ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τα παραμύθια περί… μεθόδευσης και η κατάρρευση της παραφιλολογίας

Ολα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας της χθεσινής ημέρας όχι απλώς δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλους όσοι τα σκέφτηκαν και τα... μοίρασαν.

Τα παραμύθια περί... μεθόδευσης και η κατάρρευση της παραφιλολογίας

Ολα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας της χθεσινής ημέρας όχι απλώς δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλους όσοι τα σκέφτηκαν και τα… μοίρασαν.

Είναι αυτό που λένε “θες να αγιάσεις και δεν μπορείς”. Δεν ασχολείσαι, δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία, αλλά όπως λέει και το τραγούδι “να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@λ@κες”. Στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι…

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, έπειτα από τη διαρροή της ΑΕΚ μετά και το αίτημα της ΕΛΑΣ για αναβολή του αθηναϊκού ντέρμπι, αλλά και του Ιωνικός – ΠΑΟΚ, ακολούθησε ένας μικρός χαμός και ένας απόλυτος παραλογισμός. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία, μεταξύ άλλων υπήρξε μεθόδευση και από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, όπως ακούσαμε και διαβάσαμε, είχε “ύπουλη στάση”, ενώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάστηκε ως ο… αυτοκράτορας του παρασκηνίου!

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.142 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οπως έβγαινε προς τα έξω, στην ΑΕΚ υπήρχε ξαφνικά αναβρασμός. Ποιο, ήταν, όμως, το σενάριο που θα ζήλευε κι ο καλύτερος σεναριογράφος; Έχουμε και λέμε: Η ΕΛΑΣ λειτούργησε ως όργανο. Μαζί με την Πολιτεία, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εξυπηρέτησε συμφέροντα του αιωνίου αντιπάλου του (!) έγινε μεθόδευση, προκειμένου να μη γίνει το ματς την Κυριακή. Ο λόγος της… μεθόδευσης; Από βδομάδα η κυβέρνηση θα αποφάσιζε το λουκέτο στα γήπεδα, κάτι που σύμφωνα με την ΑΕΚ και την επικοινωνία της, θα είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο. Άρα, τι ποιο λογικό; Ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω από την ΕΛΑΣ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού και για να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ, βρέθηκε στο πλευρό του Ολυμπιακού (!), έστησε την αστυνομία και όλον τον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να αγωνιστεί στο ντέρμπι χωρίς την παρουσία φιλάθλων!

Ε Π Ο Σ!

Η φαντασία στα καλύτερά της. Έλα, όμως, που αυτή η φαντασία έμεινε… στη θεωρία, αφού τα πάντα κατέρρευσαν…

Το ντέρμπι θα γίνει την Κυριακή. Εκτός αυτού, όμως, η Πολιτεία έβαλε τέλος στη φημολογία και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αποφασίσει στην παρούσα φάση να βάλει λουκέτο στα γήπεδα. Τέλος στα δυο αφηγήματα, τέλος στην προπαγάνδα, τέλος στην τοξικότητα από πλευράς ΑΕΚ άνευ λόγου και αιτίας. Μια τοξικότητα από την οποία απείχε από χθες ο Παναθηναϊκός και πολύ καλά έκανε.

Ας προσέχουν όλοι όσοι βιάζονται διότι εκτίθενται και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Οταν φωνάζεις για να φωνάξεις, όταν βλέπεις φαντάσματα και αόρατους εχθρούς, όταν προσπαθείς με παλιομοδίτικες πρακτικές να δημιουργήσεις εντυπώσεις, τότε θα το βρεις μπροστά σου. Τα όσα συνέβησαν χθες και ακολούθησαν σήμερα, το επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω. Εκτός κι αν θεωρούν ξαφνικά ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε τόσο μα τόσο δυναμικά στο παρασκήνιο που ελέγχει τα πάντα και πάει να στήσει με ατσούμπαλο τρόπο τη δική του… παράγκα του Θωμά. Για να ξέρουμε και τι λέμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.