ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αυτοκτονία στο Μόναχο – Έχασε δικό του παιχνίδι ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, βρέθηκε ακόμα και με διψήφια διαφορά μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος "αυτοκτόνησε" και γνώρισε την ήττα με 81-78 από την Μπάγερν στο Μόναχο για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 2-9 το πράσινο ρεκόρ.

Αυτοκτονία στο Μόναχο - Έχασε δικό του παιχνίδι ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, βρέθηκε ακόμα και με διψήφια διαφορά μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος “αυτοκτόνησε” και γνώρισε την ήττα με 81-78 από την Μπάγερν στο Μόναχο για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 2-9 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε την κατάσταση. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίρνει μπρος, το «τριφύλλι» τα πήγαινε καλά επιθετικά, όχι, όμως, και αμυντικά. Η πρώτη περίοδος έληξε με το ισόπαλο 22-22.

Οι πράσινοι πήραν προβάδισμα, αλλά αμέσως το έχαναν από την Μπάγερν Μονάχου. Οι Κασελάκης, ΈΒανς και Μποχωρίδης έδιναν βοήθειες, ενώ με κάρφωμα του Σαντ Ρος το τριφύλλι προηγήθηκε 28-31 στα 7 λεπτά πριν από το τέλος.  Το προβάδισμα μεγάλωσε με δυο βολές του Μέικον. Οι πράσινοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους με καλές άμυνες και σωστές επιλογές στην επίθεση. Με καλάθι του Παπαπέτρου το σκορ έγινε 32-38.  Ο Μέικον με ωραία ενέργεια και καλάθι έκανε το 32-40 για το «τριφύλλι». Το ημίχρονο έληξε με σκορ 37-44.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 49.137 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά και με τρίποντο του Παπαπέτρου έκανε το 39-49. Ο Οκάρο Γουάιτ μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με δυο σερί καλάθια το σκορ έγινε 47-55 στα 5 λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Μέικον με καλάθι επανέφερε τη διψήφια διαφορά για το «τριφύλλι». Η Μπάγερν μείωσε στους 6, αλλά ο Παπαπέτρου με καλάθι έδωσε πολύτιμους πόντους. Με τρίποντο του Ομπστ το σκορ έγινε 54-59, ενώ με τον ίδιο τρόπο η διαφορά μειώθηκε για το 59-60, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το ματς έγινε ντέρμπι και ο Τόμας με δίποντο έδωσε το προβάδισμα στην Μπάγερν. Ο Σαντ Ρος με δυο βολές έκανε το 61-62.  Ο Παπαγιάννης με ωραία προσπάθεια έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα.  Ο Μέικον με τρίποντο έκανε το 61-67, ενώ μια μια ακόμη «τρίποντη» βόμβα του Νέντοβιτς η διαφορά πήγε στους 9. Το ματς μπήκε στο τελευταίο καθοριστικό πεντάλεπτο με το σκορ στο 63-70. Ο Λούτσιτς με τρίποντο μείωσε στους τέσσερις. Με δυο βολές του Γουάιτ το σκορ έγινε 66-72. Ο Χίλιαρντ πέτυχε γκολ – φάουλ και μείωσε στους τρεις. Ο Μέικον πήγε στη γραμμή των βολών και έκανε το 69-74. Ο Γουόλντεν με τρίποντο μείωσε στους δυο. Ο Μέικον ύψωσε για τον Παπαγιάννη κι αυτός κάρφωσε για το 72-76. Ο Χάντερ έβαλε καλάθι για να φέρει ξανά τη διαφορά στους δυο πόντους.  Ο Μέικον έκανε λάθος πάσα με αποτέλεσμα η επίθεση να χαθεί. Η Μπάγερν δε σκόραρε και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε φάουλ με τον Οκάρο να πηγαίνει στη γραμμή των βολών. Ο Αμερικανός έχασε και τις δυο στα 40 δευτερόλεπτα. Ο Λούσιτς σκόραρε για τρεις και έκανε το σκορ 77-76 στα 29 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο Μέικον αστόχησε σε τρίποντο και η Μπάγερν πήρε φάουλ ενώ απέμεναν 10 δευτερόλεπτα. Ο Ρούμπιτ ευστόχησε και στις δυο βολές για το προβάδισμα τριών πόντων. Ο Νέντοβιτς πήρε φάουλ. Ο Σέρβος ευστόχησε στις δυο βολές και μείωσε στον πόντο. Ο Ρούμπιτ πήγε ξανά στις βολές για την Μπάγερν. Ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν εύστοχος και έκανε το 81-78. Ο Νέντοβιτς αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα σε μια… αυτοκτονία για το «τριφύλλι» στο Μόναχο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...