Μπάσκετ

Λίγος στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή εμφάνιση για ένα ημίχρονο απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, σχεδόν... εξαφανίστηκε στην επανάληψη και γνώρισε την ήττα με 75-54 για τη 15η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 4-11 έπεσε το πράσινο ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή εμφάνιση για ένα ημίχρονο απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, σχεδόν… εξαφανίστηκε στην επανάληψη και γνώρισε την ήττα με 75-54 για τη 15η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 4-11 έπεσε το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά επιθετικά, όχι, όμως και αμυντικά και το σκορ ήταν 9-9 έπειτα από τρία λεπτά αγώνα με τον Μέικον να έχει 6 και τον Γουάιτ τρεις. Στα 5 λεπτά αγώνα οι δυο ομάδες ήταν ξανά ισόπαλες 13-13. Με τρίποντο του Κασελάκη οι πράσινοι προηγήθηκαν 15-16, τη στιγμή που άρχιζαν να βγάζουν ενέργεια αμυντικά. Ο Μποχωρίδης με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στο τριφύλλι. Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 15-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκορ έγινε ξανά ισόπαλο 21-21 έπειτα από 2μιση λεπτά. Με τρίποντο του Ροντρίγκεθ η Αρμάνι πέρασε μπροστά με τρεις πόντους. Ο Παπαπέτρου με κλέψιμο και καλάθι μείωσε στον ένα. Το κακό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι φορτώθηκε στο πεντάλεπτο με 5 φάουλ, τη στιγμή που η Αρμάνι δεν είχε ούτε ένα. Στα 45 δευτερόλεπτα για το ημίχρονο η Αρμάνι ήταν μπροστά με 31-29. Ο Σιλντ με δυο βολές έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στην ιταλική ομάδα κι ενώ απέμεναν 6.7 δευτερόλεπτα για τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Σαντ Ρος αστόχησε σε τρίποντο και το σκορ του ημιχρόνου ήταν 33-29.

Η τρίτη περίοδος δεν άρχισε καλά για τον Παναθηναϊκό με τον Χάινς να βάζει 5 σερί πόντους για το 38-29. Ο Ντιλέινι έκανε το 40-29 και ο Δημήτρης Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του μπλοκαρισμένη. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο. Η διαφορά όλο και αυξανόταν με το τριφύλλι να μην μπορεί να σκοράρει και την Αρμάνι να έχει ένα σερί 16-0. Οι πρώτοι πόντοι για τους πράσινους ήρθαν από βολές του Μέικον στα 5 λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Πέρι με τρίποντο μείωσε στους 11, αλλά η διαφορά παρέμενε μεγάλη. Ο Έβανς με νέο τρίποντο ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τη διαφορά για το 45-37. Αμέσως, όμως, η Αρμάνι έβγαλε αντίδραση και με έξι σερί πόντους έκανε το 51-37. Η κατάσταση ξέφευγε επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό που γκρέμισε ότι είχε χτίσει στο πρώτο ημίχρονο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 57-42.

Με συνεχόμενα καλάθια η διαφορά έπεσε στους 10 πόντους (59-49). Ξανά, όμως, η Αρμάνι αντέδρασε με 7 σερί πόντους. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να εξαργυρώσει την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, δείχνοντας σημάδια κατάρρευσης στην επανάληψη. Με τρίποντο του Σιλντ το σκορ έγινε 72-54. Τα δυο λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικά. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πλήρωσαν το πολύ κακό δεύτερο 20λεπτο στο Μιλάνο και τέτοιου τύπου εμφανίσεις από ομάδες όπως η Αρμάνι δε συγχωρούνται. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 75-54 και οι μόνοι… πράσινοι νικητές ήταν οι περίπου 300 οπαδοί του τριφυλλιού που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Exit mobile version