ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τα κλασικά εικονογραφημένα του ΣΕΦ και μια ανατροπή που είχε ανάγκη στο Πανθεσσαλικό

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την καταπράσινη Δευτέρα που μας έφτιαξε όλη την εβδομάδα

Τα κλασικά εικονογραφημένα του ΣΕΦ και μια ανατροπή που είχε ανάγκη στο Πανθεσσαλικό

Ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιλέγει να παρέμβει σε αυτό που είχε σαν… μπούσουλα από το ξεκίνημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Να βάλει κάποιες διαφορετικές «πινελιές», να φρεσκάρει την ομάδα του τόσο στα πρόσωπα, όσο και στο στυλ που ήθελε να τη δει στο γήπεδο.

Το είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, το είχαν ανάγκη και παίκτες που δεν έπαιρναν χρόνο να αποδείξουν πως μπορεί να ανοίξει το rotation και να βρει ο Γιοβάνοβιτς λύσεις σε αυτούς. Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός τον Αλεξανδρόπουλο και τον Παλάσιος και έβαλε στη θέση τους τον Λούντκβιστ και τον Βιγιαφάνιες. Οι δυο τους αποδείχτηκαν καθοριστικοί στη νίκη απέναντι στη Λαμία.

Ο Σέρβος έπαιξε αυτή τη φορά με μια τριάδα στη μεσαία γραμμή, αλλά σε αυτή υπήρχε ένας «καθαρός» αμυντικός μέσος και δύο μπροστά του. Είδε την μπάλα να κυλά καλύτερα στο επιθετικό τρίτο, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Έπαιξε για πρώτη φορά κάτι διαφορετικό και εκτός από το ότι το δούλεψε πολύ ο ίδιος, αιφνιδίασε και τον αντίπαλο. Κανείς έως σήμερα δεν είχε αντιμετωπίσει έναν «διαφορετικό» Παναθηναϊκό. Και οι παίκτες αυτοί που εμπιστεύτηκε ο Γιοβάνοβιτς ήταν εκείνοι που πήραν το ματς. Οι αρχικές επιλογές, ο Λούντκβιστ και ο Βιγιαφάνιες ήταν οι κορυφαίοι. Και οι αλλαγές του, ο Μακέντα και ο Μαουρίσιο οι καθοριστικοί.

Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε το τρίτο γκολ. Ο Ιταλός σκόραρε το πέναλτι και έδωσε την ασίστ για το 3-1. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους ένα ματς με τον Παναιτωλικό, με τον… παλιόφιλο Γιάννη Αναστασίου, που θα έρθει διαβασμένος στη Λεωφόρο. Ξέρει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και χρειάζεται προσοχή. Αλλά το ματς είναι ακόμα πιο σημαντικό απ’ αυτό με τη Λαμία, ώστε για πρώτη φορά στη σεζόν να έρθει δεύτερη σερί νίκη και να αναρριχηθεί βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός. Πάμε και στα του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια νίκη στο ΣΕΦ απέναντι σε έναν αντίπαλο που χωρίς κανέναν απολύτως λόγο έβγαζε υπεροψία. Υπεροψία και πριν από το παιχνίδι και κατά τη διάρκειά του. Σαν να μην ξέρουν ποιον έχουν αντίπαλο! Λες και ο Παναθηναϊκός είναι η… Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα πήγαινε στο ΣΕΦ να τους κοιτάζει. Αν δείτε τις δηλώσεις του Κασελάκη μετά το παιχνίδι θα καταλάβετε γιατί θριάμβευσε η ομάδα του Πρίφτη. Δεν… ήπιε θάλασσα ούτε όταν ο Ολυμπιακός του ξέφυγε στη διαφορά και με τη δύναμη της έδρας ετοιμαζόταν να στήσει πάρτι. Σε τέτοιες περιστάσεις τον Παναθηναϊκό δεν θα τον βρείτε ποτέ καλεσμένο. Ο Κασελάκης τόνισε την επιμονή στο πλάνο είτε όταν το παιχνίδι πήγαινε καλά, είτε όταν θα «στράβωνε». Κι αυτό ακριβώς συνέβη.

Δεν κοίταζαν το ταμπλό, αλλά πως θα βγάλουν ένταση από την άμυνά τους και θα τη μετατρέψουν σε επιθετική… οργή. Κι όταν πια ο Νέντοβιτς άρχισε να τα μπουμπουνάει από παντού, το παιχνίδι δεν μπορούσε να χαθεί. Το τρίποντο του «Νέντο» στο 72-73 που φέρνει τον Παναθηναϊκό στο συν 4 και τελειώνει το παιχνίδι είναι από εκείνα που χαράζονται στη μνήμη εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κλασικά εικονογραφημένα όπως έγραψε πολύ σωστά και η ΚΑΕ σε χθεσινό της ποστ.

ΥΓ. Όλα καλά με τις βολές; 28 ο Ολυμπιακός, 13 ο Παναθηναϊκός. Είδατε καμία γκρίνια; Είδατε κανένα… μπλουζάκι; Είδατε καμία ομάδα να φεύγει στο ημίχρονο;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE