ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οι… ψευτομαγκιές πληρώνονται

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης στέκεται στη διατήρηση της ψυχραιμίας και του καθαρού μυαλού των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δεν… μάσησαν στην προκλητικότητα των Ηπειρωτών .

Οι… ψευτομαγκιές πληρώνονται

Ενα 25λεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφτανε και περίσσευε για να ξορκίσει ο Παναθηναϊκός την κατάρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και να φτάσει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ματς λιγότερο.

Οι πράσινοι πιστοποίησαν την αγωνιστική τους βελτίωση, καθώς έχουν κατορθώσει να κατακτήσουν τέσσερα τρίποντα στο πρωτάθλημα σε πέντε αγώνες, έχοντας μόνο μία ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν βάσει της εικόνας τους στο χορτάρι. Παίκτης-κλειδί ήταν ο Μαουρίσιο, αλλά ο κορυφαίος όλων υπήρξε ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μέσος συνέχισε τις μεστές εμφανίσεις του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της ομάδας.

Στο πρώτο έβγαλε υποδειγματική κάθετη πάσα στον Χουάνκαρ πριν αυτός σεντράρει άψογα προς το κεφάλι του Μαουρίσιο, ενώ στο δεύτερο εκτέλεσε ιδανικά φάουλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Σάντσες να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι, «κλειδώνοντας» ταυτόχρονα το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει και στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού, τους Χουάνκαρ και Αϊτόρ, οι οποίοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν ό,τι ήθελαν την πτέρυγα του ΠΑΣ και δημιούργησαν τα απαιτούμενα ρήγματα.

Ειδικότερα ο Αϊτόρ είναι σαφές ότι εμφανίζεται μεταμορφωμένος στα τελευταία ματς, είχε στο ενεργητικό του ορισμένες περίτεχνες ενέργειες και εμφάνισε δείγματα τεχνικής, με τούνελ και περίτεχνες πάσες, που δεν είχε ξεδιπλώσει στο χορτάρι μέχρι πρότινος. Στα θετικά περνάει σαφέστατα η επανεμφάνιση του Μπαρτ Σένκεφελντ στην ενδεκάδα μετά από επτάμηνη απουσία ως παρτενέρ του Βέλεθ, με τον οποίο είχε άριστη συνεργασία και γενικώς στάθηκε πολύ καλά για πρώτο 90λεπτο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, με εξαίρεση ένα φυσιολογικό μούδιασμα στην αρχή του αγώνα.

Παραφωνία του αγώνα ήταν ασφαλώς η διαιτησία του Τζήλου, ο οποίος θα πρέπει επειγόντως να ξαναδιαβάσει τον πειθαρχικό κώδικα. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα βαρούσαν στο ψαχνό, διαμαρτύρονταν διαρκώς και έπεφταν στο χορτάρι σε κάθε ευκαιρία για καθυστέρηση με πρώτο τον προκλητικό Περέα.

Ειδικότερα η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν έδειξε ο Τζήλος στον Σάλιακα στο 24’ για φάουλ σκοπιμότητας στον Παλάσιος που έβγαινε στην αντεπίθεση, είναι για άμεση παράδοση του σήματος διεθνούς διαιτητή που κατέχει. Κάπου ώπα δηλαδή… Συγκέντρωσε φυσιολογικά τη μήνη της εξέδρας όπως και ο Κολοβιανός επιθετικός που έδειξε ότι τον πείραξε πάρα πολύ η απόρριψή του από τον Γιοβάνοβιτς, έπεφτε για ψύλλου πήδημα στο χορτάρι και διαμαρτυρόταν σχεδόν σε κάθε του ενέργεια.

Οι μαγκιές ωστόσο πληρώνονται. Ο Περέα ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου για ένα από τα πολλά πεσίματα, υποτίθεται ως και ο Μαουρίσιο έλυσε το γόρδιο δεσμό και επέβαλε την τάξη.

Με την ευκαιρία ήταν τουλάχιστον κωμικό το επιχείρημα του Ηρακλή Μεταξά για το γεγονός ότι δεν είχε μπει νωρίτερα ο Κολομβιανός στο γήπεδο. Κι αυτό διότι είχε βγει μαζί με το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει το σκορ, το γκολ μπήκε στο… καπάκι και δεν υπήρχε το παραμικρό κενό διάστημα. Χώρια που ο Περέα είχε ξαναβρεθεί στο χορτάρι ένα λεπτό νωρίτερα, αλλά είχε… αναστηθεί αμέσως κάνοντας ξαφνικά σπριντ όταν ο ΠΑΣ είχε ανακτήσει τη μπάλα και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση.

Η ουσία ωστόσο είναι μία. Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να αποκτά την ταυτότητα του προπονητή του και πλέον ρολάρει ως ομάδα, έχοντας σοβαρότητα, ηρεμία στο παιχνίδι του και σαφείς ρόλους.

Το πλέον σημαντικό από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι δεν χάλασε το μυαλό του. Δεν είναι και λίγα τα ματς που στραβώνουν όταν πηγαίνουν στη δύναμη, τα πολλά σκληρά φάουλ, τις διαμαρτυρίες, τα πεσίματα με το παραμικρό και τις καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία βαθιά ανάσα στην ανάπαυλα των ημιχρόνων, ηρέμησε, έμεινε στο πλάνο τους και το υπηρέτησε με συγκέντρωση ο και αυτό πιστώνεται στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...