ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το 4-3-3 του πάει, ο Μακέντα ξέρει και ο Γκάμαρης δεν τα… κατάφερε!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη επί του Παναιτωλικού με την πολύ καλή εμφάνιση του Μακέντα ενώ κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στον διαιτητή Γκάμαρη.

Το 4-3-3 του πάει, ο Μακέντα ξέρει και ο Γκάμαρης δεν τα… κατάφερε!

Αυτές είναι καλές νίκες. Να είσαι στο 60΄ 2-0 και στη συνέχεια να σκέφτεσαι το ματς κυπέλλου με τον Βόλο και ο Γιοβάνοβιτς να κάνει διαχείριση, να ξεκουράζει βασικούς παίκτες και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες, που δεν έχουν παίξει αρκετά.

Ηρεμα, απλά και ωραία έφθασε στη νίκη επί του Παναιτωλικού ο Παναθηναϊκός και κρατάει σίγουρα την άνεση που πήρε το παιχνίδι, όπως και το γεγονός, ότι αυτό το 4-3-3 που πλέον έχει επιλέξει ο Γιοβάνοβιτς του δίνει καλύτερη ισορροπία. Η παρουσία των Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες γεμίζουν το κέντρο και βοηθάνε δημιουργικά την ομάδα. Ο Μαουρίσιο έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Μακέντα, ο Βιγιαφάνιες έδωσε την πάσα στον Αϊτόρ, που κέρδισε το πέναλτι, ενώ έδωσε μία ακόμα πάσα στον Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ισπανός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Μακέντα τώρα που παίζει δείχνει, ότι την θέση του φορ την ξέρει καλύτερα από όλους τους παίκτες του ρόστερ. Μπορεί να παίξει με πλάτη, ενώ ο Καρλίτος παίζει καλύτερα όταν έρχεται σαν περιφερειακός και ο Ιωαννίδης έχει καλά στοιχεία σαν φορ, αλλά δεν έχει την πείρα του Ιταλού και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Δύο γκολ πέτυχε ο Μακέντα χθες και έφθασε τα τρία σε δύο αγώνες. Θα πει κάποιος, ότι τα δύο είναι με πέναλτι, αλλά και το να εκτελείς εύστοχα τα πέναλτι και να στέλνεις την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται δεν είναι απλό.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η νίκη αυτή ήταν αυτονόητη, αλλά βοηθάει ψυχολογικά την ομάδα και χτίζει και πάλι την σχέση του κόσμου με την ομάδα μετά την απογοήτευση που υπήρχε με την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-3 στην Λεωφόρο. Επίσης μπορεί να κουράζει στο μάτι, αλλά το πάσα-πάσα του Γιοβάνοβιτς κουράζει και τον αντίπαλο, που κυνηγάει συνεχώς και δεν έχει την κατοχή και έτσι στα δεύτερα ημίχρονα Λαμία και Παναιτωλικός δέχθηκαν πέντε γκολ. Ο Σέρβος τεχνικός δεν είναι δογματικός. Είδε ότι το 4-4-2, η 4-2-3-1 με δύο επιθετικούς (τον Καρλίτος πιο πίσω) το διάβασαν οι αντίπαλοι. Δούλεψε στην διακοπή το 4-3-3 και βλέπουμε, ότι αυτό βοηθάει την ομάδα. Επιπρόσθετα,  ο κόουτς αξιοποιεί όλο το ρόστερ και παίκτες, που θεωρούνταν τελειωμένοι δίνουν βαθμούς στην ομάδα.

Το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Βόλο είναι πολύ δύσκολο και δεν θα έχει καμία σχέση με το 5-1 του πρωταθλήματος. Ο Βόλος παίζει πιο κλειστά και το είδαμε και κόντρα στον Ολυμπιακό και την Τετάρτη θα γίνει μάχη στην Λεωφόρο. Θα είναι ένα ματς υπομονής και η παρουσία του κόσμου θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να φθάσει στον στόχο της.

Δεν έχω αναφερθεί πολλές φορές φέτος για διαιτητή. Αυτός ο Γκάμαρης ήρθε στην Λεωφόρο με σκοπό. Δεν ήθελε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός και φάνηκε από όλα τα σφυρίγματά του από το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Χουάνκαρ σε μία περίπτωση δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και είπε παίζετε. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά σφυρίγματα, που έσπασαν τα νεύρα του κόσμου. Το πέναλτι, δεν το έδωσε στην ροή του αγώνα, τον φώναξαν από το VAR εκεί φαίνεται καθαρά ότι είναι πέναλτι και χρειάστηκε να δει την φάση και τρεις και τέσσερις φορές για να το δώσει με ….μαύρη καρδιά.

Ας ελπίσουμε η διαιτησία του Γκάμαρη να μην είναι ένα μήνυμα για τη συνέχεια. Εύχομαι όχι, αλλά αυτός ο τύπος είναι επικίνδυνος και δεν πρέπει να ξανασφυρίξει αγώνα Σούπερ Λίγκα. Και φυσικά όπως έχω ξαναπεί επειδή τους έχουμε σιχαθεί τόσα χρόνια ας τελειώσει αυτό το ανέκδοτο με τους Έλληνες διαιτητές και να σφυρίζουν μόνο ξένοι στην Σούπερ Λίγκα.

*Για άλλη μία φορά ο κόσμος στην Λεωφόρο βοήθησε πολύ την ομάδα. Η Λεωφόρος δίνει μεγάλη δύναμη στους παίκτες.

*Ο Αλεξανδρόπουλος με τις κατά μέτωπο επιθέσεις προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Παναιτωλικού και αρκετές φορές τα κατάφερε. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική, απλά το θέμα είναι όταν χάνει την μπάλα ψηλά και ο αντίπαλος είναι καλός στον χώρο δεν υπάρχει παίκτης με την ταχύτητά του να τον κόψει.

*Αυτό που απουσιάζει από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι τα σουτ. Αρκετοί παίκτες βρέθηκαν σε θέση για σουτ κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά δεν το έκαναν. Σουτάρετε ρε παιδιά, μην το φοβάστε ειδικά όταν είστε φάτσα στο τέρμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.