ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σοβαρεύτηκε, την πάτησε και έσπασε την κατάρα!

Η Λαμία άγχωσε τον Παναθηναϊκό, αλλά Γιοβάνοβιτς και παίκτες έβγαλαν αντίδραση. Με καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι γύρισαν το εις βάρος τους 1-0 και με σκόρερ τους Λούντκβιστ, Μακέντα και Μαουρίσιο έφτασαν στην πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα (1-3).

Σοβαρεύτηκε, την πάτησε και έσπασε την κατάρα!

Η Λαμία άγχωσε τον Παναθηναϊκό, αλλά Γιοβάνοβιτς και παίκτες έβγαλαν αντίδραση. Με καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι γύρισαν το εις βάρος τους 1-0 και με σκόρερ τους Λούντκβιστ, Μακέντα και Μαουρίσιο έφτασαν στην πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα (1-3).

Το ματς

Με σχηματισμό 4-3-3 και τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρα, Ρούμπεν, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ και Καρλίτος, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι «πράσινοι» είχαν κατοχή μπάλας, προσπαθούσαν με συνεχή κίνηση και μικρές πάσες να διασπάσουν αναποτελεσματικά την άμυνα της Λαμίας, που είχε καθαρά αμυντικό προσανατολισμό στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.511 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 12′ είχαμε την πρώτη υποψία ευκαιρίας για το «τριφύλλι», αλλά η σέντρα του Χουάνκαρ δεν είχε αντίκρισμα με τον Γκαραβέλη να βγαίνει και να μαζεύει. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κατοχή και θα μπορούσε να γίνει απειλητικός στο 19′, όταν ο Βιγιαφάνιες με κάθετη πάσα προσπάθησε να βρει τον αφύλακτο Λουντκβιστ, αλλά ο Τζανετόπουλος έκοψε με επιτυχία την πολλά υποσχόμενη επίθεση των «πρασίνων».

Στο 23′ καταγράφηκε η πρώτη τελική στο ματς από την πλευρά του Παναθηναϊκού, μετά την πάσα του Λουντκβιστ, ο Βιτάλ σούταρε στην κίνηση με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει σταθερά. Στο 25′ ο Καρλίτος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, δημιουργώντας προβληματισμό στον «πράσινο» πάγκο. Η Λαμία είχε τη δική της καλή στιγμή στο 27′ με μακρινό σουτ του Αραμπούλι, που δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι.

Στο 33′ μετά από ωραία συνεργασία, οι «πράσινοι» βγήκαν σε συνθήκες αντεπίθεσης, η μπάλα έφτασε στο αριστερό άκρο στον Βιτάλ, με τον Βραζιλιάνο να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Γκαραβέλης μάζεψε χωρίς ανησυχία. Στο 35′ οι «πράσινοι» πλήρωσαν ακριβά την αμυντική του αδράνεια, με τον Μανούσο να σεντράρει και τον Αραμπούλι αφύλακτος να παίρνει την κεφαλιά και να παραβιάζει την εστία του Μπρινιόλι για το προβάδισμα στο σκορ.

Η γηπεδούχος ομάδα, μετά το γκολ που σημείωσε οπισθοχώρησε, περίμενε τους «πράσινους» στο μισό γήπεδο, με το «τριφύλλι» να απειλεί στο 43′ με τον Χουάνκαρ που συνεργάστηκε άψογα με τον Λουντκβιστ, αλλά το σουτ του Ισπανού κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 45+2′ ο Ρούμπεν προσπάθησε να γεμίσει με τον Γκαραβέλη να βγαίνει και να μαζεύει. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τους «πράσινους» να έχουν πρωτοβουλία και κατοχή μπάλας, αλλά να μην απειλούν την εστία του Γκαραβέλη.

Στο 55′ η έξοχη ενέργεια του Βιγιαφάνιες που πάσαρε έγκαιρα στον Λούντκβιστ ήταν ικανή για τους «πράσινους» να φέρουν το ματς στα ίσια, με τον Σουηδό να σουτάρει δυνατά και να παραβιάζει την εστία του Γκαραβέλη για το 1-1. Το «τριφύλλι» ήθελε να μετουσιώσει το γκολ της ισοφάρισης και σε περαιτέρω πίεση για τα καρέ της Λαμίας, ώστε να κάνουν την ολική ανατροπή στην αναμέτρηση.

Στο 60′ παραλίγο να συμβεί το 1-2, με τους «πράσινους» να βγαίνουν στην κόντρα, αλλά ο Βιτάλ καθυστέρησε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η προβολή του αμυντικού να σταθεί ικανή για να ανακόψει την μπάλα, η οποία ωστόσο κατέληξε, δίπλα από το δοκάρι του Γκαραβέλη.

Στο 82’ ο Μακέντα γύρισε ωραία τη μπάλα στον Παλάσιος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Αργεντινού μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, αλλά στο 84’ ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Μαουρίσιο στην περιοχή από σέντρα του Χουάνκαρ και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε υποδειγματικά ο Μακέντα διαμορφώνοντας το 1-2 (86’) και ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-3 με τον Αϊτόρ να τροφοδοτεί τον Μακέντα και αυτός να σερβίρει στο πιάτο το γκολ στον Μαουρίσιο (87’). Σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με πολύτιμο «τρίποντο» από το Πανθεσσαλικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου / 5-3-2): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (73’ Σκόνδρας), Τζανδάρης (18’ Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Μαρτίνεθ, Μανούσος, Αραμπούλι (70’ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Λούντκβιστ (77’ Μαουρίσιο), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (64’ Παλάσιος), Καρλίτος (28’ Μακέντα), Βιτάλ (77’ Αϊτόρ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.