ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η βαθμολογία λέει ψέματα αλλά γι΄αυτό φταίει ο Παναθηναϊκός

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που με δική του ευθύνη βρίσκεται άδικα σε αυτή τη βαθμολογική θέση.

Η βαθμολογία λέει ψέματα αλλά γι΄αυτό φταίει ο Παναθηναϊκός

Κοιτάς την βαθμολογία και βλέπεις τον Παναθηναϊκό να είναι εκτός play off και αναρωτιέσαι. Είναι δυνατόν ; Με αυτά που έχει δείξει η ομάδα φέτος είναι για να βρίσκεται πίσω από τόσες ομάδες; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα έχει πάρει λιγότερους βαθμούς από αυτούς που εδικαιούτο. Πρώτα από όλα στο ματς με την ΑΕΚ είχαμε ιστορικό μονότερμα για 80 λεπτά και ευκαιρίες τουλάχιστον τρεις από αυτές, που δεν χάνονται. Τελικό αποτέλεσμα 1-0. Στα Γιάννινα η ομάδα πάλι ήταν κυρίαρχη πάλι δέχθηκε νωρίς γκολ, αλλά ενώ είχε μία, δύο καλές ευκαιρίες γκολ δεν έβαλε. Μία ευκαιρία είχαν τα Γιάννινα και κέρδισαν.

Φυσικά για όλους τους βαθμούς που έχασε, μόνο ο Παναθηναϊκός φταίει. Διαιτησίες κόντρα είχε, αλλά σε ματς που νίκησε κυρίως. Όχι όμως κάτι εξώφθαλμο, όπως άλλα χρόνια. Τώρα με το var είναι και λίγο πιο δύσκολο να φας χοντρό χειρουργείο.

Οι βαθμοί χάθηκαν διότι σε άλλα ματς οι μεσοεπιθετικοί έχασαν γκολ που δεν χάνονται και σε αρκετά ματς έγινε το ίδιο λάθος και η άμυνα δέχθηκε τζάμπα γκολ. Αυτό βλέπουμε επανειλημμένα να συμβαίνει και δεν είναι σύμπτωση. Από αυτή την ομάδα μην ξεχνάτε ότι απουσιάζουν ο βασικός σου στόπερ και ο βασικός σου αμυντικός μέσος. Ο Σένκεφελντ και ο Κουρμπέλης. Δεν είναι λίγο, βγάλτε από τις άλλες ομάδες δύο βασικότατους παίκτες σε αυτές τις θέσεις και θα δείτε ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κακό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Γιοβάνοβιτς ήξερε ότι θα τους έχει Σεπτέμβριο και έχουμε φθάσει Δεκέμβριο και ακόμα τους περιμένουμε. Αν ήξερε ότι δεν θα τους έχει μέχρι τώρα θα έπαιρνε βασικό στόπερ και όχι τον Σάρλια και ένα ακόμα χαφ επιπλέον, κάτι που κοιτάνε να πάρουν τώρα, για το χαφ εννοώ.

Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι δεν είναι εύκολο σε ένα καλοκαίρι να απαλλαγείς από τις μετριότητες που μάζεψες τα προηγούμενα χρόνια από τους διάφορους αποτυχημένους τεχνικούς διευθυντές που πέρασαν συν ότι και σε ένα καλοκαίρι δεν είναι εύκολο να πέσεις μέσα σε όλες τις μεταγραφές καταλήγουμε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από παίκτες προσωπικότητες. Που θα έχουν τις …μπάλες, όταν το ματς δυσκολεύει να βγουν μπροστά και όχι να νιαουρίζουν. Και στις τρεις γραμμές. Και άμυνα και χαφ και επίθεση. Παίρνεις αυτούς τους παίκτες τους προσθέτεις στο ρόστερ που έχει ο Γιοβάνοβιτς και μετά θα δούμε όλοι πόσο πιο εύκολα θα έρθουν οι νίκες με τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Δεν χρειάζονται 7-8 μέτριοι παίκτες, χρειάζονται δύο τρεις πολύ καλοί που θα κάνουν την διαφορά σε άμυνα και επίθεση.

*Ατρόμητος, Απόλλωνας, Γιάννινα ίσον εννιά βαθμοί. Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία και μεγάλο πισωγύρισμα.

*Σήμερα γιορτάζουν στον Πειραιά το πέτσινο του Παπουτσέλη. Λογικό μου φαίνεται αυτοί, που έχουν μάθει να κλέβουν σήμερα να γιορτάζουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.