ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Δραματικές προβλέψεις επιστημόνων – 730 διασωληνωμένοι και πάνω από 100 νεκροί την ημέρα

Δύσκολη αναμένεται η επόμενη χρονική περίοδος για τη χώρα με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα κορωνοϊού και να σημειώνουν ότι αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση σε διασωληνωμένους ασθενείς αλλά και θανάτους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Κορωνοϊός: Δραματικές προβλέψεις επιστημόνων - 730 διασωληνωμένοι και πάνω από 100 νεκροί την ημέρα

Μιλώντας στον εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» ο καθηγητής – πνευμονολόγος Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν πολλές μέρες με τριψήφιο αριθμό θανάτων ωστόσο, εκτίμησε ότι σίγουρα θα υπάρξουν 24ωρα με περισσότερους από 100 νεκρούς.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι μέχρι 15 Δεκεμβρίου αναμένονται μέχρι και 730 διασωληνωμένοι ασθενείς και προέβλεψε ότι μέχρι και τις 20 – 25 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς και οι θάνατοι θα αυξάνονται. «Το πόση άνοδο θα έχουμε θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν αναμένεται να έχουμε κλιμάκωση κρουσμάτων, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να παγιώνονται. Μετά τις 5 με 10 Δεκέμβρη αναμένουμε μία μείωση κρουσμάτων αλλά θα δούμε επίπτωση στους άλλους δύο επιδημιολογικούς δείκτες (θάνατοι – διασωληνωμένοι) δύο με τρεις εβδομάδες αργότερα» πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με το επιδημιολογικό μοντέλο αναμένουμε οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν σίγουρα ανάμεσα σε 670 και 730 μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Έχω μία ελπίδα ότι δεν θα φτάσουμε στους 800 διασωληνωμένους μέχρι τα Χριστούγεννα όπως εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας αλλά δεν αποκλείεται», πρόσθεσε.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.153 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε τα Χριστούγεννα προκειμένου να μην ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, σημείωσε ότι θα πρέπει στα εορταστικά τραπέζια να κάνουμε rapid test για αν προστατέψουμε τους ευάλωτους συνδαιτυμόνες και όσοι περισσότεροι πολίτες μπορούν να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου, ή την πρώτη δόση αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Επίσης πρόσθεσε ότι μπορούμε όλοι να μην συμμετάσχουμε σε πολύ μεγάλες εκδηλώσει, όπου θα υπάρχει έντονος συγχρωτισμός.

Γιαννάκος: Στην κεντρική Μακεδονία ηλικιωμένοι ασθενείς δεν διασωληνώνονται

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας εκπομπή του OPEN τόνισε ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την επιδημιολογική είναι όπως αυτή σχηματίζεται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, «Πραγματικά δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς μας και οι διασωληνωμένοι είναι δεκάδες. Γίνεται επιλογή για το ποιος θα μπει μέσα στις ΜΕΘ. Σήμερα στο ΑΧΕΠΑ 16 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε κλινικές και περιμένουν το θάνατο γιατί δεν έχουν ιατρική παρακολούθηση. Στην κεντρική Μακεδονία ηλικιωμένοι ασθενείς δεν διασωληνώνονται καν γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι περίπου ένας στους τρις ασθενείς με κορωνοϊό είναι ένα βήμα πριν τη ΜΕΘ. Πού θα πάνε όλοι αυτοί; Υπάρχουν νοσοκομεία που γίνεται επιλογή ακόμα και στα μηχανήματα παροχής οξυγόνου», πρόσθεσε. Επίσης, σημείωσε ότι λέγοντας πως 8 στους 10 διασωληνωμένοι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν.

Βασιλακόπουλος: Δεν έχει νόημα το lockdown – Μόλις ανοίξουμε θα έχουμε τα ίδια

Από την πλευρά του ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προέβλεψε πως θα «περάσουμε δύσκολα τα Χριστούγεννα» και τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου lockdown. «Πολλά lockdown έχουν γίνει από την αρχή της πανδημίας, και στην Ελλάδα και αλλού, έληξε η πανδημία; Κερδίζεις χρόνο… Μόνη λογική αν θα κάνουμε lockdown ανά μήνα ώστε να εμβολιαστούν όλοι σε αυτό το μήνα και μόλις ανοίξουμε να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Μόλις ανοίξουμε πάλι θα ζήσουμε το ίδιο πράγμα ένα μήνα αργότερα», σημείωσε ο καθηγητής και τόνισε πως «αν υπάρχουν πάντα αρνητές θα τελειώσουμε πάρα πολύ δύσκολα, πολύ πιο αργά, και με πάρα πολλές απώλειες. Για να τελειώσουμε πρέπει να αποκτήσουμε ανοσία και η πανδημία να γίνει ενδημία».

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...