ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Την πάτησε αλλά βρήκε στο… δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στην ΑΕΚ, έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, δημιούργησε σωρεία φάσεων στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά ηττήθηκε με ένα γκολ του Σιμάνσκι από τα... αποδυτήρια.

Την πάτησε αλλά βρήκε στο... δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στην ΑΕΚ, έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, δημιούργησε σωρεία φάσεων στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά ηττήθηκε με ένα γκολ του Σιμάνσκι από τα… αποδυτήρια.

Το ματς

Με την πλάτη στο τοίχο, ξεκίνησε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, καθώς στην πρώτη καλή στιγμή της Ένωσης στο 2’ ο Σιμάνσκι έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, μετά από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Κώτσιρα, που άργησε να πάει πάνω σε αντίπαλο.

Οι «πράσινοι» φανερά ξαφνιασμένοι, θέλησαν να ισορροπήσουν το ρυθμό, αλλά και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε με αξιώσεις, με δυνατό σουτ του Λιβάϊ στο 7’, που ανάγκασε τον Μπρινιόλι σε ενστικτώδη επέμβαση. Από το κόρνερ ένα λεπτό αργότερα (8’), προήλθε άλλη μια καλή στιγμή για την γηπεδούχο ομάδα, με την κεφαλιά του Βράνιες να περνάει άουτ.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.751 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με τον Παλάσιος είχε την πρώτη καλή απειλή για τα καρέ του Στάνκοβιτς, αλλά το γύρισμα του Αργεντινού, βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Στο 22’ ο Αραούχο απείλησε από μακριά την εστία του Μπρινιόλι, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε έφυγε απελπιστικά άουτ. Οι «πράσινοι» με την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς, είχαν κλείσει τους χώρους, μπλοκάροντας την μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ και έψαχναν αναποτελεσματικά την μετάβαση στο επιθετικό κομμάτι του γηπέδου τους.

Στο 28’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Παλάσιος παρά την πλεονεκτική θέση που βρέθηκε έκανε «τσαφ» με τη μπάλα στρωμένη μπροστά του και φάτσα με το τέρμα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ματς, όμως του έλειπε η ουσία, με την ΑΕΚ να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 38’, με τον Αραούχο να απειλεί και τον Μπρινιόλι να δείχνει ετοιμότητα.

Στο 45’ ακριβώς, ήρθε η πολύ καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τον Αϊτόρ να σουτάρει δυνατά και τον Στάνκοβιτς να διώχνει με γροθιές. Στα εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων το σκορ δεν άλλαξε με το ημίχρονο να λήγει και την Ένωση να διατηρεί το προβάδισμα.

Με την επανέναρξη, η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Αραούχο να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 47’ ο Παναθηναϊκός βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και έχασε μια πολύ σπουδαία ευκαιρία αρχικά με τον Παλάσιος και στη συνέχεια με τον Αϊτόρ να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία για το 1-1.

Στο 53’ ο Παλάσιος έβγαλε από τ’ αριστερά τη σέντρα, ο Αϊτόρ πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του να καταλήγει πάνω στον Στάνκοβιτς. Οι «πράσινοι» είχαν καλύτερη εικόνα από τους γηπεδούχους, πίεζαν συνεχώς αλλά τους έλειπε η μια στιγμή που θα έφερνε την ισοφάριση.

Στο 57’ με τον Παλάσιος και πάλι, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Αργεντινός εξτρεμ ολομόναχος σούταρε άουτ, σπαταλώντας άλλη μια ευκαιρία για να έρθει το πολυπόθητο γκολ.

Στο 67’ ο Βιτάλ δεν μπόρεσε να απειλήσει με «στημένη» μπάλα. Ότι έψαχνε ο Παναθηναϊκός τελικά το βρήκε η ΑΕΚ με Αραούχο και Τσούμπερ να φεύγουν στην αντεπίθεση, ο Ελβετός βρήκε δίχτυα, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR, το γκολ ακυρώθηκε.

Από το 70’ και μετά ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαξε το γκολ της ισοφάρισης αλλά χωρίς επιτυχία, με τον Μακέντα να σπαταλά άλλη μια καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις, αλλά η ΑΕΚ διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα, με το τελικό σκορ να τη βρίσκει νικήτρια με 1-0, παρά το γκολ του Τσούμπερ στις καθυστερήσεις που ακυρώθηκε ορθώς από το VAR.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (65′ Σάκχοφ), Μάνταλος (83′ Λε Ταλέκ), Γκαρσία (65′ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουανκάρ, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (73′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνες (84′ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (73′ Καρλίτος, Μακέντα, Αϊτόρ (61′ Βιτάλ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.