ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πρόκριση… παρά το καρδιοχτύπι

Εμφανώς κουρασμένος από τα δύο συνεχόμενα ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε τα δύο σετ που επιθυμούσε για να προκριθεί, παρά την ήττα 3-2, στο ται μπρεικ από την Οστάνδη.

Πρόκριση... παρά το καρδιοχτύπι

Το ματς

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ματς και την ευκολία που επικράτησε, ξεκίνησε στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός.

Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου παρά το προβάδισμα της τυπικά γηπεδούχου Οστάνδης, ισρορρόπηε άμεσα και πήρε και τα ηνία (1-3).

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.266 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο σύλλογος του Βελγίου βρήκε λύσεις στην επίθεση ισοφάρισε το σετ αρχικά (5-5) και στη συνέχεια πήρε και το προβάδισμα (8-6). Με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει εκ νέου με Χαντάβα και Κρος (9-9), ενώ με άσο της Παπαφωτίου μπήκε και πάλι μπροστά (10-11). Η εικόνα του πρώτου σετ είχε αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα, με την Οστάνδη να δείχνει καλύτερη εικόνα για το +3 (15-12).

Οι πράσινες επέστρεψαν έφεραν το σετ στα ίσια (18-18 και 20-20) ενώ με πόντο της Στεπανενκο πέρασαν και μπροστά (20-21) σε κρίσιμο σημείο για την έκβαση του πρώτου σετ. Η Οστάνδη ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την αναμέτρηση της Τρίτης, έβαζε αρκετά προβλήματα στην ομάδα του τριφυλλιού και με μικρό σερί πόντων έφτασε στο (24-22) και στο σετ μπολ, το οποίο και κατέκτησε για το 1-0

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε. Οι πράσινες πήρα από το ξεκίνημα τα ηνία στο προβάδισμα, αυξάνοντας και τη διαφορά στο +5 (2-7).

Οι πράσινες δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δίνοντας τη δυνατότητα στην τυπικά γηπεδούχο ομάδα να τρέξει σερί πόντων (5-7).

Η πράσινη αντίδραση έφερε γρήγορα το +4 (6-10). Η Χατζηευστρατιάδου ανέλαβε δράση και έστειλε το σετ στο (9-14), με την ομαδα του Βελγίου να δείχνει πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον πράσινο ρυθμό. Το πέρασμα της Χαντάβα στη διαγώνιο επανέφερε το +5 (11-16).

Η τύχη του δεύτερου σετ έμοιαζε προδιαγεγραμμένη για τον Παναθηναϊκό, που χωρίς να χαλαρώσει συνέχισε να είναι μπροστά (17-23). Οι πράσινες με την Χαντάβα έφτασαν στο σετ μπολ (17-24) ενώ μετά από άουτ ισοφάρισαν την αναμέτρηση, κάνοντας το 17-25.

Το τρίτο σετ, είχε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να είναι στην απόλυτη ισορροπία (2-2 και 5-5) με την Οστάνδη να είναι εκείνη που πήρε μικρή διαφορά +2 (7-5 και 8-6).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και ισοφάρισε εκ νέου (10-10). Η Οστάνδη συνέχισε να βρίσκει επιθετικές λύσεις, ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις, με το τρίτο σετ να είναι στην απόλυτη ισορροπία (14-14).

Η Οστάνδη κατάφερε να ξεφύγει (17-14) με σερί πόντων, οι πράσινες όμως βρήκαν τρόπο να μειώσουν (18-16). Δύο λάθη από τον Παναθηναϊκό έδωσαν σαφέστατο προβάδισμα κατάκτησης του τρίτου σετ στην αντίπαλη ομάδα, η οποία συνέχιζε να δείχνει σοβαρή εικόνα (20-16). Με την Κρος να βρίσκεις πόντους σε πρώτο χρόνο, το τριφύλλι πλησίασε στο σκορ (20-18) αλλά τα προβλήματα συνεχίζονταν με την ομαδα από το Βέλγιο να ξεφεύγει εκ νέου (22-18).

Η Κρος συνεχίζει να είναι κυρίαρχη στο επιθετικό κομμάτι και με δικούς της πόντους, έδωσε παράταση ζωής στο τρίτο σετ για το τριφύλλι, με την Γκρόθες να μειώνει στον πόντο (22-21), αλλά η Οστάνδη ήταν εκείνη που πήρε το σετ (25-21) μετά το άουτ πέρασμα της Γκρόθες.

Χωρίς διάθεση για περιπέτειες παρά την εμφανή κούραση, ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι απ’ την αρχή στο τέταρτο σετ. Δημιούργησε διαφορά, παρά την σθεναρή αντίσταση των αθλητριών της Οστάνδης, τη διατηρούσε (7-10).

Οι αθλήτριες της Οστάνδης συνέχιζαν να έχουν απαντήσεις στα προβλήματα που τους έβαζαν οι πράσινες, οι οποίες παρά το προβάδισμα τους, δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (13-16).

Το τριφύλλι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, παρέμενε μπροστά στο σκορ (18-20), αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις δίνοντας παράταση στο σετ, με την Οστάνδη να παραμένει ζωντανή (19-21). Η επίθεση της Κρος σε πρώτο χρόνο έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ και το 2-2. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς στο ται μπρέικ, με το σετ να λήγει (22-25).

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ και με την πρόκριση εξασφαλισμένη, οι πράσινες ήθελαν να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στην Οστάνδη.

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου βρέθηκε πίσω εξ’ αρχής (6-3), με την Οστάνδη να ανοίγει την ψαλίδα (8-5). Το rotation του τριφυλλιού απέδωσε, οι πράσινες πλησίασαν (8-7), αλλά μέχρις εκεί.

Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα, παρά την απογοητεύση του αποκλεισμού, συνέχισε να βρίσκεται μπροστά (11-8) και κατάφερε να πάρει τη νίκη (15-10) στο τέλος, η οποία ωστόσο ήταν χωρίς αντίκρισμα παρά μόνο για το γόητρο

Τα σετ: 25-22, 17-25, 25-21, 22-25, 15-10.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.