ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Αλλάζουν όλα από σήμερα: Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Νέα μέτρα ισχύουν στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου. Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Αλλάζουν όλα από σήμερα: Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Νέα μέτρα ισχύουν στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου. Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Τις ανακοινώσεις έκαναν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία αύξηση στα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το κυριότερο από αυτά αφορά την χρήση μάσκας που καθίσταται υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι η εικόνα της πανδημίας αξιολογείται καθημερινά. Τόνισε μάλιστα ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνέλθει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου για την αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων. Τυχόν αποφάσεις για νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν

Η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια).

Στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95.

Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των Χριστουγέννων που διοργανώνονται από τους δήμους.

Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.

Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να γίνεται τεστ (υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ως έξτρα μέτρο ανακοίνωσε ότι χορηγεί στους πολίτες δύο δωρεάν έξτρα rapid test).

Να σημειωθεί ότι τονίστηκε ότι όποιος επιχειρηματίας «πιαστεί» να έχει δεχτεί εντός της επιχείρησής του ανεμβολίαστους πολίτες, θα έχει σοβαρότατες οικονομικές κυρώσεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...