ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Ζιώγας είχε δεχτεί 46 γκολ από τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο δύο από πέναλτι…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει με στοιχεία για τα γκολ που είχαν δεχτεί οι ομάδες του Ζιώγα από τον Παναθηναϊκό του Σαραβάκου και πόσα απ' αυτά προήλθαν απ' την άσπρη βούλα.

Ο Ζιώγας είχε δεχτεί 46 γκολ από τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο δύο από πέναλτι...

Μίλησε ο Μιχάλης Ζιώγας για τον Παναθηναϊκό. Το 2021 βγήκε να κάνει δηλώσεις μετά από ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, θεώρησε ότι η διαιτησία αδίκησε τη Λάρισα, αλλά δεν μίλησε γι’ αυτό. Σκέφτηκε πως είναι προτιμότερο να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό της εποχής που εκείνος έπαιζε ποδόσφαιρο. Για τον Παναθηναϊκό του Δημήτρη Σαραβάκου, που τον χάζευε όλη η Ευρώπη. Αλλά για τον Ζιώγα, που προφανώς απουσίαζε από την Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια και γύρισε σε αυτή… χθες, ο Παναθηναϊκός είχε “παντοκρατορία” και δεν εννοούσε εντός γηπέδου, αλλά εξωαγωνιστικά.

Γενικά η δήλωση του Ζιώγα έχει πλάκα. Και δεν αξίζει κανείς ν’ ασχοληθεί σοβαρά με τα λόγια του, από τη στιγμή που μιλά για μια περίοδο που πήρε πρωτάθλημα έως και η δική του Λάρισα, πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πήραν πρωταθλήματα η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Ναι για τέτοια… παντοκρατορία μιλάμε. Για τον περιβόητο “Βαρδινογιαννισμό”, που προκειμένου κάποιοι να μας πείσουν ότι δεν τα έκαναν μόνο εκείνοι, ανακαλύπτουν παράγκες εκεί που δεν υπήρχαν. Μόνο που ο “Βαρδινογιαννισμός” πήρε 7 πρωταθλήματα σε 25 χρόνια, σε αντίθεση με άλλες παράγκες που δεν άφηναν ούτε ψίχουλο…

Ας επιστρέψουμε στα του Ζιώγα. Ο Μιχάλης Ζιώγας, μεγάλη δόξα της ΑΕΛ όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, είπε πως κάποιοι έλεγαν στον Σαραβάκο να πέσει και θα του δώσουν πέναλτι. Κι έχει σημασία να δούμε πόσα πέναλτι πήρε ο Παναθηναϊκός εναντίον του Ζιώγα και πόσες φορές έφυγε ο Ζιώγας με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.957 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο συμπαθής υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΛ αγωνίστηκε συνολικά στην καριέρα του 17 φορές απέναντι στον Παναθηναϊκό. Φορώντας τέσσερις διαφορετικές φανέλες: της Λάρισας, του Λεβαδειακού, του Άρη και του Ιωνικού. Από τις 17 φορές έχασε στις 12, κέρδισε μόλις τις 4 και ένα ματς ήρθε ισόπαλο. Σ’ αυτές τις 12 νίκες του Παναθηναϊκού απέναντι στις ομάδες που έπαιζε ο Ζιώγας οι πράσινοι σκόραραν συνολικά 46 γκολ! Κοντά στα τέσσερα γκολ ανά παιχνίδι δηλαδή. Κι εδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα. Από τις 46 φορές που ο Ζιώγας είδε τις ομάδες του να δεχονται γκολ από τον Παναθηναϊκό, μόλις οι δύο ήταν από το σημείο του πέναλτι! Δηλαδή ο Ζιώγας μιλάει για μια περίοδο που οι ομάδες του δέχτηκαν σε ροή αγώνα 44 γκολ από τον Παναθηναϊκό και μόλις δύο από την άσπρη βούλα. Δηλαδή ένα πέναλτι κάθε 23 γκολ έβαζε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ζιώγα! Για τέτοιο “πέσε και θα στο δώσω” σκάνδαλο μιλάμε.

Μάλιστα το ένα από τα δύο πέναλτι που ο Παναθηναϊκός κέρδισε σε ματς με ομάδες που αγωνιζόταν ο Ζιώγας ήταν σε μια νίκη του με 6-2 απέναντι στον Λεβαδειακό τη σεζόν 1989-90. Φαντάζομαι, αν και ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος, πως ο υπηρεσιακός προπονητής της Λάρισας δεν εννοεί ότι ένα πέναλτι σε ένα ματς που τελείωσε 6-2 μπορεί να έκρινε την έκβαση του αγώνα.

Και για να το πάμε και στον Σαραβάκο, ο Σαραβάκος έβαλε έξι γκολ απέναντι σε ομάδες που αγωνιζόταν ο Ζιώγας. Μόλις το ένα με πέναλτι. Τα άλλα πέντε θα “έγραψαν” σε κανένα παραθυράκι, θα ήταν από εκείνες τις γκολάρες που δημιούργησαν… ψυχολογικά προβλήματα στους αντιπάλους του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Αυτή λοιπόν είναι η… αδικία που έχει νιώσει στο πετσί του ο Μιχάλης Ζιώγας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δύο πέναλτι σε 46 γκολ που δέχτηκαν οι ομάδες του.

Καλή επιτυχία στη Λάρισα στον επαναληπτικό της Τούμπας και ευχή όλων να προκριθεί και στα προημιτελικά η κληρωτίδα να τη φέρει αντίπαλο με τον Παναθηναϊκό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...