ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Άκοπα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός με πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, δεν βρήκε γκολ (0-0), αλλά βρήκε την πρόκριση στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο.

Άκοπα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός με πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, δεν βρήκε γκολ (0-0), αλλά βρήκε την πρόκριση στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο.

Το ματς

Πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα στο Πανθεσσαλικό για τον Παναθηναϊκό που έψαξε εξ αρχής το γκολ, όμως σε τρεις περιπτώσεις, οι πράσινοι του Ιβαν Γιοβάνοβιτς από πλεονεκτική θέση αστόχησαν βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Κότνικ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ευχαριστημένος από το δυναμικό μπάσιμο των παικτών του στον αγώνα και τους παρότρυνε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Βόλος είχε την πρώτη επίσκεψη στα πράσινα καρέ, αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του τριφυλλιού.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.292 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 20λεπτό, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και σουτ στην κίνηση προσπάθησε να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, αλλά το πολύ καλό σουτ κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το ματς ήταν μονόλογος για το τριφύλλι, που πέτυχε γκολ με τον Φραν Βέλεθ στο 27’ ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και ακυρώθηκε μέσω VAR. Οι πράσινοι συνέχιζαν να είναι πιεστικοί, είχαν ρυθμό και κυκλοφορία μπάλας και ολοένα και περισσότερο έφταναν με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Κότνικ.

Στο 35’ ο Χατζηγιοβάνης έχασε άλλη μια καλή στιγμή για να δώσει το προβάδισμα στο τριφύλλι, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε έφυγε ψηλά από την εστία του Κότνικ. Το πρώτο μέρος όδευε προς την ολοκλήρωσή του, με τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν, αλλά με το τριφύλλι να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού κόντρα στον γηπεδούχο Βόλο που δεν μπόρεσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση ουσιαστικά τα καρέ του Διούδη.

Στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται χωρίς αλλαγές, υπήρξε το ίδιο μοτίβο, όπως στην μεγαλύτερη διάρκεια του α’ μέρους. Ο Βόλος έφτανε με δυσκολία στο επιθετικό του τρίτο, με την αμυντική γραμμή των πρασίνων να είναι συμπαγής και να αναχαιτίζει κάθε επίδοξη προσπάθεια των γηπεδούχων.

Η σέντρα-σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 51’ πέρασε ψηλά άουτ, αλλά οι πράσινοι παρέμεναν απειλητικοί και ήθελαν να εκμεταλλευτούν κάθε πιθανό λάθος των γηπεδούχων.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει οπισθοχωρήσει, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειχνε ανήσυχος και έδινε συνεχώς εντολές στους παίκτες του να παίξουν πιο επιθετικά. Στο 67’ η σέντρα του Χατζηγιοβάνη δεν βρήκε στη θέση που έπρεπε τον Μακέντα για να μπορέσει να απειλήσει με κεφαλιά. Ένα λεπτό αργότερα η παράλληλη χαμηλή σέντρα του Κώτσιρα στην καρδιά της μικρής περιοχής απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους του Βόλου, με το τριφύλλι να έχει καλή κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα.

Στο 70’ ο Μαουρίσιο επωφελήθηκε αλλά έκανε τσαφ με τη μπάλα στη μικρή περιοχή, σε μια καλή στιγμή για να μπορέσει να σκοράρει για την ομάδα του, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κότνικ. Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα ο Βόλος τα έπαιξε όλα για όλα με άκρως επιθετικό σχήμα, ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι σε θέση πρόκρισης.

Ωστόσο ο Βόλος αμυντικά ήταν απρόσεκτος και στο 80’ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Παλάσιος έφυγε στην κόντρα και ανατράπηκε προτού φτάσει στην περιοχή απέναντι από τον Κότνικ. Κατά την εκτέλεση του φάουλ ο Μαουρίσιο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν τη βρήκε ιδανικά για να παραβιάσει την εστία του Κότνικ.

Στο 82’ ο Μακέντα θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά παρά το γεγονός πως βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 84΄ ο Παναθηναϊκός έφυγε στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Μαουρίσιο αλλά ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος, με το δυνατό σουτ που έκανε να βρίσκει στο δοκάρι. Με το ματς να παραμένει στο απόλυτο μηδέν το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Οι πράσινοι έπαιζαν με τη φωτιά, αλλά για καλή τους τύχη ο Βόλος δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Το τελευταίο τρίλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις έγινε ροντέο με τη μπάλα πάνω κάτω, αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κάτι ουσιαστικό με το τελικό σφύριγμα της λήξης να δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, καθώς υπεραμύνθηκε του υπέρ του 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΝΠΣ Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (54’ Ορόζ), Σοάρες (79’ Ροσέρο), Φερνάντες, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φαν Βεερτ.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο (87’ Βιτάλ), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος), Αϊτόρ (88’ Λουντκβιστ), Μακέντα (88’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.