ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Σκληρή ήττα από την Ενισέι και αποκλεισμός

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα (72-96), από την πιο ποιοτική και με περισσότερες λύσεις Ενισέι και ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup. Δυναμική παρουσία από τον κόσμο, ζήτησε «διπλό» στο ΣΕΦ την Κυριακή.

Σκληρή ήττα από την Ενισέι και αποκλεισμός

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα (72-96), από την πιο ποιοτική και με περισσότερες λύσεις Ενισέι και ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup. Δυναμική παρουσία από τον κόσμο, ζήτησε «διπλό» στο ΣΕΦ την Κυριακή.

Το ματς

Ιδιαίτερα νευρικό και παράλληλα άστοχο, ήταν το ξεκίνημα του ματς για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη. Οι πράσινες είδαν από νωρίς την Ενισέι να παίρνει τη διαφορά + (5-14), καθώς η ομάδα από τη Ρωσία ήταν αλάνθαστη.

Η Ριντ που ήταν απενεργοποιημένη στην αρχή του ματς, ανέλαβε δράση και με γκολ-φάουλ μείωσε τη διαφορά (8-14), ένα μικρό σερί των φιλοξενουμένων έφερε το +12 (8-20). Οι πράσινες είχα πρόβλημα στα ριμπάουντ, έδιναν συνεχώς δεύτερες επιθέσεις στην Ενισέι και αυτό το πλήρωσαν (10-24). Με την Χολμς να μειώνει από την περιφέρεια (13-24).

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 106 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα από τη Ρωσία είχε πλεονέκτημα μέσα τη ρακέτα, έβαζε τη μπάλα συνεχώς μέσα στο «ζωγραφιστό», το οποίο αποτελούσε πληγή για τον Παναθηναϊκό (15-27). Οι βολές της Βιντσιλαίου στρογγύλεψαν τη διαφορά στους δέκα (17-27), με τις «πράσινες» να βγάζουν καλές άμυνες, με το δεκάλεπτο να κλείνει και να βρίσκει τις αθλήτριες της Καπογιάννη πίσω στο σκορ με -11 (17-28).

Στο 2ο δεκάλεπτο, η Ενισέι συνέχισε να βρίσκει σκορ από μέση και μακρινή απόσταση και παρά τις προσπάθειες των Σταχ και Βιντσιλαίου η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (22-36). Η Ενισέι είχε ποιότητα και λύσεις και γρήγορα έφτασε στο +20 (24-44), με τις πράσινες να προβληματίζουν με την εικόνα τους σε άμυνα και επίθεση. Με συνεχόμενους πόντους από Ριντ και Χολμς οι «πράσινες» προσπάθησαν να επανέλθουν και ροκάνισαν τη διαφορά (31-44), με το ημίχρονο να κλείνει στο +18 για την Ενισέι (33-51).

Με όρεξη να επιστρέψει στο ματς και να πλησιάσει στο σκορ, μπήκαν οι πράσινες στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου και με πόντους από Μπουντούρη και Ριντ μείωσαν (37-51), αναγκάζοντας την προπονήτρια της Ενισέι, να καλέσει άμεσα σε τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό στο τριφύλλι.

Η Ενισέι έβρισκε απαντήσεις στα εύστοχα τρίποντα της Σταχ, με το σκορ να παραμένει στο +17 (43-60), η διαφορά μάλιστα έφτασε για δεύτερη φορά τους 20 πόντους (45-65). Οι παίκτριες της ομάδας από τη Ρωσία, είχαν τους τρόπους να ματώνουν το καλάθι του Παναθηναϊκού, με τη διαφορά να φτάνει στο +21 (49-70). Το ματς στην ουσία είχε κριθεί, καθώς ο Παναθηναϊκός όσο και να προσπαθούσε δεν έβρισκα σκορ, με την Ένισει να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά, με το 3ο δεκάλεπτο να βρίσκει το τριφύλλι στο -21 (57-78).

Το τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν καθαρά για τυπικούς λόγους, με την Ελένη Καπογιάννη να προχωρά σε rotation ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, ξεκουράζοντας βασικά γρανάζια της ομάδας. Η Ενισέι δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι, ήθελε να πετύχει μεγάλο σκορ και εν’ πολλοίς το κατάφερε για το τελικό +25 (71-96).

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 33-51, 57-78, 71-96.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.