ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Καθάρισε» τον Ατρόμητο με Καρλίτος και Παλάσιος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τους Καρλίτος και Παλάσιος επέστρεψε στις νίκες και πάτησε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Πολύ καλός ο Βιγιαφάνιες, 9ο γκολ του Καρλίτος φέτος.

«Καθάρισε» τον Ατρόμητο με Καρλίτος και Παλάσιος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο και επέστρεψε στις νίκες με γκολ των Καρλίτος και Παλάσιος. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και μάλιστα έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βιγιαφάνιες, αλλά και από τον Αϊτόρ. Επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους ο Σένκεφελντ για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα μετά από 7 μήνες. Το ματς Ο Παναθηναϊκός πήρε με το καλημέρα την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Η αργή μετάβαση και η μονοδιάστατη ανάπτυξη από αριστερά, με τους Αϊτόρ και Χατζηθεοδωρίδη, συν το ότι ο Ατρόμητος περίμενε στο μισό της δικής του πλευράς, δεν επέτρεψαν την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στα καρέ του Γιαννιώτη.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.340 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρά μόνο μερικά «γεμίσματα» και κάποιες κάθετες, όλα ωστόσο χωρίς περαιτέρω… δράση και ουσία για το «τριφύλλι».

Όχι ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγουν σε κάποια αντεπίθεση, όπως… υπολόγιζαν, προκειμένου να απειλήσουν αυτοί, βέβαια, αλλά ακολουθούσαν το πλάνο τους με απόλυτη επιτυχία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει πλευρά στον Αϊτόρ λίγο πριν το ημίωρο και ο Ισπανός εξτρέμ τον δικαίωσε άμεσα: μόλις στο 31’, έβγαλε «γλυκιά» σέντρα με το αριστερό, για τον Καρλίτος που κινήθηκε ανάμεσα σε Χατζηϊσαια και Στρούγγη, νίκησε με σκαστή κεφαλιά τον Γιαννιώτη κι έκανε παράλληλα το 1-0 για τον Παναθηναϊκό!

Στη συνέχεια το τριφύλλι πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 48’ ο Αϊτόρ κινήθηκε γρήγορα, έπειτα απ’ την ωραία πάσα του Βιγιαφάνιες, πάτησε περιοχή αλλά προσπάθησε να σουτάρει σε δεύτερο χρόνο με αποτέλεσμα να ανακοπεί απ’ την άμυνα των Περιστεριωτών.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 55’ ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Σάντσες έβγαλε εξαιρετική σέντρα απ’ τα δεξιά αλλά ο Γιαννιώτης αντέδρασε αποτελεσματικά στην κεφαλιά του αμαρκάριστου Καρλίτος απ’ το ύψος της μικρής περιοχής. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου ήταν επίσης σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τόσο την επικίνδυνη σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη στο 58’, όσο και την κεφαλιά του Βέλεθ στο 63’.

Στο 65’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ενόψει και των συνεχόμενων επερχόμενων αγώνων, κάνοντας τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Χατζηγιοβάνη, Αλεξανδρόπουλου και Μακέντα και τελικά οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν (και άξιζαν) με τον Παλάσιος. Στο 75’ ο Αργεντινός έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πάτησε περιοχή, κινήθηκε γρήγορα, πραγματοποίησε θαυμάσια προσποίηση και με ένα συρτό σουτ αιφνιδίασε τον Γιαννιώτη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0 με το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, χρόνο πήρε και ο Σένκεφελεντ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση στη Super League (το προηγούμενο διάστημα έπαιξε δύο φορές και με τον Παναθηναϊκό Β) για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάιο και την αναμέτρηση με τον Άρη.

Οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι έχοντας συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή, έχοντας σκοράρει δύο γκολ, έχοντας τις πιο σημαντικές φάσεις κι έχοντας κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι σ’ ολόκληρο το 90λεπτο ο Ατρόμητος δημιούργησε προϋποθέσεις για να απειλήσει μόλις μία φορά στο 49’ με τον Σπιριντόνοβιτς αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Βέλεθ, Μαουρίσιο (65’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Καρλίτος (65’ Μακέντα).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Καστεγιάνο, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Σάλομον (79’ Ντένιτς), Χαρίσης (68’ Νάτσος), Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ Μ. Τζαβίδας), Κουλούρης, Σπιριντόνοβιτς.

Περισσότερα σε λίγο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.