ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Δεν μπόρεσε το θαύμα – Έκλεισε με νίκη την Ευρώπη

Αν και βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με +18, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πλησιάσει το θαύμα της διαφοράς πόντων που έψαχνε και παρά την σπουδαία απόδοση από Ριντ (28 π.), Χολμς (25 π.) και Κάιζερ (21 π.), έμεινε εκτός Ευρώπης, επικρατώντας της Χατάι 85-73.

Δεν μπόρεσε το θαύμα - Έκλεισε με νίκη την Ευρώπη

Το ματς

Η Χατάι ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε (0-5), με τον Παναθηναϊκό να έχει απαντήσεις και με 7-0 σερί και πόντους από Κάιζερ και Χολμς πήρε και το προβάδισμα (7-5).

Η φιλοξενούμενη ομάδα από την Τουρκία δεν άφηνε τις πράσινες και βρήκε λύσεις στην επίθεση (9-9), με το τρίποντο της Χολμς ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ (12-9). Το καλάθι και φάουλ της Ριντ, έφερε και το +4 για το τριφύλλι (15-11), αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενες είχαν τον τρόπο να φτάσουν στο «πράσινο» καλάθι (15-15).

Η Κάιζερ που έκανε το ντεμπούτο της με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ξανάβαλε μπροστά την ομάδα της (17-15), με την Χατάι να απαντά να προσπερνά με γρήγορο 4-0 (17-19), αλλά το καλάθι της Ριντ έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία (19-19).  Η Ριντ με τον ένατο πόντο της έβαλε και πάλι το τριφύλλι σε θέση οδηγού στο σκοράρισμα (24-22) με την Κάιζερ να διευρύνει το σκορ (26-22).

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.785 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο, έκλεισε το καλάθι της Σταχ (28-22) που ήταν και η μόνη παίκτρια πλην των τριών Αμερικανίδων, που βρήκε στόχο σε ολόκληρο το δεκάλεπτο, με τις Ριντ και Χολμς να έχουν από εννέα πόντους και την Κάιζερ να έχει 8, δείχνοντας πως θα βοηθήσει το «τριφύλλι» κατά την παραμονή της στην ομάδα.

Η διαφορά που απέκτησαν οι «πράσινες» στο πρώτο δεκάλεπτο, γρήγορα εξανεμίστηκε με την Χατάι να βρίσκει ρυθμό από την περιφέρεια και να επιστρέφει στο ματς (30-30). Ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ καλό βράδυ τις Ριντ και Χολμς που συνέχισαν να βρίσκουν σκορ (37-30), με το +7 να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς. Με την Κάιζερ να κάνει πολύ καλό ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε και διψήφια διαφορά +10 (42-32). Η Χολμς πήρε πρωτοβουλίες, όταν οι «πράσινες» βρήκαν δυσκολίες και με συνεχόμενους πόντου έφτασε τη διαφορά στο +15 (48-33). Το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +18 με το γκολ-φάουλ από την Χολμς (53-35).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, η Χατάι προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά η Ριντ «μάτωνε» συνέχεια το καλάθι των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (57-39). Ένα σερί πόντων από την πλευρά της Χατάι έριξε τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (57-45), με τις «πράσινες» να είναι μπλοκαρισμένες στην επίθεση και να υποκύπτουν σε αβίαστα λάθη.

Μάλιστα η διαφορά έπεσε για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα στους 8 πόντους, αλλά η Χολμς με περιφερειακό σουτ επανέφερε τα διψήφια επίπεδα, με την Κάιζερ να διαμορφώνει το +12 (62-50). Με Λύμουρα και Χολμς το «τριφύλλι» συνέχιζε να βρίσκει σκορ +11 (66-55), με το δεκάλεπτο να κλείνει (66-57) και τον Παναθηναϊκό στο +9, να απέχει αρκετά από το θαύμα της διαφορά των 32 πόντων για να προκριθεί.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι «πράσινες» δεν τα παράτησαν και έψαχναν συνεχώς τρόπο να σημειώνουν καλάθια, για να φτάσουν στο θαύμα των 32 πόντων. Σταχ και Ριντ έβρισκαν σκορ (72-61), με την Χατάι να βρίσκει σκορ και να μειώνει (74-68), με την Έλενμπεργκ να κάνει απίστευτο ματς (28 πόντοι).

Το τρίποντο της Λύμουρα δημιούργησε στο για το «τριφύλλι» (79-73), με την Χατάι να είναι απειλητικοί ακόμα και για το διπλό στο ΟΑΚΑ, καθώς οι «πράσινες» είχαν νεκρό διάστημα και αυτό έδωσε δικαίωμα στην ομάδα της Τουρκίας να διεκδικεί ακόμα και τη νίκη.

Το τελευταίο σκέλος του ματς, βρήκε τον Παναθηναϊκό να κρατάει τη νίκη (85-73) και να αφήνει υποσχέσεις για την εξέλιξη της σεζόν, με τον κόσμο να ζητάει την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων και να χειροκροτεί τις προσπάθειες των αθλητριών της Ελένης Καπογιάννη.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 53-35, 66-57, 85-73.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.