ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Προβάδισμα πρόκρισης απέναντι σε Βόλο και διαιτητή Παπαδόπουλο!

Με Μακέντα (25') και Αλεξανδρόπουλο (51') να σκοράρουν ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Βόλου, που βρήκε γκολ στη μοναδική του ευκαιρία με τον Φερνάντες (54'). Προκλητικός ο Παπαδόπουλος που άφησε το αντιαθλητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Προβάδισμα πρόκρισης απέναντι σε Βόλο και διαιτητή Παπαδόπουλο!

Με Μακέντα (25′) και Αλεξανδρόπουλο (51′) να σκοράρουν ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Βόλου, που βρήκε γκολ στη μοναδική του ευκαιρία με τον Φερνάντες (54′). Προκλητικός ο Παπαδόπουλος που άφησε το αντιαθλητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Το ματς

Με τρεις αλλαγές σχετικά με το πρόσφατο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Βόλο.

Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Διούδης. Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια και Κώτσιρας. Στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες. Στις πτέρυγες βρίσκονταν οι Αϊτόρ και Παλάσιος, ενώ στην γραμμή κρούσης ο Μακέντα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.230 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χωρίς φάσεις τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο ζωηρός και κυρίως από τα πλάγια ήθελε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κότνικ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, είχε δραστήριους τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Βιγιαφάνιες, ενώ ευτύχησε στη μοναδική ουσιαστική φάση που δημιούργησε μπροστά στα καρέ του Κότνικ, να προηγηθεί και στο σκορ, με το τέταρτο συνεχόμενο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός στράικερ αξιοποίησε στο έπακρο την πάσα του Σεμπαστιάν Παλάσιος και στο 25’ έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού.

Από το γκολ και μετά, οι «πράσινοι» είχαν άλλες δύο φάσεις στα τελειώματα του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41’ και στο 44’ αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες αρχικά με τον Αϊτόρ που δεν είχε «καθαρό» μυαλό για να σουτάρει καλύτερα και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Βέλεθ που βρέθηκε ολομόναχος στο πίσω δοκάρι, μετά την εκτέλεση φάουλ του συμπατριώτη του, Αϊτόρ.

Από την πλευρά του ο Βόλος περιορίστηκε σε καθαρά αμυντικό ρόλο, με τους παίκτες του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ να μην αξιοποιούν σε καλές ευκαιρίες τις φάσεις που βρέθηκαν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Σωκράτη Διούδη, που δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τα πόδια ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, με τον Αϊτόρ στο 50’ να σουτάρει και να αναγκάζει τον Κότνικ σε σωτήρια επέμβαση.

Ένα λεπτό αργότερα (51’) το «τριφύλλι» διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να κάνει το 2-0 με ωραίο δυνατό σουτ, μετά το κλέψιμο της μπάλας που έκανε στον Τσοκάνη. Πέντε λεπτά αργότερα (56’), ο Βόλος μείωσε σε 2-1, με τον Φερνάντες να αξιοποιεί την ευκαιρία και να πλασάρει εύστοχα στην δεξιά γωνία του Διούδη.

Οι παίκτες του Βόλου μετά την επίτευξη του τέρματος, απέκτησαν αυτοπεποίθηση είχαν την κατοχή μπάλας και ήθελαν να βρουν ξανά ευκαιρία να πλησιάσουν τα καρέ του Διούδη. Στα επόμενα λεπτά και με τον ρυθμό να έχει πέσει, οι «πράσινοι» πήραν και πάλι τα ηνία του ματς, ήθελαν ένα τρίτο γκολ για να μην υπάρχει κίνδυνος ενόψει ρεβάνς με το ρευστό 2-1, ωστόσο δεν έβγαζαν τις φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κότνικ.

Στο 80’ ο Βιτάλ θα μπορούσε να βάλει και τρίτο τέρμα για τον Παναθηναϊκό, αλλά η αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ που πραγματοποίησε, ανάγκασε τον Κότνικ να εκτιναχθεί και να βγάλει τη μπάλα με εντυπωσιακή επέμβαση.

Με το 2-1 να παραμένει, οι «πράσινοι» ήθελαν να βγουν στην επίθεση, ο Βόλος κρατούσε σθεναρά και έπαιζε όσο έπρεπε για να κυλήσει ο χρόνος. Τα λεπτά κυλούσαν, το σκορ δεν άλλαξε και το φινάλε του αγώνα, βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή, αλλά με το ρευστό και ανοικτό 2-1, ενόψει και της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό σε 15 ημέρες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69’ Ρούμπεν), Αϊτόρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (78’ Βιτάλ), Μακέντα.

Βόλος (Γκ. Αμπασκάλ): Κότνικ, Γκιουλέν, Ρίνερ, Τσοκάνης, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Νίνης (74’ Σοάρες), Φαν Βεερτ, Φεράρι, Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Τερεζίου (63’ Βοϊτκόφσκι), Ρεγκατέν (84’ Ορόζ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.