ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού: «Όχι άλλες καθυστερήσεις- Έχει υποχρέωση η Πολιτεία απέναντι στον σύλλογο»

Νέα ανακοίνωση από τους παλαιμάχους αθλητές του Παναθηναϊκού για το γηπεδικό ζήτημα.

Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού: «Όχι άλλες καθυστερήσεις- Έχει υποχρέωση η Πολιτεία απέναντι στον σύλλογο»

Νέα ανακοίνωση από τους παλαιμάχους αθλητές του Παναθηναϊκού για το γηπεδικό ζήτημα.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της ένωσης των Παλαίμαχων Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο.:

γράφτηκαν επί λέξει τα εξής :

Να θυμίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει μόνο ένα καινούργιο γήπεδο Ποδοσφαίρου ενώ ή Πρωτεύουσα διαθέτει μόνο αυτό στην Λεωφόρο (ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών) και το υπό μελέτη καινούργιο της να βρίσκεται μόνιμα στις διαβουλεύσεις.

Στον Παναθηναϊκό ο διεθνής Σέρβος Βίκτορ Ράσοβιτς!
Στον Παναθηναϊκό ο διεθνής Σέρβος Βίκτορ Ράσοβιτς! 451 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά τα παραπάνω είναι υποχρέωση δική μας (των Παλαιμάχων Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού) να ενημερώσουμε τους νέους πολιτικούς ηγέτες, όλοι των οποίων έχουν γεννηθεί μετά τον Β’ ΠΠ, πως η Πολιτεία έχει ανοικτές οφειλές για όσα έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Ελληνικό Αθλητισμό, από το 1908, όταν δεν υπήρχε ούτε ΓΓΑ, ούτε Υπουργείου Αθλητισμού. Τότε η Πολιτεία αδιαφορούσε πλήρως για τον (επονομαζόμενο) εξωσχολικό Αθλητισμό και στα σχολεία δεν επιτρέπετο στους μαθητές να παίζουν Ποδόσφαιρο με τους “άλλους”.

Με σεβασμό προς τους κρατικούς λειτουργούς – δημοτικούς παράγοντες, αλλά ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό προς τον Αθλητισμό που σήμερα αποτελεί κοινό αγαθό, αλλά τους Αθηναίους να ασφυκτιούν, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

Την εποχή που ο Αθλητισμός ήταν απόλυτα ερασιτεχνικός και το κράτος παντελώς αδιαφορούσε, ο Παναθηναϊκός τον κράτησε ζωντανό και τον ανέπτυξε στην Πρωτεύουσα. Ήταν αυτός ο σύλλογος που πρώτος, και μόνος, άνοιξε τους ορίζοντες των Αθηναίων με τις παρακάτω πρωτοποριακές αλλά απόλυτα ιδιωτικές πρωτοβουλίες

Συγκρότησε και οδήγησε για πρώτη φορά την Εθνική Ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς του 1920 μετά σκληρή μάχη για να πείσει την τότε Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οργάνωσε το 1924, με πρωτεργάτες τους Α. Νικολαΐδη και Α. Αραβοσιτά τον πρώτο αγώνα Μπάσκετ στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ίδρυσε την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το 1926

Το 1929 ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος Αθλητικός Σύλλογος που δημιούργησε τμήμα Αγωνιστικής Σκοποβολής. Το καλό φάνηκε το …1958 όταν ο Δικηγόρος και Νομάρχης (πρώην Σκοπευτής του) Γεώργιος Βήχος έγινε ο Πρώτος Έλληνας Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας (της International Shooting Union), ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον διόρισε το 1959 και πρώτο ΓΓΑ.

Την δεκαετία του ‘20 έλαβε και την εσαεί άδεια δημιουργίας γηπέδου στους Αμπελόκηπους.

Προ του Β’ ΠΠ το γήπεδο του ΠΑΟ ήταν το πρώτο που ηλεκτροφωτίστηκε με προβολείς για νυκτερινούς αγώνες.

Το 1970 ίδρυσε την Ομοσπονδία Μπάσκετ (με απόσπαση από τον ΣΕΓΑΣ) και πάραυτα εγκαινίασε το πρώτο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα μετέτρεψε το σκληρό χωμάτινο γήπεδο του σε σύγχρονο ευρωπαϊκό με γκαζόν. Πρώτο χορτάρινο στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα των ατελείωτων δεκαετιών καλλιεργούσε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα με κυρίαρχα Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ – Στίβο, με δικούς του προπονητές (Μυγιάκη – Πανταζόπουλο – Μητροφάνη κτλ.) και χωρίς ίχνος ενίσχυσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για να μην βεβηλώνουμε την εθνική μας αθλητική ιστορία είναι απαραίτητο να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκπλήρωση της κρατικής υποχρέωσης όχι μόνο προς την ιστορία των 123 ετών προς τον Παναθηναϊκό αλλά και προς τους Αθηναίους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  των Παλαιμάχων Πρωταθλητών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Α. ΚΟΝΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΛΙΒΕΡΗΣ »

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.