ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η ευκαιρία του Μακέντα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το timing που φέρνει τον Ιταλό επιθετικό τετ α τετ με την ευκαιρία να γίνει ξανά βασικός και σημαντικός.

Η ευκαιρία του Μακέντα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το timing που φέρνει τον Ιταλό επιθετικό τετ α τετ με την ευκαιρία να γίνει ξανά βασικός και σημαντικός.

Σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει έξι συμμετοχές. Δεν ήταν διαθέσιμος – λόγω τραυματισμού – στα τρία απ’ αυτά, άρα επί της ουσίας μετράει «έξι στα εφτά». Σε κανένα όμως ως βασικός. 11 λεπτά με τον ΠΑΣ, 3 με τον Άρη, 19 με τον Βόλο, 11 με τον Ολυμπιακό, 12 με τον ΠΑΟΚ, 62 (λόγω της αποχώρησης του Καρλίτος) με τη Λαμία. Αυτά είναι τα νούμερα του Φεντερίκο Μακέντα έως τώρα στη σεζόν όσον αφορά τον χρόνο του. Μετράει ένα γκολ (με πέναλτι) και μία ασίστ. Και το γκολ και η ασίστ ήρθαν στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε περισσότερα από 20 λεπτά, το πρόσφατο με τη Λαμία, έστω κι αν χρειάστηκε να μπει στο ημίωρο και να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Είναι πρωτόγνωρα όλα αυτά στην εν Ελλάδι παρουσία του Ιταλού. Την προηγούμενη τριετία αποτελούσε πάντα το βασικό «εννιάρι» του Παναθηναϊκού. Με οποιονδήποτε προπονητή, ακόμα και με τον Μπόλονι που δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά οι δυο τους. Άλλωστε η παρουσία του ως βασικός και τα γκολ τα οποία σημείωνε έφεραν στην πόρτα του προτάσεις από άλλες ομάδες, με μεγαλύτερα συμβόλαια απ’ αυτό που έχει – ή μέχρι πρόσφατα είχε – στον Παναθηναϊκό.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.969 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν έκανε δεκτή καμία πρόταση, γιατί ποτέ δεν είχε φτάσει κάποια που τον ικανοποιούσε οικονομικά. Το είχε πει και ο Νίκος Νταμπίζας σε ένα «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους ένα απόγευμα στο Κορωπί. «Το βασικό 9αρι του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να πουληθεί με λίγα χρήματα». Άδικο είχε; Ο Μακέντα ήταν το βασικό 9αρι του Παναθηναϊκού και μάλιστα ήταν συνεπής στο… ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα.

11 γκολ την πρώτη του σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. 15 γκολ τη δεύτερη. 10 γκολ την τρίτη. Δεν ήταν δηλαδή ο επιθετικός που δεν θα σου έβαζε γκολ ή δε θα σου έπαιρνε παιχνίδια. Σε πολλά υπήρξε καθοριστικός, ιδιαίτερα επί εποχής Γιώργου Δώνη. Και οι συμπαίκτες του «ακουμπούσαν» σε εκείνον και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, λόγω των εμπειριών και των παραστάσεών του.

Φέτος ο Μακέντα έχει χάσει όχι μόνο τη θέση του βασικού επιθετικού, αλλά ακόμα και του δεύτερου. Πίσω από τον Ιωαννίδη, πίσω από τον Καρλίτος. Ήρθαν έτσι οι συγκυρίες που πλέον έχει μπροστά του μια «χρυσή» ευκαιρία. Με τους δύο βασικούς επιθετικούς τραυματίες, ο Μακέντα θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στη σεζόν στην αρχική ενδεκάδα στο ματς απέναντι στον Παναιτωλικό το απόγευμα της Κυριακής. Στο χέρι του είναι να θυμίσει σε όλους πως παραμένει παίκτης κλάσης, πως είναι σημαντικός και πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...