ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Με… φόρα από το ΣΕΦ, εξολόθρευσε τη Ζενίτ!

Ο Παναθηναϊκός με "όπλο" τη φοβερή του άμυνα και τους Παπαγιάννη, Νέντοβιτς να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε 70-64 της Ζενίτ και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα. Στο 3-9 το πράσινο ρεκόρ. Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Με... φόρα από το ΣΕΦ, εξολόθρευσε τη Ζενίτ!

Ο Παναθηναϊκός με “όπλο” τη φοβερή του άμυνα και τους Παπαγιάννη, Νέντοβιτς να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε 70-64 της Ζενίτ και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα. Στο 3-9 το πράσινο ρεκόρ. Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση. Ηταν άστοχος στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Ζενίτ να προηγηθεί γρήγορα 0 -12. Το τριφύλλι για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήταν νευρικό και δίχως ψυχραιμία στα πρώτα λεπτά. Πολύ γρήγορα οι πράσινοι είχαν τρια λάθη και ήταν άστοχοι στις επιλογές τους. Το πρώτο καλάθι για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήρθε από τρίποντο του Σαντ Ρος έπειτα από περίπου πέντε λεπτά. Η ομάδα άρχισε σιγά σιγά να βγάζει αντίδραση και με τρίποντο – φάουλ του Νέντοβιτς μείωσε σε 11-16. Η Ζενίτ έβρισκε, πάντως, τον τρόπο να διατηρεί προβάδισμα. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 15-23.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 35.678 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση, αλλά δεν κατάφερνε, έχοντας σημαντικά κενά στην άμυνά του. Με τρίποντο του Μέικον το σκορ έγινε 22-28 στα 6 λεπτά πριν από το τέλος. Ο Νέντοβιτς με τον ίδιο τρόπο μείωσε στους τρεις τη διαφορά. Ο Κασελάκης, επίσης, με τρίποντο ισοφάρισε σε 28-28. Η Ζενίτ έβγαλε αντίδραση και προηγήθηκε 28-38. Το τριφύλλι έκανε 5 λεπτά να σκοράρει όταν ο Γουάιτ με τρίποντο μείωσε στους 7. Ο Αμερικανός με δυο βολές έκανε το σκορ 33-38, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά μειώθηκε στους 3, χάρη σε κάρφωμα του Παπαγιάννη έπειτα από ασίστ του Μέικον (37-40). Με τον ίδιο τρόπο, αλλα σε ρόλο πασέρ τον Νέντοβιτς το σκορ έγινε 39-40. Οι πράσινοι πέρασαν μπροστά ξανά με τον Παπαγιάννη. Ο Σαντ Ρος με τρίποντο έκανε το 44-40 και ο Μέικον έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στον Παναθηναϊκό. Ο Νέντοβιτς πήρε ξανά το όπλο του και με τρίποντο έκανε το 51-42. Οι πράσινοι στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιζαν εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αλλά ο Παπαγιάννης είχε τέσσερις σερί άστοχες βολές. Ο big papa, πάντως, έκανε φοβερή εμφάνιση. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 53-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (60-50) με τον Παναθηναϊκό να παίζει πολύ καλή άμυνα. Οι Παπαγιάννης και Νέντοβιτς ήταν αυτοί που καθοδηγούσαν το «τριφύλλι». Στα 4.38 πριν από το φινάλε το σκορ είχε γίνει 60-54, έπειτα από λάθη στην πράσινη επίθεση. Η Ζενίτ μείωσε σε 60-57 και το τριφύλλι έδειξε να έχει μπλοκαριστεί επιθετικά με νέα λάθη. Οι Ρώσοι με νέο καλάθι μείωσαν στον πόντο και το ματς έγινε ντέρμπι. Ο Γουάιτ με ½ βολές έκανε το 61-59. Οι Ρώσοι με τρίποντο πέρασαν μπροστά με ένα πόντο. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έκανε το 64-62. Ο Κουζμίνσκας αστόχησε σε δυο σερί τρίποντα. Ο Παπαγιάννης με καλάθι σε νεκρό χρόνο έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων κι ενώ απέμεναν 45 δευτερόλεπτα. Ο Κουζμίνσκας μείωσε στους δυο πράσινοι είχαν όλη την επίθεση και ο Παπαπέτρου πήρε φάουλ. Ο αρχηγός με δυο έυστοχες έκανε το 68-64. Ο Παπαγιάννης σκέπασε ξανά τα καλάθια και πήρε φάουλ για να πάει στη γραμμή των βολών. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» ευστόχησε για το 70-64 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...