ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Χεζόνια: «Δεν βγάζει νόημα αυτό που έγινε με τον Παναθηναϊκό, είχαμε τρομερή σύνδεση» (vid)

Ο Μάριο Χεζόνια μίλησε και πάλι για το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό, που ακόμα δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ακριβώς ήρθε.

Χεζόνια: «Δεν βγάζει νόημα αυτό που έγινε με τον Παναθηναϊκό, είχαμε τρομερή σύνδεση» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε, τα οποία αφορούσαν τον Παναθηναϊκό και το καλοκαιρινό «σίριαλ» με τους νταμπλούχους Ελλάδας:

Για τους λόγους που τον έχουν κάνει οπαδό του Παναθηναϊκού«Πάντα τους αγαπούσα και με αγαπούσαν, υπήρχε αυτή η σύνδεση. Αγαπούσα τους οπαδούς της ομάδας από τότε που ήμουν παιδί. Κατά τη διάρκεια της πορείας μου στο ΝΒΑ παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε ο Καλάθης εκεί. Αγωνιζόταν ο ΝτεΣόν Τόμας, που ήταν συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα. Είχα λόγους να παρακολουθώ την ομάδα. Φυσικά, πήγε και ο Τσάβι Πασκουάλ εκεί. Ανέβαζα πολλά στο διαδίκτυο για την ομάδα. Ήμουν χαρούμενος που ήρθαν και με ρώτησαν αν θέλω να υπογράψω σε εκείνους. Ο ατζέντης μου νόμιζε πως ήταν αστείο ότι θέλω να πάω εκεί. “Τι εννοείς ότι είναι απίθανο να συμβεί; Εγώ πετάω αύριο, αν χρειαστεί”. Ήταν τα γενέθλιά μου, μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καριέρας μου, σίγουρα».

Για τη θέλησή του να βρίσκεται σε ένα μέρος και τις πολλές αλλαγές ομάδων: «Αυτό ήθελα. Όμως, όσο περισσότερο το προσπαθώ και το ζητάω, τόσο περισσότερο αλλάζω. Μισώ τις αλλαγές. Τις μισώ. Μπορώ να συνηθίσω τα πάντα, τα καλά και τα κακά, σε κάθε μέρος, οπουδήποτε στον πλανήτη. Όμως, δεν μου αρέσει.

Σκεφτόμουν ότι όταν αποσυρθώ θα ήθελα να δω το όνομά μου, το Νο. 8 και το Νο. 11 σε μία ομάδα για 20 χρόνια, μαζί με πολλά τρόπαια. Αυτή ήταν η φωτογραφία της καριέρας μου. Όμως, μετακινείσαι από το ένα μέρος στο άλλο. Στην πρώτη μου NBA trade deadline ήταν όλοι στα τηλέφωνα. Εγώ περπατούσα, δεν με ένοιαζε, τους έλεγα πως αν με ανταλλάξουν εκείνοι θα χάσουν. Είχα αυτή την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Αργότερα αυτό έγινε πραγματικότητα και για εμένα. Είναι δύσκολο να είσαι παίκτης στο ΝΒΑ με αυτούς τους κανόνες. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Βλέπεις σταρ σαν τον Ουόλ και τον Κάζινς που δεν παίζουν, επειδή οι ομάδες παίρνουν διαφορετικές κατευθύνσεις. Στην Αμερική ειδικά δεν είναι απλά σπορ. Εδώ είναι ακόμα. Στις ΗΠΑ είναι δουλειά. Ρωτούσα τον ατζέντη μου τι γνωρίζει. Ίσως το ΝΒΑ έχει να κάνει 1% με το μπάσκετ. Είναι άσχημο, αλλά είναι αληθές».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.065 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Μέχρι και σήμερα δεν βγάζει νόημα. Δεν βγάζει νόημα, καθόλου. Είχαμε μια μοναδική σύνδεση. Όλοι οι παίκτες ήμασταν ενωμένοι. Ήταν εκεί ο Φράγκι, ο Δημήτρης, ο Νίκος. Το γκρουπ ήταν ενωμένο. Γίναμε ακόμα πιο ενωμένοι λόγω των δυσκολιών. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα για το τέλος της βαθμολογίας στην Euroleague. Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι το Top-4. Ήρθαμε κοντά, μιλήσαμε για όλα. Η Ελλάδα ανήκει στα Βαλκάνια, έχουμε ίδια νοοτροπία. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος και να πας προς μία κατεύθυνση, πάντα υπάρχει και μια άλλη.

Πήγα προσωπικά να τους μιλήσω. “Παιδιά, δεν ξέρω τι πιστεύετε. Μπορείτε να θεωρείτε πως είμαι παίκτης του ΝΒΑ. Όμως, θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψω”. Αυτό τους είπα τον Απρίλιο, τον Μάιο. “Ναι, ναι, όλα έχουν γίνει. Θα το κάνουμε”. Το καλοκαίρι ξεκίνησε, ήρθαν οι εθνικές ομάδες και κανείς δεν με κάλεσε. Είχα πει πως θα αποφασίσω τελευταίος. Αφοσιώθηκα στην ομάδα, αλλά είπα πως θα αποφασίσω τελευταίος, γιατί ήθελα να δω τι ομάδα θα φτιάχναμε, τι θα κάναμε. Είχα καταλάβει πως μάλλον δεν θα έμενε ο Κάτας, που ήταν καλός προπονητής για εμένα και για εμάς. Ήταν παίκτης. Αγαπάω αυτούς τους προπονητές. Κατάλαβα πως μάλλον θα άλλαζαν προπονητή και θα έφερναν νέους παίκτες. Γι’ αυτό είπα στην τελευταία μου συνέντευξη στην Ελλάδα πως θα αποφασίσω τελευταίος.

