ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γεωργιάδης και Τσιατσιάμης για Βοτανικό: «Έτοιμο το γήπεδο μέσα σε δύο χρόνια!» (vid)

Ξεκάθαρη θέση για το σημείο που βρίσκεται το έργο της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, πήραν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξανδρος Τσιατσιάμης σε δηλώσεις στο OPEN.

Γεωργιάδης και Τσιατσιάμης για Βοτανικό: «Έτοιμο το γήπεδο μέσα σε δύο χρόνια!» (vid)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος για το πρότζεκτ Βοτανικός, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης αναφέρθηκαν σε δηλώσεις του τους στο γήπεδο του τριφυλλιού στο Βοτανικό.

Και οι δύο στάθηκαν στο γεγονός ότι το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, ενώ σημείωσαν ότι το μόνο που μένει είναι οι τελικές υπογραφές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Αναμένουμε τις επόμενες μέρες επισήμως στο Υπουργείο Ανάπτυξης την συμφωνία ΠΑΕ – Δήμου και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όπου θα περιγράφεται  το πως θέλουν να γίνει το γήπεδο. Πρέπει να πω ότι όλη η χρηματοδότηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη.»

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 29.960 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την όλη διαδικασία: «Ηταν μια πολύ σύνθετη διαδικασία τόσο η μεταξύ των μερών συμφωνία, η οποία δεν ήταν τόσο εύκολη όσο αρχικά φαινόταν. Εγώ είμαι εδώ και περιμένω με τα λεφτά στο τραπέζι, να πατήσω το κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία. Είμαι έτοιμος εδώ και αρκετούς μήνες γι΄ αυτό. Δηλαδή εγώ έχω κάνει τη δουλειά, την έχω τελειώσει».

Για την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Αν η Γενική Συνέλευση απορρίψει την συμφωνία, τότε δεν υπάρχει Διπλή Ανάπλαση. Σας διαβεβαιώ ότι όποιος απορρίψει τη Διπλή Ανάπλαση θα έχει εγκληματήσει κατά του Παναθηναϊκού.»

Μάλιστα κατέληξε αναφέροντας: «Ποτέ δεν πρόκειται να ξαναβρούμε όλα αυτά τα λεφτά μαζεμένα. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα έχουμε ξανά, άρα το έργο αυτό αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ. Και η περιβαλλοντική μας νομοθεσία και τα διατάγματα του ΣΤΕ απαγορεύουν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Άρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν μπορεί να γίνει γήπεδο, καθώς δεν είναι στο σχέδιο. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι όπως την βλέπεις, κάποτε να πέφτει. Τίποτα άλλο. Άρα η επιλογή δεν είναι να πάρεις τα λεφτά και να κάνεις μια νέα Λεωφόρο Αλεξάνδρας, γιατί αυτό νομικά δεν μπορείς να το κάνεις. Όποιος επιμένει για την Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν έχει καταλάβει ότι καταδικάζει τον Παναθηναϊκό σε καταστροφή. Μεγάλο γήπεδο με προοπτική δεν μπορεί να γίνει εκεί. Ή θα έρθουν και το έργο θα γίνει, διότι εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε κάνει τη δουλειά μας ή δεν θα έρθουν και το έργο δεν θα γίνει».

Από την άλλη ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης τόνισε: 

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο για να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Αφενός στόχος μας είναι εμείς ως Δήμος Αθηναίων να διασφαλίσουμε το Δημόσιο συμφέρον και αφετέρου οι εμπλεκόμενοι τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Εχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που ενδεχομένως υπήρχαν στη διαπραγμάτευση αυτή και έχουμε συντάξει τα τελικά κείμενα των συμφωνιών, οπού θα πάρουν τον δρόμο τους σε κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους φορείς. »

Για το σημείο που βρίσκονται οι μελέτες: «’Εχουν προετοιμαστεί όλες οι διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε άμεσα το γήπεδο. Όταν λέω άμεσα εννοώ μέχρι το τέλος του χρόνου, το πολύ στις αρχές του καινούργιου χρόνου. Εχουμε ετοιμάσει σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός όλες τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση του γηπέδου. Η διαδικασία δημοπράτησης θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνου και η κατασκευή του γηπέδου θα κρατήσει δύο χρόνια.»

Για το αν υπάρχει απογοήτευση: «Δεν έχουμε απογοητευτεί ούτε ένα λεπτό. Ο Βοτανικός και η κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό είναι μία λαμπρή ευκαιρία να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ένα σύγχρονο γήπεδο». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.