ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Να συνηθίσει στις νίκες και να είναι «πεινασμένος» γι’ αυτές

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή στα επιτυχημένα αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια.

Να συνηθίσει στις νίκες και να είναι «πεινασμένος» γι' αυτές

*Η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και η αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ ήρθε για τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Χωρίς τρομερά και εντυπωσιακά πράγματα, αλλά με υπομονή, πειθαρχία στο πλάνο και σοβαρότητα, το τριφύλλι “καθάρισε” την αμυντικογενή ομάδα του Γιώργου Παράσχου και προχωράει για τη συνέχεια.

*Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο Παναθηναϊκός σε τέτοιου τύπου παιχνίδια. Να βρίσκει τον τρόπο για να ανοίγει τις πολυπρόσωπες άμυνες, να μην απειλείται ιδιαίτερα και να βάζει πολύτιμα τρίποντα στο σακούλι του, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και τις σημαντικές απώλειες βαθμών. Στα τελευταία τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετράει τρεις νίκες και μόλις μια ήττα, αυτή από την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα ματς και την επικράτηση επί του Βόλου για το Κύπελλο, τότε πάμε στο “4 στα 5” για τους “πράσινους”.

*Χθες, παρά το νωθρό πρώτο 25λεπτο, κάτι που επαναλαμβάνεται και πρέπει να προβληματίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Έβαλε την μπάλα κάτω, είχε υπομονή, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ με τον συνήθη ύποπτο Καρλίτος και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν ευκολότερα. Στην επανάληψη, το “τριφύλλι” βρήκε περισσότερες φάσεις, δίχως να απειλείται. Ο Παλάσιος σκόραρε με ατομική ενέργεια και σημείωσε ένα γκολ που το ήθελε πάρα πολύ για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία υου. Ο Αργεντινός πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά το τέρμα που σημείωσε θα του δώσει εξτρά αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά τις χαμένες ευκαιρίες κόντρα στην ΑΕΚ που έφεραν ένα κλίμα μουρμούρας στον κόσμο.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.958 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Ο Αϊτόρ συνέχισε την ανοδική του πορεία, έχοντας μια εξαιρετική σέντρα – ασίστ στο 1-0 από τον Καρλίτος. Ο Βιγιαφάνιες ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με σχεδόν άριστη οργάνωση του παιχνιδιού, ποιοτικό και μυαλωμένο παιχνίδι, μα και δυναμισμό ακόμη και στο ανασταλτικό κομμάτι με τάκλιν και μονομαχίες. Ο Αργεντινός παρουσιάζεται μεταμορφωμένος προς το καλύτερο κι αυτό είναι μόνο θετικό τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. Στα θετικά, φυσικά, ήταν η επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ που μπήκε ως αλλαγή αντί του Σάρλια, αγωνίστηκε στο τελευταίο 10λεπτο, αποθεώθηκε από τον κόσμο και πλέον απομένει να βρει ρυθμό για να επιστρέψει στο βασικό σχήμα της ομάδας. Για το τελευταίο θα πρέπει να έχουμε λίγη ακόμα υπομονή.

*Οσοι διαβάζετε τούτη εδώ τη διαδικτυακή γωνιά, θα έχετε διαπιστώσει ότι αποφεύγουμε τις υπερβολές και προσπαθούμε να τα βάζουμε όλα κάτω με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Ούτε σούπερ έγινε ο Παναθηναϊκός, ούτε για πέταμα ήταν μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που δουλεύει πολύ, που το τελευταίο διάστημα έχει μια βαθμολογική πρόοδο με 9 βαθμούς σε 4 ματς και που χρειάζεται ακόμα πολλά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και να πάει στο επόμενο level. Το τονίζουμε και θα το επαναλάβουμε:  Τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν μόνο με συνέχεια στην καλή δουλειά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του, με ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση, αλλά και νίκες. Το φάρμακο, δηλαδή, που γιατρεύει τα πάντα…

*Απαιτείται συνέχεια με νικηφόρα αποτελέσματα. Η ομάδα οφείλει διαρκώς να βελτιώνεται, σε κάθε επίπεδο, να κοιτάζει ψηλότερα για να επανέλθει εκεί που πρέπει. Αυτό, όμως, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα έρθει και μέσα από μια διαδικασία με κατακτήσεις τριπόντων και σερί επιτυχιών. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να… συνηθίσει στις νίκες και ταυτόχρονα να είναι κάθε αγωνιστική αποφασισμένος και “πεινασμένος” γι αυτές. Να… τρελαίνεται για να τις παίρνει. Μόνο έτσι θα φτάσει στον στόχο του για φέτος και θα “σβήσει” την κακή βαθμολογική συγκομιδή του πρώτου γύρου και τους μόλις 20 βαθμούς σε 13 ματς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.