ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Θάνατος οκτάχρονου κοριτσιού στο Κερατσίνι: Ο ορισμός της απανθρωπιάς σε ένα βίντεο

Το κορίτσι ήταν σφηνωμένο στη βαριά μεταλλική πόρτα σχεδόν για μία ώρα, όμως, όσοι από τους εργαζομένους στην εταιρεία πέρασαν από το σημείο, απλώς… προσπέρασαν. Σαν να μην ήταν κάτω ένα παιδί που ψυχορραγούσε, σαν να μην… έβλεπαν μπροστά τους στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του.

Θάνατος οκτάχρονου κοριτσιού στο Κερατσίνι: Ο ορισμός της απανθρωπιάς σε ένα βίντεο | panathinaikos24.gr

Σοκαρισμένη ξύπνησε η ελληνική κοινωνία μετά τον θάνατο της 8χρονης αλλά και λόγω του απάνθρωπου τρόπου, με τον οποίο αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία 1.146.300 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κορίτσι ήταν σφηνωμένο στη βαριά μεταλλική πόρτα σχεδόν για μία ώρα, όμως, όσοι από τους εργαζομένους στην εταιρεία πέρασαν από το σημείο, απλώς… προσπέρασαν. Σαν να μην ήταν κάτω ένα παιδί που ψυχορραγούσε, σαν να μην… έβλεπαν μπροστά τους στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του.

Το βράδυ ήρθε στο φως νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον φρικτό θάνατο του μικρού κοριτσιού, που σφηνώθηκε στην πόρτα βάρους μισού τόνου. Οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα, ενώ η αδιάφορη αντίδραση των εργαζομένων είναι αδιανόητη και προκαλεί οργή. Φαίνονται να μην αντιδρούν αρχικά, ενώ στη συνέχεια ένας εξ αυτών κλωτσάει το παιδί για να δει αν είναι ζωντανό.

Το μοιραίο απόγευμα στις 17.31 η μικρή Όλγα στεκόταν μπροστά στην πόρτα την ώρα που εκείνη έκλεινε. Φαίνεται να βάζει το χεράκι της πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο, όμως η πόρτα δε σταματά. Κάνει ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός. Όμως δεν πρόλαβε και η πόρτα την σφήνωσε. Το άτυχο κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα.

Κερατσίνι: Την είδαν και δεν αντέδρασαν – Το χρονικό της απάνθρωπης συμπεριφοράς

Περίπου 20 λεπτά μετά, ένας υπάλληλος φαίνεται να περνάει δίπλα από το κορίτσι. Γύρισε το κεφάλι του, αλλά συνέχισε να περπατά σαν να μην ψυχορραγούσε δίπλα του ένα μικρό παιδί. Ένα λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος επέστρεψε, αλλά και πάλι δεν βοήθησε το παιδάκι, και κατευθύνθηκε προς την αποθήκη.

Στο βίντεο φαίνεται να μιλά στο κινητό, να περνά ξανά μπροστά από το άτυχο κοριτσάκι και να αδιαφορεί και πάλι. Το κοίταξε, έκλεισε το κινητό και συνέχισε σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Την άτυχη Όλγα πλησίασε για πρώτη φορά άνθρωπος 23 λεπτά μετά, στις 17:54. Αντί όμως να δει αν το παιδί ζει, κράτησε απόσταση. Πέρασαν 24 λεπτά από τη στιγμή που η Όλγα σφηνώθηκε στην πόρτα, αλλά κανείς, ενώ την είχαν δει, δεν πλησίασε για να δει αν χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες.

Το ρεσιτάλ απανθρωπιάς συνεχίζεται: στις 17:55 ένας υπάλληλος πέρασε ξανά δίπλα από το κοριτσάκι, το κοίταξε αλλά για ακόμη μία φορά δεν πλησίασε.

Στις 17:57:13 η πόρτα τελικά άνοιξε και το κορμάκι του παιδιού έπεσε στο έδαφος. Όμως και πάλι δεν πήγαν να δουν από κοντά πώς είναι το κοριτσάκι και να το βοηθήσουν. Τελικά μετά από ένα λεπτό πλησιάσουν την άτυχη Όλγα δύο εργαζόμενοι.

Στέκονταν από πάνω της με ένα φακό και στη συνέχεια έκαναν μερικά βήματα πίσω, είπαν κάτι μεταξύ τους και έφυγαν από το σημείο.

Στις 18:05 πέρασε από δίπλα της ένα αυτοκίνητο, το οποίο έφυγε από το εργοστάσιο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αμέσως αποχωρούν κατόπιν εντολής, όπως εκ των υστέρων προέκυψε από τις καταθέσεις του, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Την ίδια στιγμή, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Την κλώτσησε να δει αν είναι ζωντανή, ενώ φαίνεται να μιλάει στο κινητό και να περιγράφει σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Στις 18:31 στον χώρο του εργοστασίου εισήλθε ένα φορτηγό. Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά με την μικρή Όλγα να σφηνώνεται για δεύτερη φορά. Κανένας όμως δεν έτρεξε προς το μέρος της.

Λύγισε» στον αέρα με το συγκλονιστικό βίντεο απ' το Κερατσίνι">Λύγισε» η Μάρα Ζαχαρέα στο δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την προβολή του σοκαριστικού βίντεο από το Κερατσίνι, όπου φαίνεται ο φρικτός τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε η 8χρονη Όλγα στις εγκαταστάσεις εργοστασίου.">

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close