ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Νίκησε με Νέντοβιτς, ανησυχεί για τον Νέντοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Προμηθέα Πάτρας (92-67) με πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς (17 π.), ωστόσο ο Σέρβος γκαρντ τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση, με τους πράσινους να ανησυχούν, ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Νίκησε με Νέντοβιτς, ανησυχεί για τον Νέντοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Προμηθέα Πάτρας (92-67) με πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς (17 π.), ωστόσο ο Σέρβος γκαρντ τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση, με τους πράσινους να ανησυχούν, ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πολύ καλοί για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και οι Οκάρο Ουάιτ (13π, 4ασ) και Χάουαρντ Σαντ Ρος (11π, 5κλ).

Το ματς

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, δυνατά ξεκίνησε ο φιλοξενούμενος Προμηθέας, ο οποίος προηγήθηκε στο ξεκίνημα (2-5), με τους πράσινους να απαντούν σχεδόν άμεσα και να φέρνουν το ματς στα ίσια με τρίποντο του Σαντ Ρος (5-5).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η συνέχεια ανήκε στο τριφύλλι που έτρεξε ένα σερί 8-0 και με εύστοχο τρίποντο του Πέρι δημιούργησε μίνι διαφορά (15-7). Ο Προμηθέας βρήκε πέντε αναπάντητους πόντους με τον Ρογκαβόπουλο να σκοράρει και να μειώνει (15-10). Πέντε πόντοι του Νέντοβιτς και δύο του Έβανς, έστειλαν το τριφύλλι στο +10 (22-12), με το δεκάλεπτο να κλείνει με το καλάθι του Μαντζούκα (24-12).

Όπως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με τον Παναθηναϊκό να έχει ρυθμό στην επίθεση, με τους πράσινους να βγάζουν διάθεση και όρεξη στο παρκέ και να στέλνουν τη διαφορά στο +20 μετά από εύστοχα περιφερειακά σουτ από Νέντοβιτς και Έβανς (32-12).

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, είχαν καλά ποσοστά στο τρίποντο και αυτό το γεγονός τους βοήθησε να δώσουν αυξητικές τάσεις στη διαφορά του σκορ, με τον Οκάρο Ουάιτ να βρίσκει στόχο (38-21).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο ματς και να ροκανίσουν τη διαφορά, αλλά οι πράσινοι είχαν πάντα τις επιθετικές λύσεις και με νέο τρίποντο του Ουάιτ διαμόρφωσαν το +17 (48-31). Εν τέλει το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο +15 (48-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι το δρόμο προς το καλάθι, με τους Νέντοβιτς και Ουάιτ να βρίσκουν ελεύθερα τρίποντα για το +21 (54-33). Ο Προμηθέας απάντησε δις με τον ίδιο τρόπο (54-39), αλλά ο καταπληκτικός Νεμάνια Νέντοβιτς με τρίποντο πάνω σε άμυνα επανέφερε το +18 (57-39).

Οι πράσινοι ήθελαν να βάλουν τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση, με τη διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους 18 πόντους. Τα ποσοστά από την περιφέρεια συνέχιζαν να είναι εντυπωσιακά με τον Μποχωρίδη να βάζει και αυτό το δικό του όνομα στον πίνακα των σκορερ με τρίποντο για το +20 (68-48), με τον Μέικον να σκοράρει στο φινάλε του δεκαλέπτου (70-48).

Με το ματς στην ουσία να έχει κριθεί, ο Δημήτρης Πρίφτης προχώρησε σε rotation, ξεκουράζοντας βασικούς παίκτες, ενώ όλα τα επισκίασε και ο νέος τραυματισμός του Νεμάνια Νέντοβιτς. Οι πράσινοι συνέχισαν να βγάζουν όρεξη στο παρκέ, έβρισκαν πανεύκολα το δρόμο προς το καλάθι του Προμηθέα, με τον Καββαδά να σκοράρει για το +26 (76-50).

Το τελευταίο σκέλος του αγώνα ήταν καθαρά για τυπικούς λόγους, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει σκορ, ο Προμηθέας με τη σειρά του είχε παρατήσει το ματς και ο Μέικον με ακόμα ένα τρίποντο έγραψε το τελικό (92-67), που επαναφέρει το τριφύλλι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 48-33, 70-48, 92-67.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.