ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κρίμα κι άδικο

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, παρουσιάστηκε αγνώριστος στο δεύτερο, πάλεψε στο φινάλε για μια επική ανατροπή, αλλά τελικά ηττήθηκε με 85-82 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Δε δόθηκε καθαρό φάουλ στον Νέντοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα από τους διαιτητές. Στο 4-12 το πράσινο ρεκόρ.

Κρίμα κι άδικο

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, παρουσιάστηκε αγνώριστος στο δεύτερο, πάλεψε στο φινάλε για μια επική ανατροπή, αλλά τελικά ηττήθηκε με 85-82 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Δε δόθηκε καθαρό φάουλ στον Νέντοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα από τους διαιτητές. Στο 4-12 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Η Μπαρσελόνα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και γρήγορα πήρε προβάδισμα 2-10 για να αναγκάσει τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει σε τάιμ άουτ. Οι πράσινοι μείωσαν με τέσσερις σερί πόντους, αλλά έπρεπε να σφίξουν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους. Ο Λαπροβίτολα ήταν «καυτός» με 3/3 τρίποντα για το 6-14, τη στιγμή που το τριφύλλι δεν έβρισκε ρυθμό επιθετικά. Με τρίποντο του Παπαπέτρου οι πράσινοι μείωσαν σε 10-14.  Ο Παπαγιάννης είχε ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά η Μπαρτσελόνα έβρισκε πάντα τις απαντήσεις όταν το τριφύλλι αναζητούσε ξέσπασμα. Με τρίποντο του Πέρι το σκορ έγινε 22-26, ενώ έπειτα από κλέψιμο του Έβανς και εντυπωσιακό κλέψιμο η διαφορά μειώθηκε στους δυο πόντους. Οι πράσινοι έπαιξαν ξανά άμυνα με τον Πέρι να κλέβει και την μπάλα να πηγαίνει πάλι στο «τριφύλλι» για τα τελευταία 13 δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Νέντοβιτς με ωραία προσπάθεια ισοφάρισε σε 26-26.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου με καλάθι του Παπαγιάννη, ενώ ο Νέντοβιτς έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με τρίποντο για το 31-29. Ο Σέρβος με δυο βολές ανέβασε τη διαφορά στους 4 για το τριφύλλι που είχε πατήσει γκάζι, αλλά έπρεπε να δείξει διάρκεια. Ο «Νέντο» έβγαζε ένταση στο παιχνίδι, όπως και ο Παναθηναϊκός σε άμυνα και επίθεση. Το σκορ έγινε 38-33 στα 6.14 πριν από το τέλος με τους Καταλανούς να έχουν συμπληρώσει πέντε φάουλ. Έπειτα από κλέψιμο και κάρφωμα του Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός έκανε το 43-35.  Ο Παπαπέτρου με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 11.  Ο ίδιος ο αρχηγός με ωραίο δίποντο έκανε το 48-35 για το «τριφύλλι» που πραγματοποιούσε τρομερή εμφάνιση και είχε εγκλωβίσει την Μπαρτσελόνα. Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 49-41 για τον Παναθηναϊκό.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 52.148 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με δίποντο του Παπαπέτρου και τεχνική ποινή στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για διαμαρτυρία. Ο Μέικον έκανε το 52-41 με τη βολή που εκτέλεσε. Οι Καταλανοί με σερί πόντους μείωσαν σε 52-48, αλλά ο Σαντ Ρος είχε την απάντηση για να φέρει τη διαφορά στους έξι. Το ματς έγινε ντέρμπι όταν ο Λαπροβίτολα με τρίποντο μείωσε στον πόντο σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να «κολλάει» επιθετικά. Ο Μίροτιτς έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. Αμέσως ο Μέικον σκόραρε για το 56-55, αλλά ο Έξουμ έκανε το 56-57. Ο Μίροτιτς με δυο βολές έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός έψαχνε αντίδραση σε ένα δεκάλεπτο όχι καλό για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Ο Έβανς με δύσκολη προσπάθεια μείωσε στον πόντο. Έπειτα από σερί χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ο Σμιτς με τρίποντο έκανε το 58-62. Ο Σαντ Ρος με ωραίο καλάθι μείωσε στους δυο, αλλά η Μπάρτσα είχε ξανά αντίδραση, αφού η ομάδα έχανε τα ριμπάουντ. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 64-68.

Η τέταρτη περίοδος ήταν και η πλέον καθοριστική. Το πρόβλημα των ριμπάουντ έπρεπε να λυθεί με το σκορ να είναι 64-70. Ο Ντέιβις έδωσε προβάδισμα 8 πόντων στους φιλοξενούμενους. Με δύσκολο καλάθι του Σαντ Ρος η διαφορά έπεσε στους 6, αλλά ο Μίροτιτς με καλάθι και φάουλ «τιμώρησε» τους «πράσινους». Η Μπαρτσελόνα είχε το μομέντουμ σε ένα κρίσιμο σημείο. Στα 4.45 πριν από το τέλος το σκορ ήταν στο 68-74.  Ο Κούριτς έκανε το 68-76, έπειτα από δυο άστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Πρίφτης αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παπαπέτρου μείωσε στους 6 με καλάθι στα 2 λεπτά πριν από το φινάλε. Πάλι, όμως, ο Μίροτιτς έβαλε καλάθι και φάουλ και πλέον η κατάσταση είχε γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Με κάρφωμα του Παπαγιάννη, έπειτα από ασίστ του Νέντοβιτς, έγινε το 72-79. Ο Μίροτιτς πάλι σκόραρε για το 72-81 και το τρίποντο του Νέντοβιτς έριξε τη διαφορά στους 6. Ο Κούριτς κράτησε την μπάλα για 5 δευτερόλεπτα και η κατοχή πέρασε στο τριφύλλι. Ο Οκάρο Γουάιτ πήρε τρεις βολές κι ενώ απέμεναν 30 δευτερόλεπτα. Ο Αμερικανός με 2/3 έκανε το 77-81.  Ο Σαντ Ρος έκλεψε και ο Νέντοβιτς με κάρφωμα μείωσε στους δυο πόντους στα 20 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Στην επαναφορά ο Λαπροβίτολα έσπρωξε τον Νέντοβιτς, αλλά οι διαιτητές δεν είδαν τίποτα και στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα πήρε φάουλ! Ξεκάθαρο λάθος των ρέφερι σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα. Ο Μίροτιτς πήγε στις βολές για το 79-83. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έκανε το 82-83 κι ενώ απέμεναν 4.7 για το τέλος. Αμέσως έγινε φάουλ στον Κούριτς που πήγε στις βολές για το 82-85. Ο Νέντοβιτς σούταρε από μακριά για τρεις, αστόχησε και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.