ρεκόρ για το τριφύλλι που παραπαίει. Μόνο ο Μέικον ξεχώρισε στη σημερινή αναμέτρηση.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά και προηγήθηκε 0-4 με πόντους από τον Μέικον. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι πράσινοι χάνοντας εύκολα καλάθια και έχοντας κακή άμυνα είδαν τη Ζαλγκίρις να αντιδρά και να βάζει 9 σερί πόντους για το 9-4. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ισοφάρισαν σε 9-9, χάρη σε έμμεσο τρίποντο του Παπαπέτρου και σε κάρφωμα του Γουάιτ, έπειτα από κλέψιμο του Αμερικανού. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Παναθηναϊκό να έχει κακά τελειώματα και να μην μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η συνέχεια ήταν ανάλογη. Η Ζαλγκίρις διατηρούσε το προβάδισμα, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη επιθετικά. Στα 6 λεπτά πριν από το τέλος, η διαφορά πήγε στου 11 (28-17). Με τρίποντο και φάουλ του Μέικον το τριφύλλι μείωσε σε 34-28, αλλά είχε ακόμα δρόμο μπροστά του για να διεκδικήσει πράγματα στο παιχνίδι. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 43-37.

Το τριφύλλι έψαχνε οπωσδήποτε αντίδραση με καλύτερες επιλογές στην επίθεση και πιο “σκληρές” άμυνες. Το σκορ έπειτα από τρια λεπτά στην 3η περίοδο ήταν 51-45. Η κατάσταση μόνο καλά δεν εξελισσόταν. Οι πράσινοι έπαιζαν κακό μπάσκετ, απέναντι, μάλιστα, σε μια ομάδα μετριότατη. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 60-52.

Η διαφορά μειώθηκε σε 60-57, αλλά η Ζαλγκίρις έβγαλε ξανά αντίδραση για το 67-57. Η διαφορά πάλι ξέφυγε και ο Παναθηναϊκός έδειχνε κακό πρόσωπο. Με τρίποντο του Κασελάκη το σκορ έγινε 67-60 και στη συνέχεια ο Μέικον με τρεις βολές έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους. Ο Παπαγιάννης μείωσε στους δυο πόντους, αλλά η Ζαλγκίρις με τρίποντο έκανε το 70-65. Ο Γκιφάι με δυο βολές έκανε το 72-67 και ο Μέικον ξανά με δυο βολές μείωσε στο 72-68. Ολα αυτά δυο λεπτά πριν από το τέλος του ματς.

Ωστόσο, μετά το επιθετικό ριμπάουντ ο Σαντ Ρος χρεώθηκε με βήματα. Ο Ουλάνοβας έκανε το 74-67 κι ενώ απέμενε 1,5 λεπτό. Η επόμενη επίθεση χάθηκε δίχως να γίνει σουτ και το τριφύλλι ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά με 76-69 από τη Ζαλγκίρις, την οποία… ανέστησε, αφού έκανε την πρώτη της νίκη έπειτα από 10 αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Exit mobile version