ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μαουρίσιο: Ο… σκόρερ που έψαχνε από το κέντρο του (vids)

Ο Μαουρίσιο σε κάθε ματς γίνεται όλο και καλύτερος, ενώ με τα γκολ που πετυχαίνει δίνει σημαντικούς βαθμούς ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας.

Μαουρίσιο: Ο... σκόρερ που έψαχνε από το κέντρο του (vids)

Ο Βραζιλιάνος χαφ του Παναθηναϊκού έχει βρει τη θέση του στην ενδεκάδα ξανά από το ματς με τον Παναιτωλικό και μετά. Ο Μαουρίσιο ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός και μάλιστα στο πρώτο ματς της Super League κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του τριφυλλιού.

Στη συνέχεια έπαιξε για δύο ακόμα παιχνίδια βασικός, ωστόσο στο 4-2-3-1 του Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Πέρεθ, μιας και η ομάδα δεν ήταν τόσο γρήγορη. O Σέρβος προπονητής τον έριξε ως αλλαγή στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-1, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ σε μια μεγάλη ευκαιρία που είχε.

Στην επόμενη αναμέτρηση ήρθε και πάλι από τον πάγκο και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα, μετά από 9 περίπου μήνες. Ο ρόλος του; Καταλυτικός. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι για να κάνει ο Μακέντα το 1-2, ενώ πέτυχε το τρίτο γκολ του τριφυλλιού, με το οποίο σφράγιστηκε η νίκη.

Στο τελευταίο ματς που έκανε τη διαφορά ήταν αυτό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Ο Μαουρίσιο είχε πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, που επισφραγίστηκε με το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Ο Βραζιλιάνος με τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-0 και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σε ένα ακόμη τρίποντο.

Στην υπόθεση του Μαουρίσιο η αλήθεια είναι ότι αξίζουν τα εύσημα και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος είχε δώσει αρνητική εισήγηση στο να παραχωρηθεί ο παίκτης στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και η ιστορία των δικαιώνει. Ο Μαουρίσιο αποτελεί πλέον έναν παίκτη  – κλειδί ειδικά απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Πατάει περιοχή, σκοράρει, δίνει ασίστ και έχει την προσωπικότητα για να πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το τριφύλλι έχει στηριχθεί πάνω του στα τελευταία παιχνίδια. Αν η συνέχεια θα είναι ανάλογη θα φανεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως ο Μαουρίσιο είναι σε δρόμο για να πετύχει ρεκόρ καριέρας στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Στο πρόσωπο του ο Παναθηναϊκός βλέπει τον χαφ που έψαχνε, το οποίο θα πατάει περιοχή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.