Πέρασε ο Ιούνιος, κανείς δεν μου είπε κάτι. Κάπου στα μέσα Ιουλίου άρχισε να “δημιουργείται” κάποια πίεση. “Ήθελα να επιστρέψω, γιατί δεν είχε προχωρήσει αυτό; Τι συνέβαινε”, σκεφτόμουν. Δεν είχα υπογράψει. Είχα αφοσιωθεί στην ομάδα. Δεν έπρεπε να το κάνω γιατί έβαζα τον εαυτό μου σε άσχημη θέση, το είχα πει στον μάνατζέρ μου. Το έκανα για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους του. Είπα “όχι” σε όλους στην Ευρώπη και σε όλους στο ΝΒΑ. Δεν με ενδιέφερε τίποτα άλλο, ήθελα να πάω εκεί, ένιωθα αυτό το μέρος σπίτι μου.

Ο χρόνος περνούσε. Από το τίποτα, ήρθε μια πρόταση εντελώς διαφορετική από αυτήν που συζητούσαμε. Επιπλέον, άλλοι παίκτες είχαν υπογράψει. Αλλά μου είπαν πως “δεν έχουμε αυτό και αυτό, δεν έχουμε αυτά τα έσοδα και τέτοια”. Ο μάνατζερ μου είχε γυρίσει τη σελίδα. Ακόμα και με όλα αυτά εγώ την έφερνα ξανά μπροστά. Ήθελα να μείνω. Όμως, δεν ήταν μια καλή επιλογή με αυτές συνθήκες να επιστρέψω. Δεν θα έβλεπαν την μπασκετική μου πλευρά, για την οποία θα έμενα. Θα έβλεπαν κάτι τελείως διαφορετικό, στο οποίο δεν είμαι τόσο καλός και το οποίο δεν με ενδιέφερε και τόσο. Ξέρω πως ενώνω πολλούς ανθρώπους με το όνομά μου και το μπάσκετ μου. Ωστόσο, το βασικό που με ενδιαφέρει είναι το ίδιο το μπάσκετ.

Η Ούνικς από την πρώτη μέρα ήταν η πιο σοβαρή, ήταν πάντα εκεί, ήταν όλοι επαγγελματίες. Ήταν ειλικρινείς απέναντί μου. Μου είπαν για ποια πράγματα με θέλουν και το ίδιο έκανε και ο κόουτς Περάσοβιτς. Είχα πλάνο και όραμα για όσα θα κάνω, για αυτά που θα κάνω τώρα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είχα τίποτα. Δεν ήξερα πώς θα είναι η ομάδα. Είχαμε κάποιους νέους παίκτες, που υπέγραψαν πριν από τον Παπαπέτρου και από εμένα. Και μετά αποφάσισαν να μιλήσουν με τον Ιωάννη και με εμένα. Ο Μήτογλου είχε ήδη φύγει. Ήταν ένα χάος. Δεν τους κατηγορώ, η κατάσταση έφυγε από τα χέρια τους, ήταν δύσκολη. Δεν έχουν τη σεζόν που θα ήθελαν. Και η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη».

Για το αν του είναι δύσκολο να βλέπει τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας: «Ναι, ναι. Το είδα. Αλλά δεν σκέφτηκα πως πήρα τη σωστή απόφαση. Σκέφτηκα: “Γαμώτο, πήρα μια κακή απόφαση. Είναι σχεδόν τελευταίοι και δεν χαίρομαι με αυτό”. Έτσι το βλέπω, με ειλικρίνεια, με ενδιαφέρον. Αν το δούμε ρεαλιστικά, εγωιστικά και με οποιαδήποτε άλλο κριτήριο, πήρα την καλύτερη απόφαση για εμένα, την καριέρα και τη ζωή μου. Ο κόσμος θα λέει για τα χρήματα. Τα χρήματα ήταν το τελευταίο που συζητήσαμε. Δεν με ενδιέφερε. Είμαι στην Ευρώπη, υπάρχει ο κορωνοϊός. Αν ζητήσω χρήματα από ομάδα στην Ευρώπη είμαι “τρελός”, παράλογος. Δεν είναι ρεαλιστικό αυτό την δεδομένη εποχή στην Ευρώπη. Είδα ρεαλιστικά από πού προέρχομαι και πού θέλω να πάω. Δυστυχώς, ήταν ένα απόλυτο χάος. Στο τέλος Ιουλίου έβαλα ένα τέλος σε αυτό και έκανα ό,τι ήταν καλύτερο για εμένα. Στενάχωρο, αλλά αληθές».

Για το τι θα χρειαζόταν για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Τίποτα. Είναι η ομάδα μου, οι άνθρωποί μου. Δεν ζητάω τίποτα. Για εμένα είναι πάντα ένα μέρος που θεωρώ σπίτι μου, μια μοναδική κατάσταση. Είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται σκέψη. Αλλά πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο».

Για το αν θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ή να κερδίσει την Euroleague κάπου αλλού: «Θα επέλεγα να κερδίσω τον τίτλο της Euroleague. Για αυτό μιλάω τώρα. Πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση, για την καριέρα μου. Όμως, ακούστε. Το καλύτερο θα ήταν να κερδίσω την Euroleague με τον Παναθηναϊκό».

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε όσα είπε ο Χεζόνια από το 40:05 και μετά:

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.