ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Πράσινος» περίπατος και προβάδισμα πρόκρισης!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μισή δουλειά και αφού διέλυσε τον Ερμή Οστάνδης με 3-0 σετ με υγιεινό περίπατο, πήρε το προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του CEV Challenge Cup. Την Τετάρτη (15/12) η ρεβάνς για τους δύο συλλόγους, με το «τριφύλλι» να θέλει να κλείσει τη δυάδα των αναμετρήσεων με δύο νίκες.

«Πράσινος» περίπατος και προβάδισμα πρόκρισης!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μισή δουλειά και αφού διέλυσε τον Ερμή Οστάνδης με 3-0 σετ με υγιεινό περίπατο, πήρε το προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του CEV Challenge Cup.

Την Τετάρτη (15/12) η ρεβάνς για τους δύο συλλόγους, με το «τριφύλλι» να θέλει να κλείσει τη δυάδα των αναμετρήσεων με δύο νίκες.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μουδιασμένα το σετ, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Οστάνδης να πάρει τα ηνία στο σκοράρισμα, να δημιουργήσει μικρές διαφορές, αλλά το σύνολο του Απόστολου Οικονόμου συνήλθε άμεσα, βελτίωσε τα ποσοστά σε μπλοκ και υποδοχή και από τα μέσα του πρώτου σετ και έπειτα, οι «πράσινες» αφού αρχικά πλησίασαν και μείωσαν το σκορ, πήραν και το προβάδισμα.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.275 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Χαντάβα και Γκρόθες με προσωπικούς πόντους, «έχτισαν» και μια διαφορά ασφαλείας, με την ομάδα της Οστάνδης να μην μπορεί να ακολουθήσει τον «πράσινο» ρυθμό και παρά τη χαλάρωση στα τέλη του σετ, ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε με σχετική ευκολία (25-17).

Με τον «αέρα» και την άνεση της κατάκτησης του πρώτου σετ, οι «πράσινες» συνέχισαν σε υψηλό τέμπο απόδοσης και στο ξεκίνημα του δεύτερου. Τα σερβίς της Γκρόθες έδωσαν μίνι προβάδισμα (3-1) στο «τριφύλλι» που έμοιαζε αποφασισμένο να πάρει μια άνετη νίκη.

Η Χατζηευστρατιάδου με εξαιρετικό πρώτο χρόνο έβρισκε λύσεις στην επίθεση (4-2), με τις Στεπανένκο και Κρος στη συνέχεια, να «στήνουν» τοίχος στο φιλέ και να διατηρούν το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ (7-4).

Όσο η Γκρόθες είχε εξαιρετικά ποσοστά στην υποδοχή, οι Στεπανένκο και Χατζηευστρατιάδου συνέχισαν τα εκπληκτικά ποσοστά τους στην «πράσινη» επίθεση με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει τη διαφορά στο +5 (12-7). Η Γκρόθες είχε εξαιρετικά «χτυπήματα» από θέση σερβίς, δυσκολεύοντας τις παίκτριες της Οστάνδης, με την Χαντάβα να ολοκληρώνει με επιτυχία τις φάσεις (14-8).

Η πολύ καλή βραδιά που βρίσκονταν οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου, είχε απεικόνιση και πάνω στο τάραφλεξ, με τις Κρος και Στεπανένκο να βάζουν «υποθήκη» κατάκτησης και του δεύτερου σετ με double σκορ (18-9).

Η τύχη του δεύτερου σετ ήταν προδιαγεγραμμένη για τον Παναθηναϊκό που δεν μείωσε το ρυθμό του και με τις παίκτριες της Οστάνδης σε τρικυμία, το «πράσινο» πάρτι συνεχιζόταν (21-9) στο δρόμο για το 2-0. Η Οστάνδη τερμάτισε πρόσκαιρα το «πράσινο» σερί πόντων (23-10), με το σετ να καταλήγει εν τέλει στον Παναθηναϊκό (25-10).

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (2-2), με τον Παναθηναϊκό να παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2) με πόντο της Χαντάβα. Τα εύκολα λάθη των φιλοξενουμένων, έδιναν και εύκολους πόντους για το «τριφύλλι» που πήρε και τη διαφορά (6-2). Η Μάρετ Γκρόθες από θέση σερβίς δημιουργούσαν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στην Οστάνδη, με τον Παναθηναϊκό να διευρύνει τη διαφορά στο σκορ (8-2).

Η Χαντάβα με ψυχραιμία και άνεση τελείωνε τις φάσεις, το προβάδισμα αυξήθηκε για το «τριφύλλι», με τις αθλήτριες της Οστάνδης να δείχνουν σαστισμένες από την υπεροχή των «πρασίνων» κοριτσιών. Η Κρος κατέβαζε τα μπλοκ και ο άσος από την αρχηγό του Παναθηναϊκού, Εύα Χαντάβα έστειλε τη διαφορά στο +8 (14-6).

Η διαφορά των δύο ομάδων στο σκορ, έδωσε το πλεονέκτημα στον Απόστολο Οικονόμου να ανοίξει το rotation, καθώς ήθελε να κρατήσει φρέσκια την ομάδα και την εικόνα που είχαν οι αθλήτριες του ενόψει και της ρεβάνς της Τετάρτης.

Ο ρυθμός ωστόσο δεν μειώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει επιθετικές λύσεις (17-7) και να βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από την πρώτη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Οι πόντοι της Τσιτσιγιάννη έφεραν τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ (23-12), το οποίο και ολοκληρώθηκε για το «τριφύλλι» με 25-12.

Τα σετ: 25-21, 25-10, 25-12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Απόστολος Οικονόμου): Χατζηευστρατιάδου 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Κρος 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Στεπανένκο 15 (10/19 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Γκρόθες 7 (5/18 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 71% υπ. – 71% άριστες), Παπαφωτίου 2 (2 μπλοκ), Χαντάβα 12 (8/25 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 53% υπ. – 42% άριστες) / Ρόγκα (λ, 17% υπ. – 0% άριστες), Κωνσταντέλλου, Παπαστεργίου, Τσιτσιγιάννη 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 1 (1/5 επ.).

ΟΣΤΑΝΔΗ (Κόεν Ντε Βος): Λέιτς 5 (5/20 επ., 42% υπ. – 42% άριστες), Ζάνσβικ 8 (8/36 επ., 45% υπ. – 45% άριστες), Μπάσνταμ 4 (4/22 επ.), Ντε Λέι 3 (2/4 επ., 1 άσσος), Μίσοτσιτς 2 (1/12 επ., 1 μπλοκ), Γκεσκίρ 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ) / Βάντεν (λ, 48% υπ. – 37% άριστες), Νόμπελ, Γιάκεμιν, Νέιτ 1 (1 άσσος).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.