Ερασιτέχνης

Πρόκριση… παρά το καρδιοχτύπι

Εμφανώς κουρασμένος από τα δύο συνεχόμενα ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε τα δύο σετ που επιθυμούσε για να προκριθεί, παρά την ήττα 3-2, στο ται μπρεικ από την Οστάνδη.

Το ματς

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ματς και την ευκολία που επικράτησε, ξεκίνησε στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός.

Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου παρά το προβάδισμα της τυπικά γηπεδούχου Οστάνδης, ισρορρόπηε άμεσα και πήρε και τα ηνία (1-3).

Ο σύλλογος του Βελγίου βρήκε λύσεις στην επίθεση ισοφάρισε το σετ αρχικά (5-5) και στη συνέχεια πήρε και το προβάδισμα (8-6). Με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει εκ νέου με Χαντάβα και Κρος (9-9), ενώ με άσο της Παπαφωτίου μπήκε και πάλι μπροστά (10-11). Η εικόνα του πρώτου σετ είχε αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα, με την Οστάνδη να δείχνει καλύτερη εικόνα για το +3 (15-12).

Οι πράσινες επέστρεψαν έφεραν το σετ στα ίσια (18-18 και 20-20) ενώ με πόντο της Στεπανενκο πέρασαν και μπροστά (20-21) σε κρίσιμο σημείο για την έκβαση του πρώτου σετ. Η Οστάνδη ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την αναμέτρηση της Τρίτης, έβαζε αρκετά προβλήματα στην ομάδα του τριφυλλιού και με μικρό σερί πόντων έφτασε στο (24-22) και στο σετ μπολ, το οποίο και κατέκτησε για το 1-0

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε. Οι πράσινες πήρα από το ξεκίνημα τα ηνία στο προβάδισμα, αυξάνοντας και τη διαφορά στο +5 (2-7).

Οι πράσινες δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δίνοντας τη δυνατότητα στην τυπικά γηπεδούχο ομάδα να τρέξει σερί πόντων (5-7).

Η πράσινη αντίδραση έφερε γρήγορα το +4 (6-10). Η Χατζηευστρατιάδου ανέλαβε δράση και έστειλε το σετ στο (9-14), με την ομαδα του Βελγίου να δείχνει πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον πράσινο ρυθμό. Το πέρασμα της Χαντάβα στη διαγώνιο επανέφερε το +5 (11-16).

Η τύχη του δεύτερου σετ έμοιαζε προδιαγεγραμμένη για τον Παναθηναϊκό, που χωρίς να χαλαρώσει συνέχισε να είναι μπροστά (17-23). Οι πράσινες με την Χαντάβα έφτασαν στο σετ μπολ (17-24) ενώ μετά από άουτ ισοφάρισαν την αναμέτρηση, κάνοντας το 17-25.

Το τρίτο σετ, είχε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να είναι στην απόλυτη ισορροπία (2-2 και 5-5) με την Οστάνδη να είναι εκείνη που πήρε μικρή διαφορά +2 (7-5 και 8-6).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και ισοφάρισε εκ νέου (10-10). Η Οστάνδη συνέχισε να βρίσκει επιθετικές λύσεις, ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις, με το τρίτο σετ να είναι στην απόλυτη ισορροπία (14-14).

Η Οστάνδη κατάφερε να ξεφύγει (17-14) με σερί πόντων, οι πράσινες όμως βρήκαν τρόπο να μειώσουν (18-16). Δύο λάθη από τον Παναθηναϊκό έδωσαν σαφέστατο προβάδισμα κατάκτησης του τρίτου σετ στην αντίπαλη ομάδα, η οποία συνέχιζε να δείχνει σοβαρή εικόνα (20-16). Με την Κρος να βρίσκεις πόντους σε πρώτο χρόνο, το τριφύλλι πλησίασε στο σκορ (20-18) αλλά τα προβλήματα συνεχίζονταν με την ομαδα από το Βέλγιο να ξεφεύγει εκ νέου (22-18).

Η Κρος συνεχίζει να είναι κυρίαρχη στο επιθετικό κομμάτι και με δικούς της πόντους, έδωσε παράταση ζωής στο τρίτο σετ για το τριφύλλι, με την Γκρόθες να μειώνει στον πόντο (22-21), αλλά η Οστάνδη ήταν εκείνη που πήρε το σετ (25-21) μετά το άουτ πέρασμα της Γκρόθες.

Χωρίς διάθεση για περιπέτειες παρά την εμφανή κούραση, ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι απ’ την αρχή στο τέταρτο σετ. Δημιούργησε διαφορά, παρά την σθεναρή αντίσταση των αθλητριών της Οστάνδης, τη διατηρούσε (7-10).

Οι αθλήτριες της Οστάνδης συνέχιζαν να έχουν απαντήσεις στα προβλήματα που τους έβαζαν οι πράσινες, οι οποίες παρά το προβάδισμα τους, δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (13-16).

Το τριφύλλι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, παρέμενε μπροστά στο σκορ (18-20), αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις δίνοντας παράταση στο σετ, με την Οστάνδη να παραμένει ζωντανή (19-21). Η επίθεση της Κρος σε πρώτο χρόνο έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ και το 2-2. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς στο ται μπρέικ, με το σετ να λήγει (22-25).

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ και με την πρόκριση εξασφαλισμένη, οι πράσινες ήθελαν να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στην Οστάνδη.

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου βρέθηκε πίσω εξ’ αρχής (6-3), με την Οστάνδη να ανοίγει την ψαλίδα (8-5). Το rotation του τριφυλλιού απέδωσε, οι πράσινες πλησίασαν (8-7), αλλά μέχρις εκεί.

Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα, παρά την απογοητεύση του αποκλεισμού, συνέχισε να βρίσκεται μπροστά (11-8) και κατάφερε να πάρει τη νίκη (15-10) στο τέλος, η οποία ωστόσο ήταν χωρίς αντίκρισμα παρά μόνο για το γόητρο

Τα σετ: 25-22, 17-25, 25-21, 22-25, 15-10.

Exit mobile version