ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Οι τρεις «σωματοφύλακες» και ο… υποψιασμένος Βόλος

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την εύκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τους πρωταγωνιστές αυτής, ενώ στέκεται στο πως θα κατέβει ο Βόλος στο Κύπελλο.

Οι τρεις «σωματοφύλακες» και ο… υποψιασμένος Βόλος

Δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά δεν ήταν και από τα παιχνίδια που είχε κάποιος ιδιαίτερο άγχος για την έκβασή του.

Ήταν καλύτεροι οι «πράσινοι», σου έδιναν την εντύπωση πως θα βρουν το γκολ που ήθελαν και θα πάρουν το τρίποντο.

Μια… γκαζιά ήταν για να το καθαρίσουν. Δεν το έκαναν την πρώτη φορά που πάτησαν το πόδι στο γκάζι, στο δεκάλεπτο 20’-30’, όταν είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες (και ισάριθμες αποκρούσεις ο Μελισσάς), το έκαναν στο δεύτερο μέρος, στο διάστημα 50’-70’ που κυριάρχησαν.

Με πρωταγωνιστές ακριβώς τους ίδιους που ήταν και στη Λαμία. Τον Μαουρίσιο, τον Μακέντα και τον Βιγιαφάνιες. Ο πρώτος έπαιξε και για τον απόντα Ρούμπεν, η απουσία του οποίου φάνηκε κυρίως στο πρώτο μέρος του αγώνα. Για 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή κυκλοφορία, ούτε ισορροπία μεταξύ των γραμμών του. Ο Αλεξανδρόπουλος πήγαινε περισσότερο στην ατομική ενέργεια και δεν άπλωνε το παιχνίδι σωστά, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει μεσοεπιθετικά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Όταν άρχισαν όλοι να παίζουν πιο απλά και πιο σίγουρα, τότε πήρε τα ηνία του αγώνα η ομάδα και άρχισε να γίνεται περισσότερο δημιουργική. Αυτή η απλότητα και η ηρεμία του Ρούμπεν είναι σημαντική για τον Παναθηναϊκό. Πράγματα που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν στο μάτι, πλην όμως είναι άκρως σημαντικά για τη λειτουργία του συνόλου.

Ο Μαουρίσιο στα 33 του χρόνια παίζει σαν… έφηβος. Κι όσο αντέχουν τα πόδια του, θα μπορεί να δίνει βοήθειες στον Παναθηναϊκό και να κάνει τη διαφορά. Η εμπειρία του έφερε την πάσα «πάρε – βάλε» στον Μακέντα για το 2-0, γκολ που κλείδωσε τη νίκη. Πολλοί στη θέση του θα είχαν επιλέξει να τελειώσουν μόνοι τους τη φάση, εκείνος είδε τον συμπαίκτη του και του έδωσε την μπάλα για να το σιγουρέψει. Ο Βιγιαφάνιες για δεύτερο σερί ματς έδειξε πως βρίσκει έναν ρόλο που του ταιριάζει. Παίζοντας στο «οχτώ», έχοντας παίκτη δίπλα του και με την εντολή για πολύ… tiki taka, ο Αργεντινός έχει απλοποιήσει το παιχνίδι του και βγάζει στο γήπεδο την ποιότητά του.

Όσο για τον Μακέντα; Γράφαμε και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ότι ο Ιταλός είναι ποιοτικός, έχει το γκολ και όταν πάρει λεπτά συμμετοχής θα φέρει γκολ και βαθμούς. «Καθάρισε» στη Λαμία αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Μαουρίσιο και δίνοντας ασίστ για το 3-1, «καθάρισε» και τον Παναιτωλικό με τα δύο του γκολ. Ο Ιταλός ανέλαβε δράση σε μια περίοδο που τον είχε πραγματικά ανάγκη ο Παναθηναϊκός και με τη… φόρα που παίρνει μπορεί να οδηγήσει την ομάδα και σε μελλοντικές αποτυχίες.

Πλέον το πρόγραμμα έχει παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο και ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το πρώτο είναι άκρως σημαντικό. Το Κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος για τον Παναθηναϊκό, ο Βόλος σίγουρα δεν είναι αμελητέα ποσότητα και δεν θα έχει καμία σχέση με το ματς του πρωταθλήματος. Τότε κατέβηκε στη Λεωφόρο με τρόπο αφελή και την πλήρωσε. Έπαιξε επιθετικά και άφησε χώρους. Τώρα θα έρθουν πιο… υποψιασμένοι. Και όπως είδαμε και στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα, έχουν μια καλή ομάδα που διεκδικεί παντού αποτελέσματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE