ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η «πρώτη» του Αναστασίου ως αντίπαλος στη Λεωφόρο

Έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αναστασίου επιστρέφει αυτή τη φορά ως αντίπαλος.

Η «πρώτη» του Αναστασίου ως αντίπαλος στη Λεωφόρο

Είναι ο τελευταίος προπονητής που πανηγύρισε τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό. Από το 2014 και μετά, όταν οι «πράσινοι» πήραν το Κύπελλο Ελλάδος με τον Γιάννη Αναστασίου προπονητή, δεν έχουν δει ξανά τη χαρά της κατάκτησης μιας κούπας. Τότε, με Αναστασίου προπονητή και Νταμπίζα τεχνικό διευθυντή, με ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων παικτών, με τον Μπεργκ στα… ντουζένια του, με τον Καρέλη στα καλά του, με τον Αμπέντ… μηχανάκι στο κέντρο, με τον Σίλντεφελντ στην άμυνα, με τον Πράνιτς «πασπαρτού». Και με τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Λαγό, τον Ζέκα, τον Κοτσόλη, τον Κουτρουμπή ως… παλιούς.

Είχε φτιάξει μια καλή ομάδα ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό. Και ήταν καταπληκτική η σχέση που είχε χτιστεί μεταξύ κόσμου και παικτών τότε. Απερίγραπτο και καταπράσινο εκείνο το πάρτι στο ΟΑΚΑ στην τεσσάρα επί του ΠΑΟΚ στον τελικό. Και πέρα ως πέρα δίκαιο αυτό το 4-1, που είχε και εξωαγωνιστικό highlight. Τις αγκαλιές του Σαββίδη με τον Αλαφούζο, σε μια περίοδο που ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού δεν είχε απέναντί του την κερκίδα και μπορούσε να κυκλοφορεί ανενόχλητος στα γήπεδα χωρίς να τον γιουχάρει ο κόσμος.

Έφυγε μετά από έναν χρόνο και κάτι μήνες από εκείνη τη βραδιά ο Αναστασίου. Αφού είχε προλάβει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Για όσους δεν θυμούνται, είχε υπάρξει τιμωρία του τριφυλλιού μετά από μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο με 2-1. Μια νίκη που τον είχε φέρει στο -3 από την κορυφή, αλλά μετά έπεσε… πιστολιά από τις πειθαρχικές επιτροπές. Να μην τα ξεχνάμε κι αυτά…

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.095 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αναστασίου πέρασε μετά από την Ολλανδία, που δούλεψε στην Ρόντα, από το Βέλγιο που δούλεψε στην Κορτράικ, την Κύπρο όπου έκατσε στον πάγκο της Ομόνοιας, πριν επιστρέψει το 2019 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου. Ενδιάμεσα, για όσους… γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, είχε φτάσει μια ανάσα από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Την τελευταία στιγμή ο Αλαφούζος είχε αποφασίσει να κρατήσει τον Στραματσόνι και να μην υπογράψει τον Αναστασίου.

Έμεινε λίγους μήνες στον Ατρόμητο και δεν πρόλαβε να βρεθεί ως αντίπαλος στη Λεωφόρο. Είχε απολυθεί όταν έγινε το ματς του Παναθηναϊκού με τους Περιστεριώτες. Πρόλαβε να είναι μονάχα στο ματς του πρώτου γύρου στο Περιστέρι, στη μοναδική φορά που τον είδαμε σαν αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Στις 20 Οκτωβρίου 2019, σε ένα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1 με γκολ του Χατζηγιοβάνη.

Μάλιστα εκείνο το ματς είχε έρθει δύο μέρες μετά την αποχώρηση του Νίκου Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό, στη δεύτερη θητεία του ως τεχνικός διευθυντής των πρασίνων. Του Νταμπίζα που ήταν εκείνος που μαζί με τον Αναστασίου είχαν δημιουργήσει τον Παναθηναϊκό του τελευταίου Κυπέλλου. Πως τα φέρνει το ποδόσφαιρο.

Πρώτη φορά ως αντίπαλος λοιπόν ο Αναστασίου στη Λεωφόρο. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αν και το «γκελ» που κάνει μάλλον θετικό είναι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.