ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αφού στηρίζει τον Γιοβάνοβιτς πρέπει να του δώσει νέο συμβόλαιο και μεταγραφές

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την επίσκεψη του Αλαφούζου στο Κορωπί και την – μεταξύ άλλων – στήριξη που παρέχει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αφού στηρίζει τον Γιοβάνοβιτς πρέπει να του δώσει νέο συμβόλαιο και μεταγραφές

Δε χρειαζόταν να το πει ο Γιάννης Αλαφούζος φωναχτά για να καταλάβουμε πως στηρίζει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παρ’ όλα αυτά θέλησε να το καταστήσει σαφές ενώπιον των ποδοσφαιριστών του στη σημερινή επίσκεψή του στο Κορωπί και στην άνευ προηγούμενου (όσον αφορά το ύφος και τις κουβέντες που είπε) «κατσάδα» προς τους παίκτες.

«Έχετε έναν πολύ καλό προπονητή» τους είπε. Κι αν συνδυάσουμε και την ατάκα «θα πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε έβδομοι», βγάζουμε το συμπέρασμα πως ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού θεωρεί υπεύθυνους τους ποδοσφαιριστές για τη θέση που βρίσκεται η ομάδα. Και σε καμία περίπτωση τον προπονητή. Προέκυπτε και ρεπορταζιακά όλο αυτό. Ότι δηλαδή ο Αλαφούζος δεν χρεώνει τίποτα απολύτως στον Σέρβο προπονητή, αντίθετα του πιστώνει πολλά καλά που έχει φέρει στο αγωνιστικό σκέλος. Όπως την αλλαγή νοοτροπίας και σκεπτικού στον τρόπο παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό από μια ομάδα φοβική και αμυντικογενής την περσινή σεζόν να έχει μετατραπεί σε αυτή που θέλει να κυριαρχεί στο γήπεδο. Να παράγει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέφει, όπως έκανε με τον Μπόλονι.

Έτσι κι αλλιώς καταλαβαίνεις πως ένας προπονητής του Παναθηναϊκού στηρίζεται απόλυτα από τη διοίκηση όταν έπειτα από 12 αγωνιστικές η ομάδα είναι στην 7η θέση και δεν υπάρχει η παραμικρή μομφή προς το πρόσωπό του. Άλλοι θα είχαν δει ήδη την πόρτα της εξόδου, όμως στον Γιοβάνοβιτς αναγνωρίζεται ο καλός τρόπος δουλειάς και η αφοσίωσή του στο πρότζεκτ. Μιλάει λίγο, δουλεύει πολύ.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.217 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή η στήριξη που έως τώρα παρείχε… αθόρυβα ο Αλαφούζος στον Γιοβάνοβιτς, αλλά πια την επικοινώνησε με πειστικό τρόπο, πρέπει να αποδειχτεί και στην πράξη. Να διασφαλίσει ο Αλαφούζος στον Σέρβο πως έχει… λευκό χαρτί μπροστά του για να «γράψει» ό,τι επιθυμεί εκείνος. Και τούτο μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Ο ένας έχει να κάνει με το συμβόλαιό του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γιοβάνοβιτς το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε – έπειτα από δική του επιθυμία – συμβόλαιο ενός χρόνου. Άρα σε έξι μήνες θα είναι ελεύθερος, αν δεν προκύψει εκ νέου συμφωνία. Αν ο μεγαλομέτοχος στηρίζει το πλάνο του Ιβάν, οφείλει να τον καλέσει και να τον υπογράψει για 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Να του παρέχει την ασφάλεια που πιθανώς χρειάζεται.

Ο δεύτερος είναι οι μεταγραφές. Η κάλυψη των αγωνιστικών κενών που υπάρχουν στην ομάδα. Έχει υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αλλά ακόμα υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Χρειάζεται κεντρικός αμυντικός, χρειάζεται επιπλέον χαφ, χρειάζεται back up του Χουάνκαρ, χρειάζεται ίσως ένας εξτρέμ που να σκοράρει περισσότερο απ’ αυτούς που έχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχουν πάρει από τους εξτρέμ τους όλα κι όλα τρία γκολ στη φετινή σεζόν, εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι! Από ένα πέναλτι οι Βιτάλ και Παλάσιος και ένα γκολ ο Χατζηγιοβάνης. Αν δηλαδή ο Καρλίτος δεν είχε… χαρίσει τα πέναλτι σε Βραζιλιάνο και Αργεντινό, θα είχε βρει ο Παναθηναϊκός μόλις ένα γκολ από τους εξτρέμ του σε σύνολο 13 αγώνων φέτος. Την ώρα που οι κεντρικοί χαφ, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος, έχουν μαζί πέντε: τρία ο Βραζιλιάνος, δύο ο νεαρός Έλληνας.

Νέο συμβόλαιο, μεταγραφές που θα δώσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στον προπονητή να δουλέψει όπως θέλει και να χτίσει αυτό που θέλει και ανθρώπους γύρω από τον Γιοβάνοβιτς που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων. Αυτές είναι οι κινήσεις που θα δείξουν εμπράκτως τη στήριξη της διοίκησης προς τον προπονητή και θα τον «απελευθερώσουν» από πράγματα που δεν θα του στοιχίζουν σε ενέργεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.