ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: Ο Βιγιαφάνιες που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Στα δυο τελευταία παιχνίδια ο Λούκας Βιγιαφάνιες βγάζει ποιότητα, αλλά και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Ανάλυση: Ο Βιγιαφάνιες που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός, μετά την επιστροφή του, δεν έχει αποδώσει σε διάρκεια τα αναμενόμενα. Πέρυσι με το αρκετά αμυντικογενές στυλ του Λάζλο Μπόλονι δεν μπορούσε να φανεί και πολλοί περίμεναν φέτος πράγματα απ’ αυτόν. Ο “Βίγια” δεν άρχισε καλά τη σεζόν, έχασε δικαιωματικά τη θέση του, αλλά στα τελευταία δυο παιχνίδια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους της πράσινης ενδεκάδας.

Ο Αργεντινός τόσο στο “διπλό” επί της Λαμίας, όσο και στη χθεσινή νίκη επί του Παναιτωλικού, βγάζει στο γήπεδο την ποιότητά του, αλλά και ενέργεια. Ο “Βίγια” έχει πάθος, αποφασιστικότητα στις κινήσεις του και ο συνδυασμός όλων αυτών, έχει φέρει τις δυο τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις του, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αρκεί να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Η μπαλιά που βγάζει ο Αργεντινός στον Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ποιότητά του. Εξαιρετική μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας, για να βγει ο συμπαίκτης του σε θέση τετ α τετ και να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία. Ανάλογη ήταν και η μεταβίβαση του Αργεντινού, ξανά στον Ισπανό, στη φάση που προέκυψε το πέναλτι για να ανοίξει η ομάδα το σκορ στην επανάληψη.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 685 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την άνοδο

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα στατιστικά του Βιγιαφάνιες, παρατηρεί ξεκάθαρα τη διαφορά και τη βελτίωση που έχει ο παίκτης στα τελευταία δυο 90λεπτα, σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές του. Βέβαια, υπάρχει μια σημαντική υποσημείωση: Στα 5 περασμένα ματς, ο Αργεντινός δεν είχε βγάλει 90λεπτο και η μεγαλύτερή του συμμετοχή ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, όταν είχε παίξει για 62 λεπτά. Στους δυο τελευταίους αγώνες, ο Βιγιαφάνιες έχει αγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Χθες, ο “Βίγια” είχε ποσοστό επιτυχίας 80% σε όλες του τις ενέργειες με 102/127, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι είχε 72% με 104/145. Έκανε σημαντικές μεταβιβάσεις, όπως η ασίστ στο γκολ του Λούντκβιστ στο ματς με τη Λαμία ή οι δυο μπαλιές που προαναφέραμε στη χθεσινή αναμέτρηση. Χθες μέτρησε 91/100 πάσες, δηλαδή ένα ποσοστό 91%, 4/5 μακρινές μεταβιβάσεις και 1/3 σέντρες. Επίσης, είχε 100% στις ντρίμπλες με 2/2, ενώ κέρδισε σχεδόν τις μισές μονομαχίες που έδωσε με 11/23 και ποσοστό 48%. Οι παραπάνω αριθμοί μαρτυρούν τις καλές εμφανίσεις του έμπειρου άσου.

Ζητούμενο, φυσικά, για τον ποδοσφαιριστή είναι η διάρκεια. Αν ο Αργεντινός συνεχίσει τις… ανοδικές τάσεις, μετά και τον ρυθμό που έχει βρει, τότε μόνο καλό θα κάνει στον εαυτό του, αλλά και στην ομάδα. Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον καλό Βιγιαφάνιες και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει από τον παίκτη του ανάλογη και καλύτερη συνέχεια. Ο χρόνος θα δείξει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.