ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πλεύρης: «Αν στα επόμενα παιχνίδια οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα θα πάμε σε μέτρα»

Στην εικόνα που αντίκρυσε από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε ο Υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης και προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση που δεν συνετιστούν οι φίλαθλοι.

Πλεύρης: «Αν στα επόμενα παιχνίδια οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα θα πάμε σε μέτρα»

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ανέφερε ως παράδειγμα το αγώνα της Euroleague μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού υπογραμμίζοντας πως λυπήθηκε για το γεγονός πως πολλοί φίλαθλοι δεν φορούσαν μάσκες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Στα θέατρα και τα σινεμά τηρείται το μέτρο της μάσκας. Στα γήπεδα αντιθέτως δεν τηρείται. Μην πάμε μακριά, είδαμε χτες όλοι το μπάσκετ το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ότι ναι μεν γίνεται έλεγχος και μπαίνουν εμβολιασμένοι μέσα όπως πρέπει, αλλά δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο και της μάσκας και θα μας υποχρεώσουν τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά στα γήπεδα.

Και δυστυχώς το λέω εγώ, που είμαι φίλαθλος. Δεν μπορώ να καταλάβω προτιμά ο φίλαθλος να παρακολουθεί το παιχνίδι από την τηλεόραση αντί να είναι στο γήπεδο και να φορά τη μάσκα; Σας φέρνω για παράδειγμα το χτεσινό παιχνίδι στο μπάσκετ. Το είδα, γιατί είμαι και φίλαθλος του Ολυμπιακού, μπορεί να χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα ως Υπουργός Υγείας, γιατί παρά τις συστάσεις, πολλοί φίλαθλοι δεν φορούσαν μάσκα.

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 25.512 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οπότε αυτό το ξεκαθαρίζω. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο, προφανώς θα πάμε σε περιοριστικά μέτρα. Δεν θα μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν ιδίοις όμμασι την ομάδα τους ή να πηγαίνει ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Το λέω και σαν μήνυμα το λέω και σαν παράκληση. Θα δούμε τους επόμενους αγώνες που ακολουθούν κι αν δούμε να μην φορούν μάσκα, από τις 3 Ιανουαρίου, είτε δεν θα υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι είτε θα πάμε σε πολύ μικρό ποσοστό».

Για τις ΠΑΕ-ΚΑΕ είπε: «Οι ΠΑΕ έχουν μεγάλη ευθύνη να κάνουν έλεγχο αυτών που μπαίνουν μέσα. Δεν γίνεται να μπαίνουν ανεμβολίαστοι. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο στους 5.000-6.000 να γίνεται έλεγχος, αλλά δυστυχώς πρέπει και αυτές…

Θεωρώ και οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα πάρουν το μήνυμα και θα προστατέψουν τις ομάδες τους. Και να σας πω κάτι άλλο; Υπάρχει ένα ποσοστό 50-60% φιλάθλων που τηρεί τα μέτρα, πηγαίνει στο γήπεδο με τα παιδιά του, δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Άρα, να τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα».

Οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας, θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας για περιοριστικά μέτρα στα γήπεδα. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας.">

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...