ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Απολαυστικός Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε την Άλμπα

Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα! Οι πράσινοι επικράτησαν 82-67 της Άλμπα και έκαναν το 4-10 στην Ευρωλίγκα. Double - double από Παπαγιάννη και Μέικον, ρεκόρ καριέρας από τον εξαιρετικό Κασελάκη. Ντεμπούτο για τον νεαρό Αβδάλα. Τρομερή άμυνα από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Απολαυστικός Παναθηναϊκός, ισοπέδωσε την Άλμπα

Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα! Οι πράσινοι επικράτησαν 82-67 της Άλμπα και έκαναν το 4-10 στην Ευρωλίγκα. Double – double από Παπαγιάννη και Μέικον, ρεκόρ καριέρας από τον εξαιρετικό Κασελάκη. Ντεμπούτο για τον νεαρό Αβδάλα. Τρομερή άμυνα από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαμε… αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι με εξαιρετικά ποσοστά και τον Κασελάκη να κάνει σπουδαία δουλειά (3/3 τρίποντα) έβρισκαν τον τρόπο να φτάνουν στο καλάθι, αλλά δεν είχαν και ανάλογη εικόνα στην άμυνα. Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 30-25 με το τριφύλλι να έχει 6/12 τρίποντα και 5/7 δίποντα.

Εκεί που όλα πήγαιναν περίφημα στο επιθετικό κομμάτι, όλα άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το τριφύλλι παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο με λάθος επιλογές στην επίθεση και την Άλμπα να πυροβολεί από τα 6.75. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 34-43 στα 4 λεπτά πριν από το τέλος. Ο Παπαγιάννης με κάρφωμα μείωσε στους 7 πόντους και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σφίξει την άμυνά του για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο big papa με συνεχόμενες τάπες και καλές άμυνες έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα και ο Μέικον με καλάθι και φάουλ έκανε το σκορ 39-43. O Kασελάκης με καλάθι μείωσε τη διαφορά στους δυο πόντους. Ο Μέικον στη συνέχεια με έξυπνη προσπάθεια πήρε φάουλ και το δικαίωμα για δυο βολές. Ο Αμερικανός ήταν εύστοχος για να ισοφαρίσει. Η άμυνα δε δεχόταν καλάθι και αυτό ήταν το στοιχείο για την πράσινη αντεπίθεση. Στην τελευταία επίθεση η μπάλα χάθηκε και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα επιμέρους σκορ 15-0 έκανε το σκορ 49-43. Οι πράσινοι είχαν ανακτήσει ξανά το προβάδισμα, χάρη στην άμυνά τους και την υπομονή στην επίθεση. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 57-52.

Mε ένα σερί 5-0 για την Άλμπα, οι Γερμανοί ισοφάρισαν σε 57-57. Αμέσως, όμως, το τριφύλλι αντέδρασε και πήρε προβάδισμα για να κάνει το 61-57 με Κασελάκη και Μέικον. Ο Αμερικανός με γκολ – φάουλ έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Με τον ίδιο τρόπο ο Σαντ Ρος έκανε το 67-57. Στα 5 λεπτά πριν από το φινάλε, η τρίποντη βόμβα του Μέικον έφτασε τη διαφορά τους 13 για το 72-59. Οσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο ο Παναθηναϊκός ανέβαζε και τη διαφορά. Με τον Κασελάκη να κάνει ρεκόρ καριέρας στους πόντους, τον Παπαγιάννη νταμπλ – νταμπλ, τον Μέικον, επίσης, το τριφύλλι έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ και είχε ρίξει στα σχοινιά τους Γερμανούς.  Στα 2 λεπτά πριν από το φινάλε το σκορ είχε γίνει 78-62. Στο 80-62 ντεμπούταρε στην Ευρωλίγκα ο νεαρός Νεοκλής Αβδάλας για να χειροκροτηθεί από τον κόσμο. Μάλιστα, ο πιτσιρικάς κάρφωσε σε αιφνιδιασμό, βάζοντας τους πρώτους του ευρωπαϊκούς πόντους και αποθεώθηκε!

Το τελικό 82-67 έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι με εξαιρετική εμφάνιση, τρομερή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κασελάκης με 17 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα. Ο Παπαγιάννης ήταν κυρίαρχος με double double (14 πόντοι, 10 ασίστ), ενώ double double έκανε και ο σεληνιασμένος Μέικον που είχε 20 πόντους και 11 ασίστ.  Ο Σαντ Ρος σταμάτησε στους 16 πόντους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.