ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πλεύρης για μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στο τραπέζι – Επέκταση υποχρεωτικότητας

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου, ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού και την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Πλεύρης για μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα στο τραπέζι - Επέκταση υποχρεωτικότητας

Ο υπουργός υγείας, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα μέτρο που επιβλήθηκε στους πολίτες άνω των 60 γιατί η ηλικιακή του ομάδα είναι αυτή που νοσεί βαρύτερα και επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως διευκρίνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενδεχόμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας θα αφορά μόνο ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο μπορεί να επιβαρύνουν το ΕΣΥ. Ο υπουργός υγείας εξέφρασε, ακόμα, την αισιοδοξία του ότι, με βάση τα δεδομένα, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, ωστόσο τόνισε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.399 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα διαθέσιμα στοιχεία, είπε ο Θάνος Πλεύρης, το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στον ενήλικο πληθυσμό φτάνει περίπου στο 80%. Από τη μέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα, είπε ο ίδιος, έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλείσει 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Για μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Δεν μπορούν οι ΜΕΘ να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα υπογραμμίζοντας ότι «στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση». Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη. Σε ό,τι αφορά στην ουσία της μελέτης, ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Εξήγησε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1.300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Για VIP ΜΕΘ: Ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες

Ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε και για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ, δηλώνοντας ότι «είναι ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους». Εξήγησε, επιπλέον, ότι, το ποιος μπαίνει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι αποκλειστικά θέμα γιατρών.

Όσον αφορά στον Μητροπολίτη που νοσηλευόταν στο Αγρίνιο και μεταφέρθηκε σε μονάδα των Αθηνών ενώ υπήρχε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για να μεταφερθεί κάποιος ασθενής σε άλλο νοσοκομείο είναι να είναι σε σταθερή κατάσταση και να μπορεί να μετακινηθεί, κάτι που επίσης κρίνεται μόνο από τους ιατρούς. Όπως είπε, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο άλλος ασθενής δεν ήταν σταθερός για μεταφορά, κάτι που έγινε όμως μετά από δυο 24ωρα.

Τέλος, ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε και στη Μετάλλαξη Όμικρον. Όπως είπε, το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας. Εξήγησε δε ότι οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να δώσουν στους ταξιδιώτες και την εναλλακτική του rapid test 24 ωρών για να λύσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προκύπταν.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.