ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Εμφατική πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού τον επαναληπτικό με την Οστράβα, καθώς το τριφύλλι πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 σετ και πανηγύρισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Challenge Cup. «Καυτή» ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της ομάδας, που μετέτρεψαν σε «Π. Γιαννακόπουλος», του κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Εμφατική πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τον επαναληπτικό με την Οστράβα, καθώς η ομάδα του τριφυλλιού πήρε μεγάλη νίκη 3-0 σετ και πανηγύρισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Challenge Cup. «Καυτή» ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της ομάδας, που μετέτρεψαν σε «Π. Γιαννακόπουλος» του κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε το δυναμικό ξεκίνημα, αλλά η ομάδα που μπήκε καλύτερα ήταν η Οστράβα η οποία αφού πήρε το αρχικό προβάδισμα (0-1) με δύο λάθη από την πλευρά της ομάδας του τριφυλλιού, ξέφυγε γρήγορα +3 (0-3 και 1-5).

Οι «πράσινες» ήταν εκτός ρυθμού και αντί να μειώσουν, συνέχισαν τα λάθη, με την Οστράβα να ξεμακραίνει ακόμα περισσότερο (3-7). Από εκείνο το σημείο και μετά και με την Κωνσταντίνου να σερβίρει ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να πάτησε το κουμπί και αφού αρχικά μείωσε στο σκορ, έφερε το σετ στην ισοπαλία (7-7).

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.072 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γκρόθες και Χατζηευστρατιάδου συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και με προσωπικούς πόντους, έφεραν το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (9-7) που με την εξέδρα να έχει πάρει φωτιά, έβαλαν σε παθητικό ρόλο την ομάδα της Οστράβα (12-9).

Οι «πράσινες» είχαν μπει για τα καλά στη θέση του οδηγού του πρώτου σετ (14-12), αλλά γρήγορα μετά από λάθη στην υποδοχή, η Οστράβα ισορρόπησε (14-14) και πήρε και το προβάδισμα (15-16). Στεπανένκο και Καραγκούνη επανέφεραν τον Παναθηναϊκό στο +2 (18-16).

Η Στεπανένκο από θέση σερβίς, δυσκόλευε τις άμυνες της Οστράβα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του Παναθηναϊκού (21-16). Το «πράσινο» σερί σταμάτησε με την Γκρόθες να μη μπορεί να βγάλει την άμυνα (21-17), αλλά με την Καραγκούνη να κάνει μεγάλο ματς, οι πράσινες έφτασαν γρήγορα στο 23-17 και έκλεισαν το πρώτο σετ με 25-18 και τον πόντο της Γκρόθες.

Στο δεύτερο σετ, η Οστράβα πήρε το προβάδισμα, με τις πράσινες να επιστρέφουν και να ισοφαρίζουν άμεσα (3-3 και 5-5), μάλιστα με το μπλοκ της Στεπανένκο πήραν και το προβάδισμα (7-6). Το τριφύλλι διεύρυνε ο προβάδισμα του μετά τα λάθη των αθλητριών της Οστράβα (10-7) για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ.

Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να πλησιάσουν, ο ρυθμός που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν φρενήρης, δεν άφηνε περιθώρια και το τριφύλλι δημιουργούσε σερί πόντων για το 18-13.

Το τριφύλλι συνέχισε σε υψηλό ρυθμό, εκμεταλλευόταν κάθε λάθος και γρήγορα έγινε το 20-14. Στην τελική ευθεία του δεύτερου σετ, η Οστράβα προσπάθησε να πλησιάσει, μείωσε σε 20-16, αλλά οι πράσινες είχαν απαντήσεις (23-17). Ένα νεκρό διάστημα από τον Παναθηναϊκό έδωσε παράταση στο δεύτερο σετ, ωστόσο και αυτό κατέληξε στο τριφύλλι με 25-21 για το 2-0.

Ίδια εικόνα με το ξεκίνημα των πρώτων δύο σετ, είχε και το τρίτο με την Οστράβα να έχει από την αρχή το προβάδισμα (0-1, 1-3), με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει και να ισοφαρίζει (3-3).

Με υψηλά ποσοστά στην επίθεσή τους, οι πράσινες με την Καραγκούνη συνέχιζαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ (4-5) και με πόντο της Γκρόθες ισοφάρισαν εκ νέου (6-6). Με την Κρος σε θέση σερβίς πήραν και τα ηνία στο σετ (8-6).

Οι πράσινες συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, με την φιλοξενούμενη Οστράβα να πλησιάζει απειλητικά (11-10), αλλά ένας πόντος από Στεπανένκο και ένα λάθος έφεραν το +3 (13-10).

Το δυνατό καρφί της Κωνσταντίνου, μεγάλωσε το πράσινο προβάδισμα +4 (15-11). Δύο πόντοι από Στεπανένκο και Κρος, μεγάλωσαν το πράσινο σερί (16-11). Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει σε περιπέτειες το σετ και συνέχισε να βρίσκει πόντους (19-14) από την Στεπανένκο που ήταν σε καταπληκτικό βράδυ.

Οι πράσινες χωρίς λάθη και με μεγάλη εμφάνιση έφτασαν στο 3-0 και την πρόκριση, με το σετ να ολοκληρώνεται 25-17, με την ομάδα να πανηγυρίζει έξαλλα μαζί με τον κόσμο της, την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα σετ: 25-17, 25-21, 25-17

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.